MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
07
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Eurovision 2019: Όλα όσα έγιναν στον 1ο ημιτελικό

Ποιοι καλλιτέχνες πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Eurovision, ποιοι εντυπωσίασαν και ποιοι δεν τα κατάφεραν

Ερμιόνη Τσακιράκη

Ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision ξεκίνησε με τον χτεσινό Ημιτελικό, την Τρίτη 14 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, όπου διαγωνίστηκαν 17 χώρες: Κύπρος, Μαυροβούνιο, Φινλανδία, Πολωνία, Σλοβενία, Τσεχία, Ουγγαρία, Λευκορωσία, Σερβία, Βέλγιο, Γεωργία, Αυστραλία, Ισλανδία, Εσθονία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Άγιος Μαρίνος.

Μόνο 10 χώρες κατάφεραν να αποκτήσουν το πολυπόθητο εισιτήριο : η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισλανδία, η Λευκορωσία, η Σερβία, ο Άγιος Μαρίνος, η Εσθονία, η Τσεχία, η Αυστραλία και η Σλοβενία.

Από αυτούς που αποκλείστηκαν η Πορτογαλία μόνο έκανε την έκπληξη, αφού αποτελούσε ένα από τα φαβορί των bookers, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει το κοινό.

Ακολουθούν πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της βραδιάς:

Η Ελλάδα

Η Κατερίνα Ντούσκα με το Better Love

Σε ένα αναγεννησιακό τοπίο, με μια αισθητική που έχει χρόνια να επιδείξει η ελληνική αποστολή, η Κατερίνα Ντούσκα κέρδισε τις εντυπώσεις στη χθεσινή της εμφάνιση στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision. Η εμφάνιση της, εμπνευσμένη από τον πίνακα «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων» του Ολλανδού ζωγράφου Ιερώνυμου Μπος, και η άψογη ερμηνεία της κέρδισαν το κοινό και όπως ήταν αναμενόμενο έδωσαν στην Κατερίνα το εισιτήριο για τον Τελικό, όπου θα εμφανιστεί στο πρώτο μισό του διαγωνισμού (θέσεις 1-13).

_

Η Αυστραλία

Η Kate Miller-Heidke με το “Zero Gravity”

Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση της βραδιάς ήταν αυτή της συμμετοχής της Αυστραλίας, όπου η Kate Miller-Heidke “πέταξε” με τους χορευτές/ακροβάτες της, ενώ τραγουδούσε τη δυναμική μπαλλάντα-όπερα “Zero Gravity”.

_

Η Ισλανδία

Οι Hatari με το “Hatrið mun sigra”

Η εμφάνιση της Ισλανδίας ήταν πολύ διαφορετική από τις μπαλάντες που είχαν προηγηθεί, αλλά το BDSM, techno συγκρότημα Hatari κατάφερε να γίνει φαβορί της βραδιάς, ακριβώς επειδή σόκαρε το κοινό και έκανε την έκπληξη στην Eurovision.

_

Ο Αγιος Μαρίνος

Ο Serhat με το “Say na na na”

Ο Serhat και η αποστολή του Άγιου Μαρίνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες του κοινού με το χαρούμενο pop κομμάτι “Say na na na”. Μπορεί για πολλούς το τραγούδι να μην βγάζει νόημα, αλλά ο Serhat και το τραγούδι του έχουν καταφέρει να γίνουν ένα από τα fan favourite.

_

Η Κύπρος

Η Τάμτα με το “Replay”

Η αποστολή της Κύπρου και η Τάμτα με το χορευτικό pop κομμάτι της ξεσήκωσαν το κοινό, ενώ το μαύρο latex outfit της Τάμτα και οι χορευτικές της κινήσεις εντυπωσίασαν.

Ο τελικός θα αναμεταδοθεί από την ΕΡΤ το Σάββατο18 Μαΐου στις 22:00.

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Αφιέρωμα
Από τη Γαλλία ως το Μεξικό: Πώς γιορτάζονται τα Θεοφάνια σε διάφορες χώρες του κόσμου
Επίκαιρα
Πάπας Λεών ΙΔ: Η Βενεζουέλα πρέπει να παραμείνει ανεξάρτητη χώρα
Επίκαιρα
Παρέμβαση εισαγγελέα για το black out στα αεροδρόμια
Επίκαιρα
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη
Επίκαιρα
Και επίσημα διαγραφές φοιτητών από τα ΑΕΙ: Διεγράφησαν 308.605 “μη ενεργοί” φοιτητές
Επίκαιρα
Νέα μελέτη: Ιδιαίτερα επιβλαβής για τα παιδιά η χρήση κινητού πριν τα 13
Επίκαιρα
Οι αργίες του 2026: Τα τριήμερα της νέας χρονιάς
Επίκαιρα
Με τσουχτερό κρύο αναμένεται να “μπει” το 2026 – Η πρόγνωση του καιρού
Επίκαιρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την παραμονή Πρωτοχρονιάς
Επίκαιρα
Σύμφωνα με την Ευρώπη το σώμα μου, πλέον, μου ανήκει
Επίκαιρα
3 στους 4 Έλληνες ξεπέρασαν το budget τους για τα χριστουγεννιάτικα δώρα
Επίκαιρα
Project Voria: Ένα σχέδιο που αλλάζει τον χάρτη ψυχαγωγίας στο Μαρούσι