MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

10 περίεργες αλήθειες για το γυμναστήριο

Θέλετε στ΄αλήθεια να μάθετε γιατί οι άνθρωποι πηγαίνουν γυμναστήριο και πώς η γενετική μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιοι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στη διάρκεια μιας προπόνησης;

Monopoli Team

1) Το μέγεθος του τραπεζικού σας λογαριασμού επηρεάζει τις συνήθειες του γυμναστηρίου σας

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία διαπιστώνεται ότι οι άνθρωποι με μεγάλα εισοδήματα είναι πιο πιθανό να επισκέπτονται το γυμναστήριο περισσότερο από τα μέλη του γυμναστηρίου με χαμηλά εισοδήματα. Σύμφωνα με αποτέλεσμα μελέτης 1.600 συμμετεχόντων, τα άτομα κάτω των $25.000 τον χρόνο, επισκέφτηκαν το γυμναστήριο για μία ώρα την εβδομάδα, ενώ όσοι κερδίζουν περισσότερα χρήματα ετησίως, πήγαν στο γυμναστήριο κατά μέσο όρο για τρεις ώρες την εβδομάδα.

2) Άνθρωποι πηγαίνουν στο γυμναστήριο με την ελπίδα ενός ραντεβού

Αν και οι περισσότεροι από εμάς δείχνουμε πιθανότατα στα χειρότερά μας στο γυμναστήριο, μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι από τους 2.000 συμμετέχοντες στη μελέτη, ένα ποσοστό 50% πηγαίνει στο γυμναστήριο για να “τσεκάρει” το αντίθετο φύλο ή να συναντηθεί με φίλους. Σχεδόν το ένα τρίτο των συμμετεχόντων παραδέχτηκε μάλιστα ότι δεν ιδρώνει ποτέ στο γυμναστήριο. 

3) Όσοι πηγαίνουν γυμναστήριο τρώνε περισσότερη σοκολάτα

Σύμφωνα με σχετική μελέτη, όσοι πηγαίνουν στο γυμναστήριο θεωρείται ότι είναι κατά 18% πιο πιθανό να απολαύσουν σοκολάτα στην καθημερινότητά τους. Εάν αισθάνεστε ενοχές όταν τρώτε πολλή σοκολάτα, βεβαιωθείτε ότι τρώτε τις σωστές τροφές πριν και μετά την προπόνηση σας.

4) Η γενετική μπορεί να σας κάνει να μισήσετε το γυμναστήριο

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα διαπίστωσαν ότι η ικανότητα των ανθρώπων να αντέχουν στον πόνο της άσκησης θα μπορούσε να επηρεαστεί, γενετικά, κατά 50%. Για εκείνους τους ανθρώπους με χαμηλό κατώτατο όριο αναπνοής, κατά τη διάρκεια της άσκησης, ρίχνει τη διάθεσή τους και είναι πιο πιθανό να σταματήσουν να προσπαθούν νωρίτερα από εκείνους τους ανθρώπους με υψηλά όρια.

5) Ζευγάρια στη ζωή που γνωρίστηκαν στο γυμναστήριο

Αν θέλετε κι εσείς να βρείτε τον «έναν και μοναδικό» μην σπαταλάτε χρόνο γράφοντας και ξαναγράφοντας στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντί γι΄αυτό φορέστε τις καινούριες σας φόρμες και κατευθυνθείτε στο γυμναστήριο. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την Nuffield Health διαπίστωσε ότι από τους 2000 συμμετέχοντες τους, το 10,5% των μελών στην πραγματικότητα ζουν με κάποιον που γνώρισαν στο γυμναστήριο. 

6) Το να είσαι μέλος χωρίς στην ουσία να πηγαίνεις στο γυμναστήριο

Αποτελέσματα μελετών δείχνουν πως, παρά το κόστος της εγγραφής στο γυμναστήριο, το 80% των Αμερικανών που έχουν κάρτα μέλους στο γυμναστήριο, δεν πηγαίνουν ποτέ στην πραγματικότητα. 

7) O αριθμός των ατόμων που είναι μέλη σε γυμναστήρια

Αισθάνεστε, μερικές φορές, ότι ο καθένας που γνωρίζετε έχει γραφτεί στο γυμναστήριο, αλλά πόσο αλήθεια είναι αυτό; Περίπου τέσσερα και μισό εκατομμύριο ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κάρτα μέλους στο γυμναστήριο, ενώ στην Αμερική εκτιμάται ότι 45 εκατομμύρια ενήλικες έχουν γραφτεί στο γυμναστήριο ή είναι μέλη ενός κέντρου υγείας.

8) Ο αριθμός των φορών που επισκέπτεται κανείς το γυμναστήριο

Εάν αισθάνεστε ενοχές επειδή δεν πηγαίνετε στο γυμναστήριο αρκετά συχνά, συγκρίνετε τον αριθμό των φορών που πηγαίνετε με τον μέσο όρο. Σύμφωνα με το Fitness For Weightloss, τα άτομα κατά μέσο όρο τείνουν να πηγαίνουν στο γυμναστήριο δύο φορές την εβδομάδα. Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα ή χειρότερα για το πόσες φορές πηγαίνετε στο γυμναστήριο σας;

9) Η εγγραφή στο γυμναστήριο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων

Γνωρίζουμε ότι μετά από τις υπερβολές στο φαγητό, των Χριστουγέννων, είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη για απώλεια βάρους και συνεπώς η εγγραφή σε κάποιο γυμναστήριο κρίνεται πιο αναγκαία από ποτέ σε αυτή την περίπτωση. Σύμφωνα με έρευνες, το 12% των μελών του γυμναστηρίου εγγράφονται τον Ιανουάριο, όμως αυτές οι συμμετοχές φαίνεται να μη διαρκούν για πολύ, αφού μόλις 24 εβδομάδες μετά οι περισσότεροι έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια. 

10) Άτομα που λένε ψέματα πως πηγαίνουν στο γυμναστήριο 

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο συγκλονιστικά αποτελέσματα των στατιστικών του γυμναστηρίου, καθώς το 13% των 2.000 ατόμων, που συμμετείχαν σε μια μελέτη που ανέθεσε η Kettler, ανέφερε ότι όταν λένε ότι πηγαίνουν στο γυμναστήριο πηγαίνουν στην πραγματικότητα κάπου αλλού. 

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b