MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  Οπτικοακουστική εγκατάσταση

  data.flux [12XGA version]: Μια οπτικοακουστική εγκατάσταση του Ryoji Ikeda, στη Στέγη

  Ο κορυφαίος Ιάπωνας καλλιτέχνης επιστρέφει στη Στέγη για να μας «ηλεκτρίσει» με μια οπτικοακουστική εγκατάσταση που προκαλεί τα όρια της ανθρώπινης αντίληψης και της ψηφιακής τεχνολογίας.

  Monopoli Team

  Το τελευταίο έργο της σειράς “datamatics” είναι ένας χείμαρρος από ψηφία και δεδομένα, μια διάσπαση στον χώρο και τον χρόνο του θεατή.

  Περιηγηθείτε σε μία μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση που μας βομβαρδίζει με την απόλυτα συγχρονισμένη σχέση εικόνας και ήχου.

  Διεθνώς καταξιωμένος για τις digitalart οπτικοακουστικές του εγκαταστάσεις, ο Ριότζι Ικέντα ξέρει να ηλεκτρίζει τις ανθρώπινες αισθήσεις. Μέσα σε ένα σιωπηλό και σκοτεινό περιβάλλον, το φως και ο ήχος εμφανίζονται ακαριαία και δονούν το σώμα με νέα δεδομένα ανά δευτερόλεπτο: γεωγραφικές συντεταγμένες του ηλιακού συστήματος, χωροχρονικές ακολουθίες, στοιχεία γενετικού κώδικα, κυτταρικές πληροφορίες, ψηφία, γραμμές, γράμματα.Με ακρίβεια μετρονόμου, δώδεκα παράλληλοι βιντεοπροβολείς συγχρονίζονται με μια μινιμαλιστική ηλεκτρονική σύνθεση και μετατρέπουν ψηφία και δεδομένα στην απόλυτη αισθητηριακή εμπειρία για τον επισκέπτη.

  Από τα μικρά μοτίβα που υπάρχουν γύρω μας μέχρι την κωδικοποιημένη γνώση όλου του κόσμου, το “dataflux{12 XGAversion}”,η τελευταία multimedia προσθήκη στο εν εξελίξει πρότζεκτ “datamatics” του Ικέντα, που παρουσιάζεται στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από 28 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου, χρησιμοποιεί τη γλώσσα και την αισθητική των μαθηματικών για να συνθέσει αμέτρητα εναλλασσόμενα frames και να θέσει βιωματικά ερωτήματα στο ευρύ κοινό γύρω από την ύπαρξη και την υπερβατική ταυτότητα.

  Μετά την παρουσίαση της νέας multimedia εγκατάστασης στην Ταϊβάν, το “DataFlux” έρχεται για να συνεπάρει και το αθηναϊκό κοινό. Ημίτονα μετατρέπονται σε διακεκομμένες γραμμές, ηχητικά κύματα σε παλλόμενα πίξελ και οξείες συχνότητες σε πίνακες δεδομένων, προκαλώντας τα όρια της συνειδητής και ασυνείδητης αντίληψης των θεατών.

  Opening party: Δευτέρα 28 Ιανουαρίου | 20:00 | DJ set: Voltnoi Brege

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  Ημερομηνία: 28 Ιανουαρίου έως 17 Φεβρουαρίου 2019
  Καλλιτέχνης: RyojiIkeda
  Χώρος: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107
  Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος ελεύθερη
  Πληροφορίες Χώρου: Γραφικά Υπολογιστών, Προγραμματισμός: Norimichi Hirakawa, TomonagaTokuyama Υλικά: Προβολείς DLP, υπολογιστές, ηχεία Διαστάσεις: μεταβλητές Με την ευγενική παραχώρηση: 2017 Parallax | Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 16:00-22:00, Σάββατο-Κυριακή 12:00-22:00
  Περισσότερα από ΜΟΥΣΙΚΗ
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast