MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος

Έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Monopoli Team

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένειά του, το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο facebook.

Ο Χρήστος Αγγελάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Αποφοίτησε από το τμήμα Βυζαντινών- Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας (τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών σπουδών) και στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης (Paris IV), όπου εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή στο Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, με τίτλο «Το μυθιστόρημα του ποιητή».  

Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Η τελευταία εικόνα» (Κέδρος 1998), την ποιητική συλλογή «Τα φώτα απέναντι» (Ίκαρος 2008) και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski «Τρεις Μανίες» (Εστία, 1992).

Το 2009, πήρε το Β’ βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα στον ετήσιο διαγωνισμό του ΥΠΠΟ με το έργο «Οι δυο μας τώρα» (εκδόσεις Ευρασία 2014), το οποίο ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα Pequod, την άνοιξη του 2014, στο θέατρο Skrow, με τους Αγγελική Παπαθεμελή, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Νικολίτσα Ντρίζη και Γιάννη Λεάκο.

Το δεύτερο μυθιστόρημά του, «Το δάσος των παιδιών» που κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τιμήθηκε με το βραβείο Ελληνικής Λογοτεχνίας Αthens Prize for Literature.

Το δεύτερο θεατρικό του έργο, «Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας», εκδόθηκε το φθινόπωρο του 2015 από τις εκδόσεις Ευρασία. Έχει συνεργαστεί με τα λογοτεχνικά περιοδικά «Διαβάζω», «Λόγου Χάριν», «Λογοτεχνικός Πολίτης», «Εντευκτήριο», κι έχει δημοσιεύει διηγήματα σε πολιτικά περιοδικά, κυριακάτικες εφημερίδες και συλλογικές εκδόσεις.

Εργάστηκε στο ραδιόφωνο (Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα) και συνεργάστηκε στη συγγραφή σεναρίων με τους σκηνοθέτες Φρίντα Λιάππα και Κυριάκο Αγγελάκο. Κείμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται στο bibliotheque.gr και σε άλλα λογοτεχνικά σάιτ στο διαδίκτυο.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Μερικές καταστροφικές πλημμύρες και ένα Συμβούλιο Ειρήνης μετά
Μουσικά Νέα
Megadeth: Μόλις κυκλοφόρησε ο τελευταίος δίσκος της καριέρας τους – που θα ακούσουμε live στην Αθήνα
Μουσικά Νέα
Help 2: Η War Child ετοιμάζει νέο, εμβληματικό δίσκο για τα παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες – Το νέο τραγούδι των Arctic Monkeys
Εικαστικά
Roe Ethridge: Ο διάσημος φωτογράφος στη γκαλερί Gagosian
Cine News
Υποψηφιότητες Όσκαρ: Ο Τίμοθι Σαλαμέ “ισοφάρισε” το ρεκόρ του Μάρλον Μπράντο
Cine News
Βουγονία: Ποια βραβεία διεκδικεί η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στα 98α Όσκαρ;
Cine News
Sinners: Η ταινία που έσπασε κάθε ρεκόρ στην ιστορία των Όσκαρ με 16 υποψηφιότητες
Cine News
Υποψηφιότητες Όσκαρ 2026: Σάρωσε το “Sinners” – Στην κούρσα για καλύτερη ταινία η “Βουγονία” του Λάνθιμου
Εκδηλώσεις
Μαύρη Γαλότσα: Η κωμωδία της Βάσιας Αργέντη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Ejekt 2026: Oι Nothing But Thieves και ο Matt Berninger μαζί με τους Cure
Μουσικά Νέα
«Στον απόηχο της γιορτής» η Φιλαρμόνια στο Ωδείο Αθηνών
Μουσικά Νέα
Οι Black Country, New Road την άνοιξη στην Αθήνα