MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Weekend Agenda 3 – 5/5: 5 κορυφαίες εκδηλώσεις για το Σαββατοκύριακο

Οι δικές μας επιλογές από κορυφαίες εκδηλώσεις που γίνονται από την Παρασκευή 3 έως την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 και αξίζουν την προσοχή σας

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Βάτραχοι σε κουκλοθέατρο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Oι Opera Chaotique και η Ομάδα Κουκλοθεάτρου Merlin ανεβάζουν μια ανατρεπτική διασκευή της αριστοφανικής κωμωδίας «Βάτραχοι» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ.

Πόλεμοι, προσφυγικό πρόβλημα, φτώχεια, τηλεόραση, θρησκοληψία οδηγούν στην εξαθλίωση του μυαλού, του σώματος και της ψυχής. Μπορούν οι άνθρωποι του πνεύματος να σώσουν την ανθρωπότητα από την καταστροφή; Ή έστω να βοηθήσουν; Είναι ο Αριστοφάνης πάντα επίκαιρος ή εμείς είμαστε 2.500 χρόνια πίσω; Η διασκευή της κωμωδίας μεταφερόμενη στη σημερινή εποχή προσεγγίζει σοβαρά ζητήματα μέσω του χιούμορ και προσφέρει ελπίδα και αισιοδοξία.
Παρασκευή 3/5 & Σάββατο 4/5, 20:30
12, 15 ευρώ, Φοιτητικό: 8 ευρώ
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ, Λεωφόρος Συγγρού, 364

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Dub Pistols στο Tres

Ένα από τα πιο γνωστά acts punk & ska acts παγκοσμίως, οι «πιστολέρο» Dub Pistols, καταφτάνουν στο Tres την Παρασκευή 3 Μαΐου με άγριες διαθέσεις και western ύφος. Με εμπειρία σχεδόν μιας εικοσαετίας και τεράστιο όνομα στη βρετανική urban και hip hop σκηνή, οι Dub Pistols είναι γνωστοί για τις θεαματικές τους live εμφανίσεις με dub σεισμικές δονήσεις, εκρηκτικά χάλκινα, δυνατά ντραμς και μπάσα. Τους περιμένουμε λοιπόν για ένα πάρτι με άρωμα Άγριας Δύσης!
Παρασκευή 3/5, 21:00
Tres, Ζωοδόχου Πηγής 3, Αθήνα
Προπώληση:12 € | Ταμείο: €15

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Καραγκιόζης γιούργια Φεστιβάλ 2019 στο Κύτταρο Live

Μετά την πρώτη του εμφάνιση το περσινό καλοκαίρι, το Καραγκιόζης Γιούργια φεστιβάλ, επιστρέφει φέτος σε νέο χώρο αλλά με τον ίδιο γλεντζέδικο εναλλακτικό χαρακτήρα. Το ραντεβού δίνεται την Κυριακή 5 Μαΐου, ημέρα που το μουσικό καφενείο Καραγκιόζης θα κάνει κατάληψη στο ιστορικό Κύτταρο live της οδού Ηπείρου, φιλοξενώντας σπουδαίους εκπροσώπους του σύγχρονου εναλλακτικού τραγουδιού.
Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ. 
Κυριακή 5/5, 17:00
Κύτταρο Live, Ηπείρου 48
Προπώληση: 5 ευρώ, 6 ευρώ κατόπιν, τιμή εισιτηρίου στην πόρτα: 8 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΗ

O Howe Gelb στο Faust

Ο θρυλικός τραγουδιστής, μουσικός και τραγουδοποιός Howe Gelb θα εμφανιστεί στο Faust την Κυριακή 5 Μαΐου για να μας παρουσιάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Και σίγουρα υπάρχουν πολλές, καθώς η δισκογραφία του εκτείνεται σε πάνω από 60 άλμπουμ, 5 ταινίες, και αρκετές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες. Μαζί του ως special guest ο folk μουσικός Remi & the road. 
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Κυριακή 5/5,  20:30
Faust, Kαλαμιώτου 11 & Αθηναΐδος 12, Αθήνα
15 ευρώ

ΣΙΝΕΜΑ

Ο Κορσικανός

Στην Κορσική της δεκαετίας του ’90, ένα πεδίο βίαιων εθνικιστικών συγκρούσεων, που στόχο είχαν την αυτονόμηση του νησιού από τον έλεγχο της Γαλλίας, ένας νέος άντρας ψάχνει να βρει το ρόλο του. Ο Στεφάν αναγκάζεται να μεταναστεύσει στο Παρίσι, προκειμένου να ξεφύγει από το βίαιο παρελθόν του στην Κορσική, όπου υπήρξε ενεργό μέλος εθνικιστικών οργανώσεων. Ο θάνατος ενός παλιού συντρόφου, του ξυπνά οδυνηρές μνήμες κι αποφασίζει να επιστρέψει στο «Νησί» για να κλείσει οριστικά τις εκκρεμότητες με το παρελθόν του…
Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ. 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b