MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Υδατάνθρακες που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά

Οι περισσότεροι άνθρωποι στο άκουσμα της λέξης “υδατάνθρακες” σκέφτονται πολλές θερμίδες, λίπος, αλλά και ωραία γεύση

Monopoli Team

Όμως δεν είναι όλα τα είδη υδατανθράκων επιβλαβή για την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ορμονών. Όπως τονίζει η διατροφολόγος Stephanie Taibe στο Μydomaine, «οι υδατάνθρακες είναι πολύ σημαντικοί διότι δημιουργούν ενέργεια». 

Με λίγα λόγια χρειάζεται ο οργανισμός μας τους υδατάνθρακες. Παρακάτω θα δείτε ποιοι υδατάνθρακες αξίζει να καταναλώνονται καθημερινά και ποιοι καλό είναι να αποφεύγονται.

DO

1. Mακαρόνια και ψωμί ολικής άλεσης

Σύμφωνα με την Amy Spapiro, εγκεκριμένη διατροφολόγο και ιδρύτρια του Real Nutrition NYC«τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες και έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο μικρότερη ποσότητα από αυτά σε κρατάει χορτασμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα». Δηλαδή θα έχεις περισσότερη ενέργεια, γιατί η καύση γίνεται πιο αργά. Ακόμη η Shapiro σημειώνει πως «τα προϊόντα ολικής άλεσης περιέχουν βιταμίνες Β, οι οποίες είναι σημαντικές για την να διατηρηθεί η ενέργεια και ο μεταβολισμός σε καλά επίπεδα.»

2. Φασόλια και όσπρια

Η Wendy Leonard, εγκεκριμένη διατροφολόγος και ιδρύτρια του RI Nutrition Therapy, προτείνει να τρως μαύρα φασόλια, ρεβίθια και φακές, επειδή εμπεριέχουν φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Η Leonard προσθέτει«οι παραπάνω τροφές μειώνουν το ζάχαρο, βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης  και βοηθούν στην διατήρηση της καλής υγείας του εντέρου».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b