MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
OSCARS 2019

Τι προβλέπουν οι bookmakers για τα βραβεία Όσκαρ 2019;

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ, με βάση τις προβλέψεις των γραφείων στοιχημάτων

Roma VS The Favourite
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την τελετή των 91ων βραβείων Όσκαρ και τα διεθνή γραφεία στοιχημάτων επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι το «Ρόμα» πάει για σαρωτική νίκη . Το ελληνικό κουπόνι του στοιχήματος του ΟΠΑΠ δεν παρεκκλίνει από την παραπάνω τάση.

Στην κατηγορία του καλύτερου φιλμ, το έργο του Κουαρόν έχει απόδοση 1,25, ενώ ως μεγάλο αουτσάιντερ στην κούρσα των προγνωστικών παρουσιάζεται το «Πράσινο βιβλίο» κι όχι η «Ευνοούμενη» (5,50 έναντι 10,00 οι αποδόσεις των δύο φιλμ αντίστοιχα), με την «Παρείσφρηση» του Σπάικ Λι να έχει ισχνό προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων ταινιών (30,00 έναντι 35,00 των «Ένα αστέρι γεννιέται», «Bohemian Rhapsody» και «Black Panther»).

Τέλος η πιθανότητα το «Vice-Δεύτερος στην ιεραρχία» να κάνει την μεγάλη έκπληξη στην μεγάλη κατηγορία σχεδόν αποκλείεται δια ροπάλου (100,00) εκτός για αν γίνει η συντέλεια του… Χόλιγουντ!

Green Book

Το βραβείο σκηνοθεσίας

Στο βραβείο της σκηνοθεσίας, ο Μεξικανός είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο (1,04 η απόδοση) ότι θα κερδίσει το 2ο του όσκαρ μετά από το «Gravity». Αν το χάσει, αυτό μάλλον θα συμβεί από τον Σπάικ Λι (8,50 η απόδοση) παρά από τον Λάνθιμο, που έρχεται τρίτος στα προγνωστικά (15,00) πάνω μόνο από τον Παβλικόφκσι (30,00 η απόδοση για το σκηνοθέτη του «Ψυχρού πολέμου» σε περίπτωση νίκης του) και τον Άνταμ Μακ Κέι (35,00 για το σκηνοθέτη του «Vice-Δεύτερος στην ιεραρχία»).

A Star is Born

Οι προβλέψεις για την Ευνοούμενη

Λογικά η «Ευνοούμενη» θα φύγει από την τελετή με 4-5 βραβεία. Ακλόνητο φαβορί είναι στην κατηγορία της καλλιτεχνικής διεύθυνσης (1,33 έναντι 3,60 του «Black panther» και 9,00 του «Ρόμα») και των κοστουμιών (1,16 έναντι 4,35 του «Black panther»), ενώ ο Γιώργος Μαυροψαρίδης έχει ισχυρές πιθανότητες στην κατηγορία του μοντάζ (2,70 έναντι 2,15 του Χανκ Κόργουιν για το «Vice-Δεύτερος στην ιεραρχία») όπως και στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου η δουλειά των Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα (1,60).

Αν η οδός Μπιλ μπορούσε να μιλήσει

Εδώ το βρετανικό δίδυμο της «Ευνοούμενης» μπορεί να απειληθεί είτε από τους Νικ Βαλελόνγκα, Μπράιαν Χέις Κάρι, Πίτερ Φαρέλι του «Πράσινου βιβλίου» (3,50), είτε από τον Κουαρόν: η περίπτωση νίκης του «Ρόμα» στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου δίνει απόδοση 6,00.

Η νίκη της Ολίβια Κόλμαν στον Α’ γυναικείο ρόλο δίνεται ως ισχυρό αουτσάιντερ (4,25 έναντι 1,17 της Γκλεν Κλόουζ που πρωταγωνιστεί στη «Σύζυγο»), όπως και οι περιπτώσεις των Ρέιτσελ Βάις και Έμμα Στόουν στην κατηγορία Β’ γυναικείου ρόλου (6,75 και 22,00 αντίστοιχα) όπου ακλόνητο φαβορί είναι η Ρετζίνα Κινγκ του «Αν η οδός Μπιλ μπορούσε να μιλήσει» με 1,40 απόδοση. Όμως ακόμη κι αν η Κινγκ χάσει το βραβείο, αυτό πιθανότατα θα συμβεί από τη θαυμάσια Έιμι Άνταμς (απόδοση 3,65) του «Vice-Δεύτερος στην ιεραρχία», ενώ την πεντάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία κλείνει η Μαρίνα ντε Ταβίρα του «Ρόμα» (40,00 η απόδοση σε περίπτωση νίκης της).

Bohemian Rhapsody

Η τελευταία κατηγορία που η «Ευνοούμενη» συμμετέχει είναι εκείνη της καλύτερης φωτογραφίας. Εδώ ξανά το «Ρόμα» και ο Κουαρόν (η πέμπτη κατηγορία στην οποία εμφανίζεται το όνομα του μεξικανού) παίζουν χωρίς αντίπαλο με απόδοση 1,05 και δύσκολα θα κάνουν την ανατροπή είτε το «Ένα αστέρι γεννιέται» (11,00), είτε ο «Ψυχρός πόλεμος» (14,00) είτε η «Ευνοούμενη» (15,00).

Black Panther

Στις υπόλοιπες βασικές κατηγορίες αδιαφιλονίκητα φαβορί είναι ο Ράμι Μάλεκ («Bohemian Rhapsody») στον Α’ αντρικό ρόλο, ο Μαχερσάλα Αλι  («Πράσινο βιβλίο») στον Β’ αντρικό ρόλο, η «Παρείσφρηση» στο διασκευασμένο σενάριο, το «Vice-Δεύτερος στην ιεραρχία» στο μακιγιάζ για τη φοβερή δουλειά στη μεταμόρφωση του Μπέιλ, το «Spider-Man: Μέσα στο αραχνο-σύμπαν» στην κατηγορία των κινουμένων σχεδίων, το τραγούδι «Shallow» του «Ένα αστέρι γεννιέται» στην αντίστοιχη κατηγορία και οι «Εκδικητές, Ο Πόλεμος της αιωνιότητας» στην κατηγορία των κορυφαίων οπτικών εφέ.

Τέλος, το ξενόγλωσσο Όσκαρ βρίσκεται ήδη καθ’ οδό για το Μεξικό αφού το «Ρόμα» δύσκολα θα ηττηθεί από τον «Ψυχρό πόλεμο» με αποδόσεις 1,03 και 8,25 αντίστοιχα.

Vice

Το ραντεβού της Κυριακής!

Την Κυριακή 24/2 μένουμε συντονισμένοι στην COSMOTE TV το μοναδικό ελληνικό κανάλι που για πρώτη φορά θα βρίσκεται στο κόκκινο χαλί των OSCAR!

Με αφορμή τη φετινή απονομή, η COSMOTE TV θα φιλοξενήσει την ειδική εκπομπή «OSCARS’ NIGHT» αφιερωμένη στα OSCAR, με συντονιστή τον Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και καλεσμένους ηθοποιούς και ανθρώπους του κινηματογράφου, που θα σχολιάζουν τις υποψηφιότητες και θα κάνουν τις δικές τους προβλέψεις. Η εκπομπή θα μεταδοθεί ζωντανά στο COSMOTE CINEMA 1HD την Κυριακή 24/2 ξεκινώντας από τις 23.00.

Στη συνέχεια, οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα παραμείνουν συντονισμένοι στο COSMOTE CINEMA 1HD, για την live κάλυψη από το κόκκινο χάλι και την έναρξη της τελετής απονομής με απευθείας σχολιασμό από τους Γιώργο Σατσίδη και Χριστίνα Μπίθα. Η τελετή θα προβληθεί ταυτόχρονα και σε πρωτότυπη μετάδοση στην αγγλική γλώσσα μέσα από το COSMOTE CINEMA OSCARS HD.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος και στον διαγωνισμό μας, μαντέψτε σωστά τους νικητές των OSCAR® 2019 και κερδίστε ένα δώρο-έκπληξη!

Περισσότερα από OSCARS 2019
VIMA_WEB3b