MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Ευγενία ντε Φρανβάλ του Μαρκήσιου ντε Σαντ στον Πολυχώρο Vault

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

O Πολυχώρος Vault παρουσιάζει την παράσταση «Ευγενία ντε Φρανβάλ» του Μαρκήσιου ντε Σαντ, σε θεατρική διασκευή και σκηνική σύνθεση των Δημήτρη Κάτση, Αλέξανδρου Μητρόπουλου, Μαρίας Μπακέα και Μαργαρίτας Παπαντώνη, από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, για 12 μόνο παραστάσεις.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Το έργο είναι βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα που γράφτηκε το 1788 και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1800 ως μέρος της συλλογής «Τα Εγκλήματα του Έρωτα, νουβέλες ηρωικές και τραγικές». Η συγγραφή του έργου ολοκληρώθηκε από τον Ντε Σαντ σε έξι ημέρες, ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Eugenia 1 2018 entro

Η ιστορία της Ευγενίας και του πατέρα της, Μεσιέ ντε Φρανβάλ, ο οποίος αναλαμβάνοντας αποκλειστικά την εκπαίδευσή της, τη διαπαιδαγωγεί με απόλυτη ελευθεριότητα, ελλείψει ηθικών και θρησκευτικών αξιών, οδηγώντας την ως τη σύναψη αιμομικτικής σχέσης μεταξύ τους. Όταν οι υποψίες της γυναίκας του, Μαντάμ ντε Φρανβάλ, επιβεβαιώνονται, η ίδια απελπισμένη απευθύνεται για βοήθεια στη μητέρα της και τον πνευματικό καθοδηγητή τους. Οι προσπάθειές τους να συνετίσουν το ανήθικο ζευγάρι έχουν ως αποτέλεσμα την έναρξη μιας διαμάχης, που μοιραία οδηγεί τους ήρωες σε τραγική κατάληξη.

Τέσσερις αφηγητές επί σκηνής αναπαριστούν άλλοτε σοβαρά, άλλοτε ειρωνικά, άλλοτε με κατανόηση και άλλοτε με αγανάκτηση την τραγική ιστορία της χειραγώγησης, της διαφθοράς και της αποπλάνησης της Ευγενίας από τον πατέρα της.

Eugenia 3 2018 entro

Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ γεννήθηκε το 1740, ήταν Γάλλος αριστοκράτης, συγγραφέας και φιλόσοφος. Γνωστός για τα ερωτικά του έργα, τα οποία συνδυάζουν φιλοσοφικούς διαλόγους με πορνογραφικές περιγραφές και απεικονίζουν σεξουαλικές φαντασιώσεις με έμφαση στη βία, την εγκληματικότητα και τη βλασφημία. Τα σεξουαλικά σκάνδαλα, η προκλητικότητα της γραφής του και οι ιδέες του, τον οδήγησαν σε φυλακές και άσυλα όπου πέρασε περίπου 30 χρόνια της ζωής του και συνέθεσε το μεγαλύτερο μέρος του συγγραφικού του έργου. Υπερασπιστής της ελευθεριότητας, ασίγαστος εξερευνητής των ανθρώπινων ορίων, πολέμιος της σοβαροφάνειας των αστών, με ηδονιστικές και αθεϊστικές θεωρήσεις. Από το όνομά του επινοήθηκε ο όρος σαδισμός. Δεν γνώρισε την παραμικρή επιτυχία όσο ζούσε και πέθανε το 1814 με το παράπονο ότι δεν έγινε μεγάλος συγγραφέας και ο κόσμος θα τον ξεχάσει. Διάσημα έργα του είναι τα: “120 μέρες στα Σόδομα”, “Η φιλοσοφία στο μπουντουάρ” και “Ζυστίν”.

Eugenia 4 2018 entro

*Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για παιδιά.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαρκήσιος ντε Σαντ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Μητρόπουλος
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κάτσης, Αλέξανδρος Μητρόπουλος, Μαρία Μπακέα, Μαργαρίτα Παπαντώνη

Σκηνικά: Ευθύμης Γρόνθος, Ντέγιαν Μιγιάλκοβιτς
Κοστούμια: Ευθύμης Γρόνθος, Συμεώνη Γιαννάτου
Μουσική: Δημήτρης Κάτσης
Φωτισμοί: Έλενα Ζούμπου

Παίζουν: Δημήτρης Κάτσης, Αλέξανδρος Μητρόπουλος, Μαρία Μπακέα, Μαργαρίτα Παπαντώνη

Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10 ευρώ, Ατέλειες: 5 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 13/10/2018 έως και 04/11/2018
Πληροφορίες: Κρατήσεις: 213 035 6472/694 953 4889
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 18.30 και κάθε Κυριακή στις 21.15 *Όλες τις Τετάρτες του Νοέμβρη στις 18.30
Διασκευή: Δημήτρης Κάτσης, Αλέξανδρος Μητρόπουλος, Μαρία Μπακέα, Μαργαρίτα Παπαντώνη
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Θεόφιλος sold: Η παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου για τον σπουδαίο ζωγράφο στο Θέατρο Μίνι Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
2 Χρόνια Διακοπές: Ο μαγικός κόσμος του Ιουλίου Βερν ζωντανεύει από την Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Οδύσσεια: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Το National Theatre Live επιστρέφει με τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό
ΘΕΑΤΡΟ
Κοινός Λόγος: Η εναρκτήρια παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου αναβιώνει σε νέα πολυμεσική εκδοχή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γιάννης Τσορτέκης συναντά την Έλενα Μαυρίδου για 2η χρονιά στη «Δεσποινίδα Τζούλια»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο πειρασμός: Μια ανατρεπτική ανάγνωση της κωμωδίας του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
BLANCHE after: Ο Σταύρος Λίτινας σκηνοθετεί στο Arroyo το «μετά» της ηρωίδας του «Λεωφορείου ο Πόθος»
ΘΕΑΤΡΟ
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, από την ομάδα Ent(r)oma στη Σκηνή Brecht-2510
ΘΕΑΤΡΟ
Νικ δε Ντικ: Το νέο έργο του Σταυριανού Κιναλόπουλου για την τρανς εμπειρία στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με την «Εκδίκηση του Φώτη»