MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ο χορός των επίπλων

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο θέατρο «ΑΡΤΙ», η παράσταση συνεχίζεται στην Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» από τις 22 Ιανουαρίου. Η παράσταση είναι βασισμένη στο αυτοβιογραφικό κείμενο του Ρώμου Φιλύρα «Η ζωή μου εις το Δρομοκαΐτειον», ίδρυμα στο οποίο ο ποιητής έζησε αυτοεγκλεισμένος από το 1927, μέχρι τον θάνατό του το 1942. Πρόκειται για ένα έργο […]

Ο χορός των επίπλων - Monopoli.gr
Monopoli Team

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο θέατρο «ΑΡΤΙ», η παράσταση συνεχίζεται στην Θεατρική Σκηνή «Ζωή Λάσκαρη» από τις 22 Ιανουαρίου. Η παράσταση είναι βασισμένη στο αυτοβιογραφικό κείμενο του Ρώμου Φιλύρα «Η ζωή μου εις το Δρομοκαΐτειον», ίδρυμα στο οποίο ο ποιητής έζησε αυτοεγκλεισμένος από το 1927, μέχρι τον θάνατό του το 1942.
Πρόκειται για ένα έργο που περιγράφει τη ζωή των έγκλειστων στο ίδρυμα, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με παραληρηματικό ποιητικό λόγο και άλλοτε με θυμό και θλίψη για την εγκατάλειψή τους. Περιγράφοντας τη ζωή στο Δρομοκαΐτειο και παραβάλλοντάς τη με τη ζωή και τις πράξεις των λογικών, ο ποιητής διαπραγματεύεται όλη την ειρωνεία της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και ζητήματα όπως η μοναξιά, η ματαιοδοξία, ο ανθρώπινος προορισμός, ενώ δίνει και σπουδαία στοιχεία για την εποχή.
Θεατρική διασκευή: Αντώνης Παπαϊωάννου, Μουσική- τραγούδια: Σπύρος Κουρκουνάκης, Σκηνικά- κοστούμια: Γιώργος Γιώνας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ρώμος Φιλύρας
Σκηνοθεσία: Τόνια Σταυροπούλου


Παίζουν: Πέτρος Ξεκούκης, Φωνή: Χρήστος Φωτίδης. Τα τραγούδια ερμηνεύει ο Λευτέρης Τσακιράκης.

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ