MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η FIFA κινείται ενάντια στο σεξισμό

Η FIFA απαγορεύει στους τηλεοπτικούς φορείς που καλύπτουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να κάνουν zoom στις “καυτές γυναίκες” των κερκίδων.

author-image Λένα Δαλαμαρίνη

Λίγο πριν τη λήξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, η FIFA θέτει περιορισμούς στα τηλεοπτικά δίκτυα που καλύπτουν το γεγονός.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από αναφορές που έγιναν για σεξιστική συμπεριφορά στη φετινή διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων και περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης δημοσιογράφων, η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφάσισε να προβεί σε περιορισμούς, με τον Federico Addiechi, στέλεχός της, να δηλώνσει “Αυτό το κάναμε με μεμονωμένους τηλεοπτικούς φορείς. Το κάναμε και με τον τηλεοπτικό φορέα της χώρας που μας φιλοξενεί”. Σε ερώτηση, δε, που του έγινε για το αν αυτό το μέτρο θα αποτελέσει σταθερή πολιτική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας απάντησε “Αυτό είναι ένα από τα μέτρα που σίγουρα θα υιοθετήσουμε στο μέλλον – είναι μια φυσιολογική εξέλιξη”.

women world cup 02

Η εικόνα της “καυτής fan” είναι εξαιρετικά διαδεδομένη στο Μουντιάλ, κάτι που οδήγησε την εταιρία Getty Images στο να δημοσιεύσει μια συλλογή φωτογραφιών υπό τον τίτλο “Οι πιο καυτές fans του Μουντιάλ”. Λίγο καιρό αργότερα, η εταιρία κατέβασε από το διαδίκτυο τη συγεκριμένη συλλογή, δηλώνοντας ότι επρόκειτο για ένα “θλιβερό λάθος υπό εξέταση”, ενώ ανακοίνωσε και τη διεξαγωγή έρευνας για το συμβάν.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την Fare Network, οργάνωση που δραστηριοποιείται για την καταπολέμηση της ανισότητας στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο σεξισμός ήταν το βασικό πρόβλημα της φετινής διοργάνωσης.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b