MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
17
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Χρήστος Αγγελάκος

Έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Monopoli Team

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή από την οικογένειά του, το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιανουαρίου 2019, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο facebook.

Ο Χρήστος Αγγελάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Αποφοίτησε από το τμήμα Βυζαντινών- Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας (τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών σπουδών) και στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης (Paris IV), όπου εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή στο Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου, με τίτλο «Το μυθιστόρημα του ποιητή».  

Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα «Η τελευταία εικόνα» (Κέδρος 1998), την ποιητική συλλογή «Τα φώτα απέναντι» (Ίκαρος 2008) και τη μετάφραση των δοκιμίων του Jean Starobinski «Τρεις Μανίες» (Εστία, 1992).

Το 2009, πήρε το Β’ βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα στον ετήσιο διαγωνισμό του ΥΠΠΟ με το έργο «Οι δυο μας τώρα» (εκδόσεις Ευρασία 2014), το οποίο ανέβηκε από τη θεατρική ομάδα Pequod, την άνοιξη του 2014, στο θέατρο Skrow, με τους Αγγελική Παπαθεμελή, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Νικολίτσα Ντρίζη και Γιάννη Λεάκο.

Το δεύτερο μυθιστόρημά του, «Το δάσος των παιδιών» που κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τιμήθηκε με το βραβείο Ελληνικής Λογοτεχνίας Αthens Prize for Literature.

Το δεύτερο θεατρικό του έργο, «Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας», εκδόθηκε το φθινόπωρο του 2015 από τις εκδόσεις Ευρασία. Έχει συνεργαστεί με τα λογοτεχνικά περιοδικά «Διαβάζω», «Λόγου Χάριν», «Λογοτεχνικός Πολίτης», «Εντευκτήριο», κι έχει δημοσιεύει διηγήματα σε πολιτικά περιοδικά, κυριακάτικες εφημερίδες και συλλογικές εκδόσεις.

Εργάστηκε στο ραδιόφωνο (Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα) και συνεργάστηκε στη συγγραφή σεναρίων με τους σκηνοθέτες Φρίντα Λιάππα και Κυριάκο Αγγελάκο. Κείμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται στο bibliotheque.gr και σε άλλα λογοτεχνικά σάιτ στο διαδίκτυο.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Cine News
Βella Ciao#31: Ο καλλιτέχνης στο μεταίχμιο μεταξύ λογικής και τρέλας
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Θανάσης Ρεντζής: Αντίο σε έναν πρωτοπόρο του ελληνικού κινηματογράφου
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Μουσικά Νέα
5η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου: Μια συναυλία-γιορτή για το ελληνικό τραγούδι στην Τεχνόπολη
Cine News
Παιχνίδια Εκδίκησης – Η Τελευταία Πράξη έρχεται στον ΑΝΤ1 (το teaser)
Cine News
«Ο Δικαστής» στο ΑΝΤ1+ τον Οκτώβριο: Οι πρώτες φωτογραφίες λίγο πριν χτυπήσει η πρώτη κλακέτα
Εκδηλώσεις
Hounds of Madness: Μια παράστασης της ομάδας Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
Επίκαιρα
Πάνω από 100.000 καμένα στρέμματα σε Χίο, Ζάκυνθο, Πρέβεζα και Κάτω Αχαΐα
Επίκαιρα
Δεκαπενταύγουστος: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ;
Επίκαιρα
Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στην Αχαΐα
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου