MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Από τη Θεσσαλονίκη στο Los Angeles: Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γίνεται το “εισιτήριο” για τα Όσκαρ

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, με ακόμα 27 φεστιβάλ ανά τον κόσμο, γίνεται το “εισιτήριο” για τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ότι το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε δρόμο για τα Oscar. Πιο συγκεκριμένα, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επέλεξε συνολικά 28 φεστιβάλ παγκοσμίως, για να συνεργαστεί στη διαμόρφωση της τελικής λίστας, των υποψήφιων για Oscar, ντοκιμαντέρ.

Έτσι, το ντοκιμαντέρ στο οποίο απονέμεται ο Χρυσός Αλέξανδρος κάθε Μάρτιο, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα “προκρίνεται” στη διαδικασία των Oscar, κάτι που μπορεί να το οδηγήσει στην τελική πεντάδα για τη διεκδίκηση του βραβείου Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Σημειώνεται ότι στη λίστα που επέλεξε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το Φεστιβάλ Βερολίνου, το Φεστιβάλ Καννών, το IDFA – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Άμστερνταμ, το HOT DOCS του Καναδά, το CPH:DOX – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κοπεγχάγης, το Φεστιβάλ Σέφιλντ, το Visions du Reel και το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Λειψίας.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b