MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνική

Κοριολανός – Ιούλιος Καίσαρας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Η παράσταση “Κοριολανός – Ιούλιος Καίσαρας” από τις 20 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Χατζή.

Monopoli Team

Λίγα λόγια για το έργο:

Κοριολανός και Ιούλιος Καίσαρας.

Θέλοντας ο Κωνσταντίνος Χατζής,  να διερευνήσει μέσα από την ποίηση του Σαίξπηρ, το θέμα της εξουσίας και πως αυτή διαφθείρει τον λαό και κυρίως αυτούς που την ασκούνε, καταπιάνεται με αυτά τα δυο μεγάλα έργα, Κοριολανό και Ιούλιο Καίσαρα διασκευάζοντάς τα  σε μια ενιαία παράσταση.

Στον Κοριολανό, βλέπουμε πώς η λαϊκή εξουσία χρησιμοποιεί τα μέσα και τη δύναμή της για να κερδίσει δικαιώματα και να εξοντώσει έναν εν δυνάμει τύραννο ενώ στον Ιούλιο Καίσαρα πώς η αριστοκρατική τάξη δολοφονεί έναν λαοφιλή και χαρισματικό ηγέτη για να μην εξελιχθεί σε αυτοκράτορας.

Η προσέγγιση τέτοιων μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την ανθρωπότητα από πάντοτε είναι δύσκολη, όμως η επαφή με τον σαιξπηρικό λόγο, και η ανάγκη να τα πουν με τα δικά τους λόγια μέσα από αυτή αυτή τη διαδικασία, οπλίζει τους συντελεστές με ενέργεια, με πάθος, όρεξη για ζωή, χαρά και δημιουργία και μας «βγάζει στο δρόμο».

«Τώρα μπορείς να ηρεμήσεις, Καίσαρα

 Με τόση προθυμία δεν σκότωσα ούτε εσένα»

Η παράσταση χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού 

Κωνσταντίνος Χατζής

Ο Κωνσταντίνος Χατζής, είναι σκηνοθέτης και ιδρυτής της ομάδας Χρώμα. Έχει παρουσιάσει από το 2008 μέχρι σήμερα πολλές παραστάσεις. Στο βιογραφικό του μετρά σπουδαίες συνεργασίες μεταξύ των άλλων με τις Λήδα Πρωτοψάλτη, Λυδία Κονιόρδου, Αγλαΐα Παππά, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Μαρία Κατσανδρή.  Το χειμώνα σκηνοθέτησε την παράσταση .Αγαμέμνονας. Αισχύλος/Ευριπίδης., μια συρραφή πάνω στον “Αγαμέμνονα” του Αισχύλου και την “Ιφιγένεια εν Αυλίδι” του Ευριπίδη.  Η τελευταία του δουλειά είναι ο Γλάρος του Α. Τσέχοφ στο Θέατρο Τέχνης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης-Μιχάλης Κακογιάννης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής

Σκηνικά: Gio Στεργιούλας
Κοστούμια: Miranda Dempsey
Μουσική: Αλέξανδρος Μέντης
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Χορογραφία: Χριστίνα Βασιλοπούλου

Παίζουν: Σοφία Φιλιππίδου, Αγλαΐα Παππά , Γιώργος Παπαπαύλου , Κωνσταντίνα Τάκαλου , Ηλέκτρα Νικολούζου , Νικόλας Χανακούλας , Βασίλης Τσιγκριστάρης , Γιάννης Χαρτοδιπλωμένος , Ανδριανός Γκάτσος , Σπύρος Δούρος, Άρης Ντελία , Λυδία Σγουράκη

Διάρκεια: 160’ με διάλειμμα
Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 15 Ευρώ / 10 Ευρώ (μειωμένο) / 8 Ευρώ (άνεργοι) ** Σάββατο: 18 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας) ** Κυριακή: 16 Ευρώ / 12 Ευρώ (μειωμένο και ανεργίας) ** Μειωμένα εισιτήρια για φοιτητές και άνω των 65
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 20 Νοεμβρίου 2018 έως 17 Φεβρουαρίου 2019
Πληροφορίες: Make Up Video/ Φωτογράφισης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ (Παπαδοπούλου Στέλλα, Μπούλα Στέλλα, Ασημώση Γεωργία) , Δ/νση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου ,Βοηθός Παραγωγής: Έλλη Φαμελιάρη , Παραγωγή: Ομάδα Χρώμα–νέα ΣΚΗΝΗ
Μοντάζ: Amie Makris, Elena Kontela
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 20.00 και Κυριακή: 19.00
Διασκευή: Κωνσταντίνος Χατζής
Βοηθός Σκηνοθετη: Ιάσονας Νικητέας
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-odou-kikladon/korialanos-kai-ioulios-kaisaras/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής» : Κυκλάδων 11 Αθήνα
Φωτογραφίες: Karol Jarek
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b