MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τop-5 παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προτείνουν 5 παιδικά βιβλία που αξίζει να προσέξουμε!

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Τι άκουσε η πασχαλίτσα; 

metaixmio ti akouse i pasxalitsa

Σειρά: Τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλντσον
Συγγραφέας: Julia Donaldson
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Lydia Monks

Σελίδες: 32

Στο αγρόκτημα επικρατεί πανδαιμόνιο, με τόσα βελάσματα και κακαρίσματα, γαβγίσματα και χλιμιντρίσματα. Όταν όμως δύο πονηροί κλέφτες αποφασίζουν να κλέψουν την όμορφη αγελάδα, το πιο σιωπηλό και μικροσκοπικό πλασματάκι είναι που θα σώσει την κατάσταση!

Κι η πασχαλίτσα η µικρή, που ως τότε δε µιλούσε, στα ζώα αµέσως έτρεξε και τα προειδοποιούσε: «Θα κλέψουν τη γελάδα µας, αν κάποιος δεν τη σώσει! Άκουσα και το σχέδιο που έχουν καταστρώσει!».

 

Το αγόρι στο θεωρείο

metaixmio to agori sto theorio

Συγγραφέας: Αγγελική Δαρλάση

Σελίδες: 200

«Θα µας οδηγήσει πίσω το άρωµα από τις τριανταφυλλιές µας. ∆ε θα χαθούµε» είπε ο ∆ρόσος στην Αρετή, παρόλο που ήξερε πως ήταν ψέµα: οι τριανταφυλλιές τους είχαν καεί µαζί µε την πρώτη τους ζωή. Στη νέα τους ζωή µένουν σ’ ένα θεωρείο θεάτρου, µε µια άγνωστή τους γυναίκα που λέει πως είναι παιδιά της. Τα όνειρα κι οι εφιάλτες τους µπερδεύονται µε των υπόλοιπων ενοίκων και µε άγνωστες σκιές. Ίσως γι’ αυτό η Αρετή αποφασίζει να ζει κρυµµένη µέσα σ’ ένα µπαούλο· µέχρι που κάποια στιγµή εξαφανίζεται µυστηριωδώς. Ένα αγόρι που βιοπορίζεται ως τσιράκι στην αγορά, µια κοπέλα που καθηµερινά ράβει και ξηλώνει το πέπλο του νυφικού της µέσα σ’ ένα διάφανο δάσος από ανθισµένες κερασιές, ένας ηλικιωµένος µε το κανονάκι του, ένα βουβό κορίτσι που όµως τραγουδάει θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον ∆ρόσο στην ανεύρεση της αδερφής του και της αλήθειας. Και ίσως περισσότερο απ’ όλους θα βοηθήσει ο Άριελ, το αιθέριο πνεύµα από την Τρικυµία, του Σαίξπηρ·αφού όταν ζεις σ’ ένα θέατρο, η ζωή, τελικά, µπορεί να παίρνει πολλά και διαφορετικά πρόσωπα.

 Μια ιστορία για την απώλεια, τον πόνο, την προσφυγιά, αλλά και για την παρηγορητική δύναµη της φαντασίας, της συµπόνιας και της ανθρωπιάς, εµπνευσµένη από το πραγµατικό συµβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο ∆ηµοτικό Θέατρο Αθηνών, το 1922.

Ο πρώτος μου Όσκαρ Ουάιλντ: Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας

metaixmio eytyxismenos prigkipas

Σειρά: Η πρώτη μου λογοτεχνία
Εικονογράφος: Gabi Baracsi
Διασκευή: Αργυρώ Πιπίνη

Σελίδες: 40

Η ιστορία της ξεχωριστής φιλίας ανάµεσα σ’ ένα άγαλµα, τον Ευτυχισµένο Πρίγκιπα και ένα νεαρό χελιδόνι. Το χελιδόνι διηγείται στον πρίγκιπα τα παράξενα και θαυµαστά που έχει δει στα ταξίδια του σε χώρες εξωτικές και ο πρίγκιπας του µιλάει για τη ζωή του, για τους ανθρώπους, για το καλό και το κακό, για τη δυστυχία και την ευτυχία. Οι δύο αυτοί φίλοι, το χελιδόνι της καλοσύνης και ο πρίγκιπας της προσφοράς, ενώνουν τις δυνάµεις τους, σ’ αυτή την κρύα πόλη του βορρά, για να βοηθήσουν τους φτωχούς και τους αρρώστους, τους πεινασµένους και τους καταφρονεµένους, δοξάζοντας το καλό.

Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι

metaixmio serlok

Σειρά: Ακαδημία της οδού Μπέικερ
Συγγραφέας: Sam Hearn
Μεταφραστής: Μάρω Ταυρή
Εικονογράφος: Sam Hearn

Σελίδες: 184

Ο Τζον Γουάτσον έχει μόλις αρχίσει να τακτοποιείται στο καινούριο του σχολείο, την Ακαδημία της Οδού Μπέικερ, όταν η καθηγήτριά του ανακοινώνει ότι θα πάνε εκδρομή σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του Λονδίνου, που φιλοξενεί το Αλπικό Αστέρι, το πιο διάσημο διαμάντι του κόσμου. Το διαμάντι όμως έχει κλαπεί! Η αστυνομία κινητοποιείται και ολόκληρη η χώρα μιλάει γι’ αυτό. Όταν ο κλέφτης συλλαμβάνεται και το διαμάντι επιστρέφει στη θέση του, η υπόθεση μοιάζει να έχει κλείσει. Όμως ο Σέρλοκ Χολμς έχει άλλη άποψη. Με τον Τζον και τη Μάρθα στο πλευρό του, θα μπορέσει να διαλευκάνει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτό το μοναδικό πετράδι;

Ειπωμένη μέσα από το blog του Γουάτσον, τις σημειώσεις του, τις σχολικές του εργασίες, τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ και τη ζωντανή εικονογράφηση σε στιλ κόμικς, αυτή η εισαγωγή στους κλασικούς χαρακτήρες του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ θα καθηλώσει κάθε νεαρό επίδοξο ντετέκτιβ!

Τα όνειρα

metaixmio piko lola

Σειρά: Πίκο και Λόλα
Συγγραφέας: Λίνα Σωτηροπούλου
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια

Σελίδες: 36

Ο Πίκο και η Λόλα, ένα σκυλάκι κι ένα κουνελάκι, είναι αχώριστοι φίλοι. Στο δεύτερο βιβλίο ο Πίκοι νυστάζει και θέλει να πάει για ύπνο αλλά η Λόλα έχει ακόμα όρεξη για παιχνίδι…

Λόλα! Η ώρα πέρασε, φάνηκε το φεγγάρι. Δε θες λίγο να παίξουμε; Κάνε μου αυτή τη χάρη. Βάλε πυτζάμες γρήγορα! Τα δόντια σου να πλύνεις. Τα έπλυνα τα δόντια μου, γκρινιάρης έχεις γίνει. Θέλεις να κουβεντιάσουμε πριν πέσουμε για ύπνο; Ή μήπως θες μια λιχουδιά να φτιάξουμε για δείπνο;

Μια σειρά με διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b