MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
21
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο «Δημήτρης Χορν»

Το βραβείο «Δημήτρης Χορν» 2019 θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 20.00 στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Monopoli Team

Το επαμειβόμενο Βραβείο  «Δημήτρης Χορν» (για  δέκατη ένατη χρονιά φέτος) είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει  κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος  από περγαμηνή.

Το  βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου  άντρα  ηθοποιού  κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε  ο Σταμάτης  Φασουλής  και  το  χρηματοδοτεί  ο  Γιάννης Χορν.

Οι  τέσσερις  υποψήφιοι για το «Βραβείο Δημήτρης Χορν» για τη σαιζόν 2017-2018, με αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:
  • Θάνος Λέκκας για το ρόλο του Νάνκι-Που στην όπερα  «Ο Μικάδος» των Ουίλλιαμ Σβενκ Γκίλμπερτ και Άρθουρ Σάλλιβαν, σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση (Εθνική Λυρική Σκηνή /Εναλλακτική Σκηνή).
  • Μιχάλης Πανάδης  για τον ρόλο του Έντουαρντ   στον «Φεγγίτη» του Ντέιβιντ Χέαρ, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη (Εμπορικόν).
  • Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης  για τον ρόλο του Ορφέα στο «Ορφέας κι Ευρυδίκη» σε σκηνοθεσία -σύνθεση κειμένου του Δημήτρη Μπογδάνου  (Θέατρο του Νέου Κόσμου).
  • Μιχάλης Συριόπουλος  για τον ρόλο του Καντίντ  στο «Καντίντ ή Η αισιοδοξία» του Βολταίρου, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου (Πόρτα) και για τον ρόλο του Κίμωνα  στην «Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Φεστιβάλ Αθηνών/ Πειραιώς 260).

Την εκδήλωση  θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του  Βραβείου  θα  αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής,η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη). H Ανδριάννα Μπάμπαλη  θα ερμηνεύσει τραγούδια του Δημήτρη Χορν.

Ο περυσινός νικητής του «Βραβείου Δημήτρης Χορν», Γιάννης Νιάρρος, θα παραδώσει το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν που είχε λάβει κατά την περυσινή βράβευσή του,  στον φετινό βραβευθέντα.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής  και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.  Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά  ο  Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανεβαίνει μια διαφορετική “Στρίγγλα” – που αντιστέκεται
Θεατρικά Νέα
Τζοκόντα του Αμίλκαρε Πονκιέλλι σε μια διεθνή συμπαραγωγή στη Λυρική Σκηνή
Art & Culture
«Dracula» στο θέατρο Πόρτα - Το κάλεσμα του Κόμη
Θεατρικά Νέα
Nomsferatu στο θέατρο 104 με Halloween – προσφορά
Art & Culture
"Καιρός να την Πουλεύουμε" στο Θέατρο Art63 (video)
Αφιέρωμα
Η Λένα Δροσάκη κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο με μια κατάδυση στην ουσία της ανθρώπινης επαφής
Θεατρικά Νέα
National Theatre Live: Το Inter Alia με τη Rosamund Pike στο Μέγαρο Μουσικής
Art & Culture
Για τον Τόμας Οστερμάιερ, “Ο Εχθρός του Λαού” μιλά για όσα θέτουν την αλήθεια σε κίνδυνο
Art & Culture
«Mέχρι να σβήσουν τ’ άστρα» στο θέατρο Χώρα - Τσέχωφ στην αγγλική επαρχία
Θεατρικά Νέα
Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
Art & Culture
"Οι Ερωτευμένοι" του Σαμ Σέπαρντ στο Bios (video)
Θεατρικά Νέα
Ο Γιώργος Καραμίχος ξανά στο Θέατρο Τέχνης με το «Vanya»