MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Στέλλα κοιμήσου του Γιάννη Οικονομίδη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μετά από δύο πετυχημένες θεατρικές περιόδους στο Εθνικό Θέατρο, η παράσταση «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη, προστίθεται στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παρουσιάζεται τη σεζόν 2018 – 2019 και συγκεκριμένα από 1η Οκτωβρίου 2018, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Ευδοκία Βαζούκη

Για την ερμηνεία τους στην παράσταση τιμήθηκαν η Ιωάννα Κολλιοπούλου με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη και ο Γιάννης Νιάρρος με το βραβείο Δημήτρης Χορν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βραβευμένος σκηνοθέτης του κινηματογράφου Γιάννης Οικονομίδης έρχεται σε επαφή με τη θεατρική διαδικασία. Το 2006 είχε αναθέσει στην ομάδα 90οC τη διασκευή και τη μεταφορά στο θέατρο της ταινίας του “Σπιρτόκουτο”. Την αμέσως επόμενη περίοδο βραβεύτηκε με βραβείο κοινού στην κατηγορία “νεοελληνικού έργου”.

Κι αν το έργο του εκείνο είχε ξεκλειδώσει την πόρτα της ελληνικής μικροαστικής οικογένειας, το πρώτο έργο που γράφει και σκηνοθετεί αποκλειστικά για το θέατρο, με τίτλο «Στέλλα κοιμήσου», μας εισάγει μέσα στην πολυτελή βίλα του νεόπλουτου Έλληνα, όπου η ευμάρεια συνυπάρχει με τη χυδαιότητα και οι σχέσεις έχουν το χρώμα του χρήματος. Η ωμότητα της γλώσσας και η κυνικότητα των συμπεριφορών είναι τα όπλα της παράστασης του Οικονομίδη, όπου ο θεατής αισθάνεται αυτόπτης μάρτυρας μιας κωμικοτραγικής «φέτας ζωής».

stellaKoimisou 2

Το έργο

Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με «μαφιόζικες» μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται από το περιβάλλον της και επιμένει για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις. Αξιοπρέπεια, ηθική τάξη και συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια.

Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις.

Το «Στέλλα κοιμήσου» γράφτηκε με τη δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών της παράστασης κατά τη διάρκεια των προβών. Κάθε παράσταση είναι ξεχωριστή, καθώς ο διάλογος διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό ζωντανά στη σκηνή, με βάση ένα συγκεκριμένο σενάριο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης

Σκηνικά: Ioυλία Σταυρίδου
Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Bασίλης Κλωτσοτήρας

Παίζουν: Θείος Τάκης: Αντώνης Ιορδάνου, Στέλλα Γερακάρη: Ιωάννα Κολλιοπούλου, Θεία Βάσω: Ασημίνα Ξηρού, Μάριος Αγγελής: Γιάννης Μυλωνάς, Ελένη Γερακάρη: Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιώργος Γερακάρης: Γιάννης Νιάρρος, Αντώνης Γερακάρης: Στάθης Σταμουλακάτος, Ανθή Γερακάρη: Έλλη Τρίγγου

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 18€, Φοιτητικό, άνω των 65 ετών, πολυτέκνων, παιδιά έως 18 ετών: 15€, Ανέργων, ΑΜΕΑ: 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 1 Οκτωβρίου 2018 έως 23 Απριλίου 2019
Σενάριο: Βαγγέλης Μουρίκης
Πληροφορίες: Η παράσταση είναι κατάλληλη για ανηλίκους άνω των 15 ετών.
Παραστάσεις: Από 1 έως 12 Οκτωβρίου: Δευτέρα με Παρασκευή στις 21:00 / Από 15 Οκτωβρίου: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αντώνης Ιορδάνου
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Θεόφιλος sold: Η παράσταση της Όλιας Λαζαρίδου για τον σπουδαίο ζωγράφο στο Θέατρο Μίνι Πειραιώς 131
ΘΕΑΤΡΟ
2 Χρόνια Διακοπές: Ο μαγικός κόσμος του Ιουλίου Βερν ζωντανεύει από την Παιδική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Οδύσσεια: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια από τον Θίασο Ηλία Καρελλά στο Θέατρο Κάππα
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Το National Theatre Live επιστρέφει με τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό
ΘΕΑΤΡΟ
Κοινός Λόγος: Η εναρκτήρια παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου αναβιώνει σε νέα πολυμεσική εκδοχή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γιάννης Τσορτέκης συναντά την Έλενα Μαυρίδου για 2η χρονιά στη «Δεσποινίδα Τζούλια»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο πειρασμός: Μια ανατρεπτική ανάγνωση της κωμωδίας του Γρηγορίου Ξενόπουλου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
BLANCHE after: Ο Σταύρος Λίτινας σκηνοθετεί στο Arroyo το «μετά» της ηρωίδας του «Λεωφορείου ο Πόθος»
ΘΕΑΤΡΟ
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, από την ομάδα Ent(r)oma στη Σκηνή Brecht-2510
ΘΕΑΤΡΟ
Νικ δε Ντικ: Το νέο έργο του Σταυριανού Κιναλόπουλου για την τρανς εμπειρία στο Μικρό Γκλόρια
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Βασίλης Βηλαράς επιστρέφει με την «Εκδίκηση του Φώτη»