MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ντμίτρι Σοστακόβιτς – Το τελευταίο μάθημα με τον Σωτήρη Χατζάκη στο Μέγαρο

Ένας συγκινητικός φόρος τιμής στον μεγάλο Ρώσο μουσουργό του 20ού αιώνα, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από τις 19 έως τις 30 Απριλίου 2018.

Eυη Πάνου

Ένας θεατρικός μονόλογος με τον Ντμίτρι Σοστακόβιτς να παραδίδει το τελευταίο του μάθημα μιλώντας για την τέχνη και τα μυστήρια της δημιουργίας. Ένα μάθημα μουσικής που γρήγορα εξελίσσεται σε μάθημα ζωής. Μια παρουσίαση, με πρωταγωνιστή τον ίδιο, του έργου «Allegria οpus 147» του Joël Jouanneau (Ζοέλ Ζουαννώ).

teleutaio mathima

Για πρώτη φορά μέσα σε 15 χρόνια, ο Ντμίτρι, ο καθηγητής μουσικής της Βιργινίας, έχει αργοπορήσει. Σήμερα παραδίδει το τελευταίο του μάθημα. Σε αυτό το έργο του, που έχει θέμα την τέχνη και τα μυστήρια της δημιουργίας, το μάθημα της μουσικής εξελίσσεται γρήγορα σε μάθημα ζωής. Γύρω από μια πρόβα που παρακολουθούμε σε χρόνο πραγματικό, ο συγγραφέας Ζοέλ Ζουαννώ δημιουργεί σε κοντραπούντο τη συμφωνία του κόσμου. Κάτω από το τέμπο, νιώθουμε τα αγκομαχητά της ζωής, του θανάτου, της απόγνωσης: το πέρασμα του χρόνου. Η αλήθεια της τέχνης σε μία μόνο νότα: ένα θεόγυμνο σι, πικρό, στυφό και τραχύ. 

Τη στιγμή που η παγκόσμια κατάσταση εισάγει την αμφιβολία στη θέση που θα έπρεπε να κατέχει η τέχνη, το μάθημα μουσικής πάνω στο έργο Allegria είναι η απάντηση. Ο δάσκαλος μας υπενθυμίζει ότι η τέχνη δεν συνιστά μόνο τον συνεκτικό δεσμό της κοινότητας, αλλά την ίδια την επιβίωση του είδους. Ο καλλιτέχνης πρέπει να διασχίζει τον κύκλο της φωτιάς και, στο τέλος, να πετάει μόνος του, να εγκαταλείπει τον εαυτό του στην ανοιχτή θάλασσα. Ούτε δάκρυα, ούτε κραυγές. Ούτε συναισθήματα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Joël Jouanneau
Μετάφραση: Ζωή Μητσάκου
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Σκηνικά: Γιάννης Μετζικώφ
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Παίζουν: Σωτήρης Χατζάκης (Ντμίτρι), Αθηνά Γιατρά (Βιργινία, βιόλα), Μάνος Κιτσικόπουλος (Θωμάς, πιάνο)

Τιμές Εισιτηρίων: 7 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ) | 10 ευρώ | 15 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Πέμπτη 19 έως Δευτέρα 30 Απριλίου 2018
Πληροφορίες: Εισιτήρια: 2107282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public
Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μελίνα Κατσακούλη
Πληροφορίες Χώρου: Πέμπτη 19, Παρασκευή 20, Σάββατο 21, Κυριακή 22 Απριλίου, και Κυριακή 29 και Δευτέρα 30 Απριλίου│21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b