MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ερωτευμένη με τον Βαν Γκογκ

Το έργο, που στηρίζεται στην αλληλογραφία του Βαν Γκογκ με τον αδελφό του, παρουσιάζεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη για σαράντα παραστάσεις. Πίσω από τον πιο γνωστό παγκοσμίως ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, βρίσκεται μια παράξενη Αγγλίδα χήρα της Βικτωριανής εποχής, η Ούρσουλα Λόγιερ. Αυτήν γνωρίζει ο νεαρός Βίνσεντ στο Βικτωριανό Λονδίνο, όταν νοικιάζει δωμάτιο στην πανσιόν […]

Ερωτευμένη με τον Βαν Γκογκ - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το έργο, που στηρίζεται στην αλληλογραφία του Βαν Γκογκ με τον αδελφό του, παρουσιάζεται στο θέατρο Τζένη Καρέζη για σαράντα παραστάσεις. Πίσω από τον πιο γνωστό παγκοσμίως ζωγράφο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, βρίσκεται μια παράξενη Αγγλίδα χήρα της Βικτωριανής εποχής, η Ούρσουλα Λόγιερ. Αυτήν γνωρίζει ο νεαρός Βίνσεντ στο Βικτωριανό Λονδίνο, όταν νοικιάζει δωμάτιο στην πανσιόν της.
Ο έρωτας μεταξύ τους είναι εκρηκτικός, καθώς η ερωτευμένη Ούρσουλα αφήνεται στον έρωτά του και γίνεται το πρώτο γυμνό μοντέλο του. Ποιο θα είναι όμως το μέλλον ενός τέτοιου αταίριαστου κοινωνικά έρωτα ανάμεσα σ΄ έναν θρησκόληπτο νεαρό Ολλανδό και σε μια μεγαλύτερη γυναίκα, στην σεμνότυφη Αγγλία εκείνης της εποχής; Το έργο, με τον τίτλο «Vincent in Brixton», παίχτηκε με επιτυχία το 2003 στο Λονδίνο με τη γνωστή και βραβευμένη με τρία Λώρενς Ολίβιε Κλαιρ Χίγγινς στον ρόλο της Ούρσουλα, που στην ελληνική παράσταση ερμηνεύει η Ελένη Ερήμου. Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος, Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου.

Παραστάσεις έως 4 Φεβρουαρίου. Τα έσοδα της παράστασης της 4ης Φεβρουαρίου θα διατεθούν στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Nicholas Wright
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Θωμόπουλος


Παίζουν: Ελένη Ερήμου, Θανάσης Δόβρης, Αλκηστις Βούλγαρη, Μιχάλης Κοιλάκος, Ελένη Λιάσκα

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ