MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φάνη Μεζέ: Ένα παρεΐστικο μεζεδοπωλείο στον Χολαργό

Η μικρή μονοκατοικία της γιαγιάς, με την μικρή αυλή με τα γιασεμιά στον φράχτη και τα ψηφιδωτά στο πάτωμα, μεταμορφώθηκε σε ένα ζεστό και παρεΐστικο μεζεδοποτοπωλείο, που βρίσκεται πολύ κοντά στο μετρό του Χολαργού και είναι γνωστό ως Φάνη Μεζέ. Από τον Τάσο Τσομπανίδη

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Ο χώρος

Σε ένα ζεστό, cosy αλλά – πάντα ελληνικό – περιβάλλον, τα αδέρφια Γιώργος και Φάνης Παπαδόπουλος, μαζί με τον έμπειρο σέφ Δημήτρη Αγγελόπουλο, που έχει συνεργαστεί με ανάλογα μαγαζιά στην Θεσσαλονίκη, μας προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα από «πειραγμένα» – αλλά και μη – μεζεδάκια από κάθε γωνιά της χώρας. 

Πέρα από την πολύ όμορφη αυλή, την στρωμένη με ψηφιδωτό βοτσαλάκι και τα μοσχομυριστά γεράνια στον φράκτη, το μαγαζί με σήμα έναν παχουλό, χαμογελαστό γάτο, διαθέτει και έναν πολύ ιδιαίτερο και περιποιημένο εσωτερικό χώρο με τζάκι που ανάβει τους χειμώνες και τα κρύα βράδια και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα, που έρχεται να ταιριάξει με ταυς νοσταλγικούς ήχους από τα λαϊκά και τα ρεμπέτικα τραγούδια, τα γήινα και ζεστά χρώματα στους τοίχους και τις αφίσες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που τους στολίζουν.

fm esot 3

Η Κουζίνα

Ο σέφ «πειράζει» – στην ανοιχτή κουζίνα – μεζεδάκια απο τις διαφορετικές και ιδιαίτερες κουζίνες της πατρίδας μας. Παίρνει ταλαγάνι απο την Μάνη και το «ντύνει» με γλυκό νερατζάκι ή μαρμελάδα απο ντοματίνια και γεμίζει τραγανές πίτες με πικάντικο παστουρμά. Βουτάει τα κεφτεδάκια στο ούζο για να γίνουν σαγανάκι, καραμελώνει κρεμμύδια για φάβα και «μεθάει» τα μανιτάρια σε κρασί, με θυμάρι και λεμόνια.

Φτιάχνει, όμως, και αυθεντικό μπουγιουρντί σαλονικιώτικο (χωρίς «πείραγμα» αυτό) και ορκίζεται στη συνταγή της μαμάς του για τον καγιανά.

kapnista fb vertical

Τα Ορεκτικά

Ρεβιθοσλάτα με ταχίνι, ρολάκια προσούτο, μελιτζανοσαλάτα Πηλιορείτικη, ταλαγάνι στην σχάρα, μεθυσμένα μανιτάρια, μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο.

tigania xoir talagani 

Κυρίως Πιάτα

Σουτζούκι αρμένικο, πολίτικο κεγιάκ, μπουρέκια με παστουρμά, χοιρινή τηγανιά.

soutzouki 7

Σαλάτες

Του Φάνη, Του αγρού, Μπιζού

fanimeze fb salatafani

Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε:

  • Σαλάτα του Φάνη
  • Ρεβιθοσαλάτα με ταχίνι
  • Ταλαγάνι στην σχάρα
  • Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο
  • Σουτζούκι Αρμένικο
  • Τηγανιά χοιρινή 

Για να μην κατέβουν όλα αυτά… ξεροσφύρι, τα συνδυάζετε και με ούζο από τη Μυτιλήνη, ή με κρασί από τη Λήμνο, ή με τσίπουρο από τον Τύρναβο, ή ακόμα και τσικουδιά από το Ρέθυμνο.

Και, αν αντέχετε ακόμα, δεν υπάρχει καλύτερο από έναν σούπερ κορμό σοκολάτα, ή γλυκό του κουταλιού για πιο ελαφριά επιλογή ή μαστίχα υποβρύχιο κερασμένο για το τέλος. Να είστε σίγουροι πως ο λογαριασμός σας δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

malon kotopoulo fb vertical

Συν (+)

  • Πολύ υψηλή ποιότητα υλικών
  • Οι ιδιοκτήτες σε κερδίζουν με την απλότητα και την αμεσότητά τους
  • Τιμές λογικές σε σχέση με τα φροντισμένα πιάτα και το πολύ καλό service

  

Πλην (-)

Το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε ως αρνητικό είναι ο μικρός αριθμός επιλογών στο μενού των ψαρικών. Όμως, το στήσιμο του μαγαζιού ταιριάζει περισσότερο στους κρεατομεζέδες, οπότε γνωρίζεις από την αρχή ότι αν επιλέξεις να φας εδώ δεν έρχεσαι τόσο για το ψάρι του, αλλά για το κρέας του! 

fm avli fb

Επίγευση

Φεύγοντας αυτό που κρατήσαμε ήταν η ικανοποίηση που αφήνει μια ιδιαίτερη γαστρονομική βραδιά και όχι μόνο…

Το Φάνη Μεζέ είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 16.00 μέχρι αργά το βράδυ. Τις Κυριακές είναι ανοιχτό μόνο μεσημέρι, από τις 12.00 έως τις 20.00 και τις Δευτέρες είναι κλειστό. 

Ασπασίας 91, Χολαργός, τηλ. 210 6511124, 6947901315

 

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b