MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

The state of X: TEDxAthens 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πάνω από 18 ώρες συνολικού περιεχόμενου και μια σειρά από δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στη φετινή διοργάνωση.

Monopoli Team

Το TEDxAthens επιστρέφει για τη 10η και επετειακή του διοργάνωση το Σάββατο 1η Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ένα πλούσιο πρόγραμμα με αφετηρία το «Χ», τη μεταβλητή που μας θυμίζει ότι η μόνη σταθερά στις ζωές μας είναι η αλλαγή. Τα παραπάνω επεσήμαναν οι διοργανωτές του συνεδρίου στην Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου στο Folk. στο κέντρο της Αθήνας.

Με βασική αρχή «Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν» και με ένα περιεχόμενο που ξεπερνά τις 18 ώρες, η φετινή διοργάνωση υπόσχεται τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών.

Η Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενήσει 12 ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι, ο σκηνοθέτης Ούνταγιαν Πρασάντ και ο βραβευμένος με Grammy Κρίστοφερ Κίνγκ, ενώ παράλληλες δράσεις, ομιλίες και παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Εναλλακτική Σκηνή όσο και στο Lab κατά τη διάρκεια του φετινού TEDxAthens. Πιστός στο ραντεβού τους θα είναι και φέτος ο stand-up comedian Δημήτρης Δημόπουλος, ο οποίος θα καλωσορίσει ομιλητές και κοινό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Στην Συνέντευξη Τύπου ανακοινώθηκαν και δύο ακόμα ομιλήτριες: η επιχειρηματίας και τεχνολόγος Λίζα Λανγκ που θα μας μυήσει στον κόσμο της μόδας και του AI και η Senior Editor του WIRED Βικτόρια Τουρκ που θα  αναλύσει την online συμπεριφορά μας, έρχονται να προστεθούν στο line-up της Κεντρικής Σκηνής.

Ταυτόχρονα, οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για κάποιες από τις εκπλήξεις του φετινού event, όπως η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ με θέμα τη “νέα Αθήνα”, σε παραγωγή COSMOTE TV.  Μια ωδή στην πόλη και σε όλες τις μεταβολές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, χαρίζοντας της έτσι μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ακόμα, την 1η Ιουνίου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει την έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου & Κωνσταντίνου Σοφικίτη με κεντρικό πυρήνα τον υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης και την Υδρόβια Φύση ως τοπίο ανοίκειο, που θα φιλοξενείται στην Εναλλακτική Σκηνή του TEDxAthens.

Επίσης, ανακοινώθηκε η ανανέωση και για φέτος της σύμπραξης του TEDxAthens με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία είχε ξεκινήσει για πρώτη φορά πέρυσι, ενώ έγινε γνωστή και η δημιουργία ενός επετειακού λευκώματος με όλα τα highlights των 10 διοργανώσεων του TEDXAthens, το οποίο θα περιλαμβάνει τις εμπειρίες διοργανωτών και ομιλητών. Ξεχωριστή θέση θα έχουν και οι απόψεις των θεατών για το τι είναι αυτό που κάνει κάθε TEDXAthens ξεχωριστό, όπως αυτές συγκεντρώθηκαν μέσα από ένα call to action activation που πραγματοποιήθηκε μέσω Facebook.

Ο Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, δήλωσε: «Η φετινή μας, δέκατη-επετειακή, διοργάνωση αποτελείται από μια σύνθεση υψηλού περιεχομένου και μοναδικών εμπειριών, καθώς πρόκειται για το πιο ώριμο και μεστό event που έχουμε παρουσιάσει μέχρι σήμερα. Σπουδαίες διεθνείς προσωπικότητες, μικροί ήρωες και μεγάλες ιδέες. Οι νέες δράσεις και συνεργασίες τη φετινή χρόνια επιβεβαιώνουν ότι αν και κλείνουμε τη πρώτη δεκαετία ζωής, κοιτάμε ήδη και επενδύουμε στη δεύτερη».

Ο Δημήτρης Κόκκορης, Director του TEDxAthens, στάθηκε σε ένα ακόμα συστατικό που κάνει τον οργανισμό ξεχωριστό. «Μέσα σε μια δεκαετία είδαμε το όνειρο ενός να εξελίσσεται μέσα από τους ανθρώπους του. Τους εθελοντές, τους συνεργάτες και το κοινό. Άνθρωποι που αναζητούν τον παράγοντα Χ – την μεταβλητή των άπειρων δυνατοτήτων – και που πιθανόν να είναι εκείνοι που θα διαμορφώσουν το πώς θα μοιάζει ο κόσμος μας τα επόμενα δέκα χρόνια».

Αν θέλετε να ζήσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία εξασφαλίστε σήμερα το εισιτήριό σας.

Σχετικά με το TEDX

Το TED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στη διάδοση αξιόλογων ιδεών. Βασισμένο στο πρότυπο του TED, το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών και αυτόνομα οργανωμένων εκδηλώσεων. Το πρώτο TEDxAthens, ένα από τα αρχικά 20 που διοργανώθηκαν στον κόσμο, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2009. Το TEDxAthens παρακολουθείται από 2.200 άτομα περίπου ετησίως και φιλοξενεί γύρω στους 20 ομιλητές, από όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b