MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

  Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαΐου-Ιουνίου του Ιδρύματος Ωνάση

  Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν με βόλτες στο κέντρο της Αθήνας και θα τελειώσουν με μια μουσική έκρηξη σε ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια.

  Monopoli Team

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

  Το βιβλίο ως έργο τέχνης

  Ένα εργαστήρι για την τέχνη της Βιβλιοδεσίας

  Μαθητές – κωφοί, βαρήκοοι και ακούοντες – θα γνωρίσουν μαζί μια διαφορετική πτυχή των βιβλίων, χρησιμοποιώντας την ελληνική νοηματική γλώσσα. Θα μάθουν πώς δένονται οι σελίδες των βιβλίων και πώς φιλοτεχνούνται τα καλύμματά τους, ενώ θα φτιάξουν τα δικά τους μοναδικά σημειωματάρια.

  Το εργαστήριο βιβλιοδεσίας δίνει την ευκαιρία σε κωφούς και ακούοντες νέους να συνυπάρξουν, να συνεργαστούν, να μάθουν και να επικοινωνήσουν μέσα από την τέχνη και τη δημιουργία. Σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Φοίνικας» και τον Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους), δύο βιβλιοδέτες θα είναι εκεί για να τους μεταδώσουν τα μυστικά τους και να μεταμορφώσουν τα καλύμματα σε έργα τέχνης με τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

  Συντελεστές: Μπάμπης Λέγγας, Εκδότης – Βιβλιοδέτης. Ιωάννα Ραϊσάκη, Εκδότρια – Συντηρήτρια

  Ημερομηνία: Τρίτη 7 Μαΐου 2019, 9:00-12:30

  Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

  Χώρος: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη

  Πληροφορίες: T. 210 3713000

  Κρατήσεις: Email: [email protected]

  Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και νέους (Σ.Κ.Ε.Π.)

  ©NikosPapaggelis

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

  Κύκλος Ανοιχτών Μαθημάτων Αρχείου Καβάφη 2018-19

  Διαλέξεις που απευθύνονται σε όλους

  Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΕΣ: «Εξαίσια όργανα μυστικού θιάσου»

  Στον πέμπτο κύκλο δημοφιλών διαλέξεων του Αρχείου Καβάφη, ο Καβάφης μπαίνει σε διάλογο με άλλους, Έλληνες και ξένους σύγχρονούς του ποιητές: Παλαμά, Καρυωτάκη, Stefan GeorgePaul Valéry και Hugo von Hofmannsthal.

  • Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, 19:00-21:00

  ΠΑΛΑΜΑΣ – ΚΑΒΑΦΗΣ: ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ

  Ομιλήτρια: Ελένη Πολίτου-Μαρμαρινού, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Παρασκευή 17 Μαΐ̈ου 2019, 19:00-20:00

  Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ ΚΑΙ Κ. Γ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ: Η ΠΛΗΓΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ

  Ομιλήτρια: Έλλη Φιλοκύπρου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, 19:00-21:00

  Η ΥΣΤΕΡΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗ ΚΑΙ STEFAN GEORGE

  Ομιλήτρια: Αναστασία Αντωνοπούλου, Καθηγήτρια Γερμανικής Λογοτεχνίας του 19ου και 20ού αιώνα & Συγκριτικής Γραμματολογίας, Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, 19:00-21:00

  ΜΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ, ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ: Ο Κ. Π. ΚΑΒΑΦΗΣ, Ο PAUL VALÉRY ΚΑΙ Ο HUGO VON HOFMANNSTHAL ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΙΚΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ

  Ομιλήτρια: Λητώ Ιωακειμίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

   

  Επιμέλεια Κύκλου: Ερασμία Σταυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  Χώρος διεξαγωγής: Ωνάσειος Βιβλιοθήκη (Λ. Αμαλίας 56)

  Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

  Κρατήσεις:Emaileducation@onassis.org  Περιορισμένος αριθμός θέσεων

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

  Αρχιτεκτονική και Πόλη | Πώς να σχεδιάσεις δράσεις αρχιτεκτονικής για παιδιά

  Οι εκπαιδευτικοί μαθαίνουν για την τέχνη της αρχιτεκτονικής 

  Στην αρχιτεκτονική μιας πόλης εγγράφονται η ιστορία της, ο πολιτισμός, οι ανάγκες των ανθρώπων, οι κοινωνικές τους αντιλήψεις.

  Σε αυτό το εργαστήριο, οι εκπαιδευτικοί ανακαλύπτουν τους κώδικές της. Βγαίνουν έξω, στους δρόμους της πόλης, παρατηρούν τα κτίριά της και τα καταγράφουν φωτογραφικά. Έπειτα, θα μιλήσουμε για τη μεθοδολογία της αρχιτεκτονικής και για τα βασικά χαρακτηριστικά των κτιρίων. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί θα γίνουν οι ίδιοι… αρχιτέκτονες. Θα λάβουν ως οδηγία ένα σενάριο χρήσης και θα κληθούν να δημιουργήσουν μια εικαστική σύνθεση που να ανταποκρίνεται σε αυτό!

  Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις, εργαλεία και ιδέες που θα μπορούν έπειτα να αξιοποιήσουν με τους μαθητές τους σε περιηγήσεις τους στην πόλη.

  Συντελεστές: Στεφανία Βουβουσίρα (Εκπαιδευτικός), Μάνος Μπαμπούνης (Αρχιτέκτονας), Κλαίρη Τζούφλα (Εκπαιδευτικός), Αιμιλία Φάκου, (Εκπαιδευτικός, Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης)

  Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και επαγγελματίες της προσχολικής αγωγής

  Ημερομηνίες: 12, 17 & 18 Μαΐου 2019. Ώρες: Την Κυριακή και το Σάββατο 11:00-15:00 και την Παρασκευή 17:00-21:00

  Χώρος: Εντός και εκτός Στέγης Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107, Αθήνα). Το σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη του εργαστηρίου.

  Κόστος: 30 € (και για τις 3 συναντήσεις). Πληροφορίες – Κρατήσεις: T. 213 017 8002 [email protected]

  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

  Τι μυστικά κρύβει η πόλη; Ανακάλυψε την αρχιτεκτονική στις γειτονιές της Αθήνας

  Για παιδιά 5 έως 8 ετών και τους γονείς τους

  Πεζόδρομοι, πλατείες, στοές και κτίρια διηγούνται ιστορίες για την Αθήνα και τους ανθρώπους της. Ελάτε να εξερευνήσουμε μαζί γειτονιές και να καταλάβουμε ποιος είναι ο ρόλος της αρχιτεκτονικής στη ζωή μας. Καθώς θα περπατάμε, θα καταγράφουμε τα στοιχεία που μας κάνουν εντύπωση, με σημειώσεις, σκίτσα, φωτογραφίες, ακόμα και ηχογραφήσεις, για να τα μελετήσουμε μετά και να ανταλλάξουμε απόψεις.

  Τι μας άρεσε; Τι όχι; Τι θα αλλάζαμε αν ξαναφτιάχναμε την πόλη; Ποιοι άνθρωποι ζουν σε αυτές τις γειτονιές και ποιες είναι οι ανάγκες τους; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα μας απασχολήσουν στο εργαστήριο, αφού αυτά ακριβώς είναι τα ερωτήματα θέτει και η αρχιτεκτονική. Στο τέλος, θα φτιάξουμε όλοι μαζί μακέτες -όπως ακριβώς κάνουν οι αρχιτέκτονες- με τις δικές μας προτάσεις.

  Συντελεστές: Στεφανία Βουβουσίρα (Εκπαιδευτικός), Μάνος Μπαμπούνης (Αρχιτέκτονας), Ορέστης Πρέκας-Πατρωνάκης (Μηχανολόγος-Μηχανικός & Εκπαιδευτικός), Κλαίρη Τζούφλα (Εκπαιδευτικός), Αιμιλία Φάκου, (Εκπαιδευτικός, Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης)

  Ημερομηνίες & ώρες: Τα Σάββατα 1 & 8 Ιουνίου 2019 | 11:00-13:00

  Χώρος: Στο κέντρο της Αθήνας και στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107, Αθήνα). Το σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη του εργαστηρίου

  Κόστος: 10 € για κάθε παιδί και 10 € για κάθε ενήλικα (και για τις 2 συναντήσεις ανά γειτονιά).  Πληροφορίες – Κρατήσεις: T. 213 017 8002. E-mail: [email protected]

  Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό | Ένα ταξίδι στη Σκιάθο

  10, 11 & 12 Μαΐου 2019

  Ένα εργαστήρι για παιδιά 5 έως 14 ετών και τους γονείς τους

  Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν μικτές ομάδες παιδιών με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ). Θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

  Υπεύθυνη σχεδιασμού: Χριστίνα Παναγιωτάκου

  Ημερομηνία: Την Παρασκευή 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστική συνάντηση μόνο με τους γονείς των παιδιών που θα συμμετέχουν στο εργαστήρι: α’ ομάδα 17:00-18:30 και β’ ομάδα 18:30-20:00 και το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαΐου στις 10:00-12:00 η α’ ομάδα και 12:00-14:00 β’ ομάδα  (2 συναντήσεις) θα έρθουν με τα παιδιά τους.

  Χώρος διεξαγωγής: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», Παραλία Σκιάθου, ΤΚ 37002, Σκιάθος

  Γενικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής στο Εργαστήρι: 

  1. Κάθε παιδί θα συνοδεύεται από έναν μόνο γονέα.
  2. Η πρώτη συνάντηση στις 10 Μαΐου απευθύνεται μόνο στους γονείς, που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο εργαστήριο.
  3. Η συμμετοχή σε όλες τις συναντήσεις του κάθε ξεχωριστού κύκλου είναι υποχρεωτική. Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

  Βιωματικά Εργαστήρια για εκπαιδευτικούς

  Το Σάββατο 11 Μαΐου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», θα πραγματοποιηθεί συνάντηση βιωματικού εργαστηρίου για Εκπαιδευτικούς 18:00-20:00.

  Τα εργαστήρια απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εκπαίδευσης και αποτελούνται από μια σειρά μουσικών δραστηριοτήτων, οι οποίες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό».

  Υπεύθυνη: Πίκη Μαρία-Χριστίνα

  Κρατήσεις θέσεων για τα εργαστήρια – Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις ώρες διεξαγωγής: (Δευτέρα – Παρασκευή) Τ. 2427021227 και 6979053308
  Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

  Κόστος Συμμετοχής: Δωρεάν

  Big Bang Festival 2019

  Μουσικό φεστιβάλ για παιδιά μέχρι 12 ετών

  Ανοίξτε την πόρτα της Στέγης και ανακαλύψτε το πιο τρελό μουσικό καλειδοσκόπιο. Αν έχετε παιδιά από… 0 έως 12 ετών, υπάρχει ένα φεστιβάλ μουσικής που φτιάχτηκε ειδικά για αυτά: ήχοι, μελωδίες και ρυθμοί που ξεσηκώνουν μικρούς και μεγάλους «εκρήγνυνται» στο Big Bang Festival.

  Μουσικοί, μπάντες, καλλιτέχνες, παρελάσεις, πειράματα, κατασκευές, περφόρμανς και παραστάσεις προσκαλούν γονείς, βρέφη και παιδιά να ανακαλύψουν τι σημαίνει Μουσική.

  Ένα μουσικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην υπέροχη περιέργεια των παιδιών. Για ακόμη μια χρονιά, στο πλαίσιο του Big Bang, μπαίνουμε στο εργαστήριο επιστημόνων ή στην κοιλιά μιας κιθάρας, τρίβουμε μπαλόνια, γινόμαστε μαέστροι ή βγαίνουμε έξω στη γειτονιά κάνοντας μουσικές παρελάσεις.

  Το φεστιβάλ μουσικής για παιδιά BIG BANG είναι μια συμπαραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και της Zonzo Compagnie, ενώ αποτελεί τμήμα του ευρωπαϊκού δικτύου BIG BANG.

  Ημερομηνίες: Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαΐου 2019

  Κόστος: Δράσεις με ελεύθερη είσοδο και εισιτήριο με 3-5 € ανά άτομο

  Χώρος: Δράσεις εντός και εκτός Στέγης στη γειτονιά

  Πληροφορίες – Κρατήσεις: T. 213 017 8002. E-mail: [email protected]

  Περισσότερα από Δραστηριότητες
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ