MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Άρωμα Ελλάδας στην Biennale της Βενετίας 2019

Η εικαστική πρόταση “Αιωρήσεις”, των Ζάφου Ξαγοράρη, Εύας Στεφανή και Πάνου Χαραλάμπους είναι η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τέχνης της Biennale της Βενετίας 2019.

Monopoli Team

Ύστερα από απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, καθώς και με σχετική γνωμοδότηση εννιαμελούς γνωμοδοτικής επιτροπής, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τους Ζάφο Ξαγοράρη, Εύα Στεφανή και Πάνο Χαραλάμπους στην 58η Biennale. Η εικαστική τους πρόταση, οι “Αιωρήσεις”, αποτελεί τη συνθήκη ενός ενεργού παρόντος.

biennale 2016

Biennale της Βενετίας

Φωνές και ιστορίες αναδύονται στο παρόν, αιωρούνται στον χώρο, τον στοιχειώνουν, και δημιουργούν νέες σχέσεις και πιθανότητες για το μέλλον. Με την ένταση του ακαριαίου – ερμηνεύοντας δηλαδή το παρελθόν αυτό με τρόπο συνειρμικό και διαισθητικό, με εκφραστική ελευθερία ως προς τις συνδέσεις και τις αναπαραστάσεις του – αλλοιώνεται το παρόν και ανοίγονται νέες δυνατότητες. Η επανεξέταση του παρελθόντος και των ματαιώσεών του, η αίσθηση απώλειας και πώς αυτή καθορίζει συλλογικές/εθνικές επιθυμίες και στρατηγικές, η επαναδιαπραγμάτευση της Ιστορίας και των θεσμών που την δημιουργούν και η ανάδειξη εναλλακτικών ιστοριών που θέτουν υπό αμφισβήτηση την ηγεμονική της αφήγηση, είναι από τους κύριους άξονες της πρότασης.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b