MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 μεγάλα θεάματα για τον Δεκέμβριο στην Αθήνα

Ένας πλήρης οδηγός με τις σημαντικότερες εορταστικές παραστάσεις και εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας για τον πιο «χορταστικό» μήνα του χρόνου που φεύγει.

author-image Στέλλα Χαραμή
Η παραστατική ατζέντα του Δεκεμβρίου τονώνεται δραστικά από μια σχετική – τηρουμένων των αναλογιών – φαντασμαγορία που σκοπό έχει να μας βάλει σε εορταστική συχνότητα και διάθεση. Θεατρικές υπερπαραγωγές και διάσημα μιούζικαλ, μουσικές εκδηλώσεις με την ελίτ έργων, ορχηστρών και καλλιτεχνών, κλασικά έργα μπαλέτου σε νέες εκδοχές εμπλουτίζουν τον τελευταίο αλλά και πιο πληθωρικό μήνα του χρόνου.

 

Οι χορταστικές παραγωγές

Mamma Mia
Mamma

Το πιο συνδεδεμένο με τα ελληνικά χρώματα μιούζικαλ, αναπόσπαστο από την ξεσηκωτική disco των Abba παραλαμβάνει η, έμπειρη στο είδος, Θέμιδα Μαρσέλλου. Η σταρ του ανεβάσματος βεβαίως θα είναι η Δέσποινα Βανδή – μια ακόμα τραγουδίστρια που παίρνει το βάπτισμα της θεατρικής σκηνής – επικεφαλής ενός 45μελούς θιάσου που περιλαμβάνει ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές. Ανάμεσα τους οι Ακης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Ντέμυ, Μπέττυ Μαγγίρα.
Που: Θέατρο Ακροπόλ
Πότε: από 8 Δεκεμβρίου
Δείτε περισσότερα

Πυγμαλίων – Ωραία μου Κυρία
MY FAIR LADY

Το κλασικό έργο του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω ανεβαίνει στη θηριώδη σκηνή της Πειραιώς. Η «ωραία» Δήμητρα Ματσούκα καλείται να υποδυθεί το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος με μέντορα τον Κώστα Κόκλα. Για πρώτη φορά ο Αλέξανδρος Ρήγας σκηνοθετεί μια τόσο μεγάλη παραγωγή – και μάλιστα με άρωμα εποχής – σε ένα πολυπληθή θίασο που περιλαμβάνει επίσης τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Παύλο Χαϊκάλη, Ορέστη Τζιόβα, Μπέτυ Λιβανού.
Που: Πάνθεον
Πότε: από 9 Δεκεμβρίου
Δείτε περισσότερα

Μαρινέλλα – Ζαχαράτος στον καθρέφτη του Παλλάς
Marinella Zaxaratos
Ο μίμος συναντά τη μούσα του. Ο Τάκης Ζαχαράτος μοιράζεται την ίδια σκηνή με την κυρία του ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, το πρόσωπο που τον ενέπνευσε όσο κανένα άλλο. Ενα μουσικό υπερθέαμα που υπογράφει όπως και τις περισσότερες εμφανίσεις της Μαρινέλλας ο Σταμάτης Φασουλής σε δραματουργία του συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη.
Που: Παλλάς
Πότε: από 31 Δεκεμβρίου
Δείτε περισσότερα

Μουσική σε ρυθμό γιορτών

Βιεννέζικα Βαλς στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα
JOHANN STRAUSS ENSEMBLE

H διεθνούς φήμης Ορχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor παρουσιάζουν δύο συναυλίες βιεννέζικης μουσικής. Με τα ωραιότερα βαλς, τις μελωδικές άριες και τις διάσημες πόλκες των συνθετών της οικογένειας Στράους και άλλων συγχρόνων τους. Σοπράνο η Βασιλική Καραγιάννη.
Που: Μέγαρο Μουσικής
Πότε: 10 & 11 Δεκεμβρίου
Δείτε περισσότερα

«Η καρδιά μου πονεί για σας» – Γκαλά ελληνικής οπερέτας
petroucam

Ο χαρισματικός Γιώργος Πέτρου, η Καμεράτα και η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής επιδίδονται σ’ ένα μουσικό μαραθώνιο με έργα ελληνικής οπερέτας. Αγαπημένες άριες, σύνολα και ορχηστρικά αποσπάσματα από έργα που άφησαν εποχή σε μιαν άλλη Αθήνα κι έχουν ακόμα ορκισμένους οπαδούς: «Ο βαφτιστικός», το «Θέλω να δω τον Πάπα» και το «Πικ νικ», η «Χαλιμά» του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Νίκου Χατζηαποστόλου κ.α.
Που: Μέγαρο Μουσικής
Πότε: 16 Δεκεμβρίου


Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
KOA

Η καθιερωμένη εορταστική παρουσία της ΚΟΑ σε διεύθυνση του δραστήριου μαέστρου Νίκου Χαλιάσα περιλαμβάνει φέτος ατμοσφαιρικές μουσικές δημιουργίες από τον γερμανικό κόσμο, γεμάτες κατάνυξη και μελωδικότητα. Συνοδεία δε της αφήγησης κλασικών γερμανικών, χριστουγεννιάτικων παραμυθιών. Το ομώνυμο παραμύθι του Καρόλου Ντίκενς ξαναζωντανεύει η παραστατική μουσική του Χένρικ Άλμπρεχτ.
Πού: Μέγαρο Μουσικής
Πότε: 18 Δεκεμβρίου


Χριστουγεννιάτικο γκαλά όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Faros Idryma Niarxos
Στη νέα έδρα της, τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου, γιορτάζει φέτος η Λυρική Σκηνή. Για πρώτη φορά, οπερατικές μελωδίες παρουσιάζονται στον Φουαγιέ και της υπερσύγχρονης Κεντρικής Σκηνής της ΕΛΣ, στο Παλαιό Φάληρο. Άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες από τους μονωδούς της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνη Κορωναίο, Πέτρο Μαγουλά, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύση Σούρμπη, Γιάννη Χριστόπουλου σε συνοδεία πιάνου της Σοφία Ταμβακοπούλου. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.
Που: Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Πότε: 28 Δεκεμβρίου


Tutto Verdi
Cellia Costea

Η σειρά εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας ανοίγει με το γκαλά πάνω σε έργα του Τζουζέπε Βέρντι. Η δημοφιλέστατη στο ελληνικό κοινό Τσέλια Κοστέα και ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς ερμηνεύουν γνωστές άριες και ντουέτα από τις όπερες του: «La Forza del Destino», «Simon Boccanegra», «Un Ballo in Maschera», «Attila», «Il Trovatore», «Otello». Ο Μίλτος Λογιάδης διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Πού: Μέγαρο Μουσικής
Πότε: 30 Δεκεμβρίου

Παραμυθένια μπαλέτα

Ζιζέλ
zizel mpaleto els 594

Ένα από τα διασημότερα μπαλέτα του ρομαντισμού και φαινόμενο στην ιστορία του μπαλέτου ανεβαίνει ξανά στη Λυρική Σκηνή σε χορογραφία του Ιρέκ Μουχαμέντοφ και μουσική διεύθυνση των Ηλία Βουδούρη και Ζωής Ζενιώδη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, στην Α’ Διανομή εμφανίζονται δυο διακεκριμένοι χορευτές από το Βασιλικό Μπαλέτο της Νέας Ζηλανδίας, η Μαγιού Τανιγκαΐτο και ο Τζόζεφ Σκέλτον. Από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, το πρωταγωνιστικό ζευγάρι Ζιζέλ και Άλμπρεχτ ερμηνεύουν οι Μαρία Κουσουνή – Βαγγέλης Μπίκος, Ντανίλο Ζέκα – Χριστίνα Μακρίδου και Ελεάνα Ανδρεούδη – Ίγκορ Σιάτζκο.
Που: Θέατρο Ολύμπια
Πότε: 16- 18, 21, 23-24, 28-31 Δεκεμβρίου
Δείτε περισσότερα

Η βασίλισσα του χιονιού
01.BASILISSA TOU XIONIOU MEGARO
Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου παρουσιάζει τη συγκινητική περιπέτεια της Γκέρντα και του Κάι, δύο αγαπημένων φίλων σ’ έναν κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο όπου βασιλεύει μια γυναίκα φτιαγμένη από χιόνι. Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν και πάνω στις συνθέσεις των Τσαϊκόφσκι, Λιάντοφ, Ρουμπινστάιν, Γκριγκ και Μασνέ, η Ανικό Ρεχβιασβίλι δημιουργεί μια νέα χορογραφία καθοδηγώντας τους σολίστ και το corps de ballet της ιστορικής σκηνής του Κιέβου.
Που: Μέγαρο Μουσικής
Πότε: 17- 28 Δεκεμβρίου
Δείτε περισσότερα

Περισσότερα από XMAS
VIMA_WEB3b