MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο κλήρος του μεσημεριού

Το ερωτικό ποιητικό δράμα του Γάλλου ποιητή, θεατρικού συγγραφέα και διπλωμάτη Πωλ Κλωντέλ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο από τις 13 Φεβρουαρίου, στο χώρο της Πειραιώς 260. Ο διεθνούς εμβέλειας σκηνοθέτης Γιόσι Βίλερ υπογράφει τη σκηνοθεσία και μαζί με τους συνεργάτες του επεξεργάζονται εκ νέου το ανέβασμα με το οποίο κατέκτησαν το κοινό […]

Ο κλήρος του μεσημεριού - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το ερωτικό ποιητικό δράμα του Γάλλου ποιητή, θεατρικού συγγραφέα και διπλωμάτη Πωλ Κλωντέλ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο από τις 13 Φεβρουαρίου, στο χώρο της Πειραιώς 260. Ο διεθνούς εμβέλειας σκηνοθέτης Γιόσι Βίλερ υπογράφει τη σκηνοθεσία και μαζί με τους συνεργάτες του επεξεργάζονται εκ νέου το ανέβασμα με το οποίο κατέκτησαν το κοινό της Ευρώπης δύο χρόνια πριν στο κρατικό θέατρο Kammerspiele του Μονάχου.
Σε ένα υπερωκεάνιο με προορισμό την Ανατολή, μια μυστηριώδης, γοητευτική γυναίκα συνοδεύει τον σύζυγό της, συναντά τον πρώην εραστή της και γνωρίζεται με τον άνδρα που θα εξελιχθεί στο απόλυτο πάθος της. Κάπως έτσι η Υζέ αρχίζει να συνθέτει το τελευταίο κεφάλαιο μιας ζωής που κρύβει ακόμη πολλές εκπλήξεις. Οι άνδρες που «ταξιδεύουν» μαζί της είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους και γι΄ αυτόν το λόγο εξίσου συναρπαστικοί. Όμως για τον έναν από αυτούς, τον ασκητικό Μεζά, που θα αλλάξει την κοσμοθεωρία του για χάρη του έρωτα, η εμπειρία αυτής της παράδοξης σχέσης θα αποδειχτεί καθοριστική… Ένα συγκλονιστικό κείμενο για την αναζήτηση της αγάπης, γεμάτο ευαισθησία, ανατροπές και απρόοπτες εξελίξεις.
Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης, Δραματουργική επεξεργασία: Τίλμαμ Ράαμπκε, Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Φελίτσιτας Μπρούκερ, Δραματολογική συνεργασία: Έλενα Καρακούλη, Σκηνικά – Κοστούμια: Ανια Ράμπες, Μουσική: Βόλφγκανγκ Ζιούντα, Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος.
Κρατήσεις θέσεων και πωλήσεις εισιτηρίων στα τηλέφωνα: 2104838739, 2103305074, 2107234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Πωλ Κλωντέλ
Σκηνοθεσία: Γιόσι Βίλερ


Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νίκος Καραθάνος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ