MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Monsieur Minimal μάς εξηγεί τί είναι αυτό που τον συνδέει με τον Δάκη

Τον Monsieur Minimal (το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Χρήστος Τσιτρούδης) τον γνωρίσαμε μέσα από τον διαγωνισμό «The coca-cola sound wave festival» με τα κομμάτια “Silk” και “Love is a circle” το 2007, αλλά από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει πολλές επιτυχίες του και πέντε άλμπουμ. Μάλιστα, το τραγούδι του, “Lovers”, έπαιξε μέχρι και σε επεισόδιο της γνωστής τηλεοπτικής σειράς “Lost”.

Eυη Πάνου

Σε μια προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης και ελευθερίας, δημιούργησε τη δική του δισκογραφική εταιρεία, τη “Mo.Mi.Records”, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε και το νέο του άλμπουμ με τίτλο “Erotica” το 2017. Με το τραγούδι του, “Η στιγμή”, κατάφερε να επαναφέρει τον Δάκη στo προσκήνιο, δίνοντάς του την ευκαιρία να ερμηνεύσει ένα κομμάτι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, ενώ όλα δείχνουν ότι το τραγούδι έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο.

Με σημείο αναφοράς το κοινό τους τραγούδι αλλά και τον νέο δίσκο “Erotica”, ο Monsieur Minimal και ο Δάκης εμφανίζονται μαζί στο Tiki Bar για 4 ανοιξιάτικες και “erotica” βραδιές!

Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία; Ήταν κάτι που το σκεφτόσασταν καιρό ή μια έμπνευση της στιγμής; 

Όλη η φιλοσοφία κι αισθητική του erotica έχει να κάνει με τον ήχο της δεκαετίας του ‘70. Γι αυτό ήθελα μια αντίστοιχη φωνή και φιγούρα, που θα μεταφέρει αυτήν την αισθητική στο σήμερα. Ο Δάκης είναι και ήταν ένας ποπ πρίγκιπας της δεκαετίας του 70 που δεν έγινε πότε Βασιλιάς και γι’ αυτό δεν κάηκε. Τον Δάκη λοιπόν τον σκέφτηκα ως τον ερμηνευτή που θα έβαζε το κερασάκι στην τούρτα σε όλο αυτό το concept του erοtica. Ήθελα έναν πραγματικό αισθησιακό ερμηνευτή, που να μεταφέρει όλη αυτήν την vintage αισθητική του στο erotica.

Το τραγούδι «Η στιγμή» αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Πιστεύετε ότι βασικός παράγοντας αυτής της επιτυχίας ήταν ο Δάκης και η μελαγχολία μιας άλλης εποχής που αυτός «κουβαλούσε» μαζί του;

Είναι συνδυασμός αρκετών πραγμάτων. Πάνω απ’ όλα όμως πιστεύω πως είναι το ίδιο το τραγούδι και μετά το concept με τη συμμέτοχη του Δάκη και η αισθητική μιας άλλης εποχής όπως αυτή της δεκαετίας του ’70.

Ο Δάκης είναι και ήταν ένας ποπ πρίγκιπας της δεκαετίας του 70 που δεν έγινε πότε Βασιλιάς και γι’ αυτό δεν κάηκε 

Έχετε δηλώσει ότι το τραγούδι «Η στιγμή» δεν γράφτηκε με το σκεπτικό ότι θα τραγουδηθεί από τον Δάκη. Παρ’ όλα αυτά, ο στίχος «πέρασαν τόσα καλοκαίρια» θυμίζει αρκετά και προδίδει μια σύνδεση με το «τόσα καλοκαίρια». Ήταν εσκεμμένη αυτή η αναφορά ή υποσυνείδητη και συνειρμική;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Όταν πήγα να το τραγουδήσω εγώ δεν μου καθόταν καθόλου καλά. Στη συνέχεια, προσπαθούσα να βρω ποια θα μπορούσε να είναι αυτή η φωνή που θα απογείωνε το κομμάτι. Η αλήθεια είναι πως ο στίχος αυτός ήταν κάτι που με βοήθησε συνειρμικά να απευθυνθώ στον Δάκη.

Τι θα συμβεί στο Tiki Bar και τι να περιμένει κάποιος που δεν σας έχει ξαναδεί μαζί live;

Θα δει μια POP μουσική παράσταση σαν αυτές που γίνονταν παλιά στα μικρά club της Αθήνας, την δεκαετία του ’60 και ’70. Θα ακούσει παλιά κομμάτια του Δάκη απ’ όλες τις δεκαετίες, παιγμένα από τους μουσικούς μου και σύμφωνα με την αισθητική του τελευταίου μου άλμπουμ Erotica, και φυσικά highlights από τη δισκογραφία μου.

Monsieur Minimal 1

Τι σας συνδέει μουσικά με τον Δάκη; Ποια είναι τα κοινά σας στοιχεία, τα σημεία επαφής σας;

H κοινή αισθητική της (καλαίσθητης) POP κουλτούρας.

Να περιμένουμε κι άλλες αναπάντεχες συνεργασίες στο μέλλον; Κι αν ναι, με ποιους θα θέλατε ιδανικά να συνεργαστείτε;

Η αλήθεια είναι οτι μου άρεσε αυτό που έγινε. Ναι, θα το επιδιώξω ξανά, έχω κάτι στο μυαλό μου για το μέλλον, το οποίο όμως σας το φυλάω για έκπληξη, εφόσον προκύψει.

 Monsieur Minimal erotica

Περισσότερα από Πρόσωπα
VIMA_WEB3b