MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Fellps & Helps του Δημήτρη Ψύλλου στο Θέατρο 14η μέρα

Η θεατρική παράσταση Fellps & Helps, σε σύλληψη του Δημήτρη Ψύλλου, ανεβαίνει στο Θέατρο 14η μέρα, από τις 12 Ιανουαρίου 2018.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Στα θεμέλια μιας γέφυρας, ένας ακαδημαϊκός, γόνος πλούσιας οικογένειας, συναντά έναν φτωχό μικροαπατεώνα και του υπόσχεται να αναλάβει για μια τελευταία φορά τον ρόλο του “δασκάλου”. Ο επίδοξος μαθητής θα κατακτήσει τους τρόπους και τους κώδικες της “καλής κοινωνίας”. Σε αντάλλαγμα ο μαθητής θα βοηθήσει τον δάσκαλό του να πεθάνει. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι κόσμοι σφίγγουν τα χέρια για να σφραγίσουν μια παράξενη συμφωνία.

Πόση όμως δύναμη έχει το παρελθόν για να σε οδηγήσει σε ένα βήμα στο κενό και πόση το παρόν, για να σου αλλάξει τα σχέδια; Πόσο αξίζει ένα καλοραμμένο κοστούμι και ένας χορός με μια ντελικάτη δεσποινίδα, μπροστά στην ζωή ενός άλλου ανθρώπου; Ποιος είναι αυτός που πέφτει και ποιος αυτός που τον βοηθά να σηκωθεί; Πότε οι ρόλοι αντιστρέφονται;

thumbnail FH 01 MED key visual

Μια πρωτότυπη ιστορία όπου ο λόγος είναι απών. Δυο ηθοποιοί που “μιλούν” μόνο με δράσεις, καθιστώντας τον προφορικό λόγο περιττό. Μια σκηνοθεσία που εμπνέεται από την αυθόρμητη δράση του παιχνιδιού και κλείνει το μάτι στην αμεσότητα του βωβού κινηματογράφου. Μια παράσταση που αφήνει τις λέξεις να ησυχάσουν και να κοιμηθούν. Είναι εκείνη η ώρα, που το σώμα ξεκινά να μιλά και να μοιράζεται την ιστορία του, έτσι όπως πραγματικά συνέβη… Μέσα στην απόλυτη σιωπή..

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ψύλλος

Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης, Νεκτάριος Θεοδώνης, Δημήτρης Χατζηγιάννης
Κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Μουσική: Ευγένιος Αρβανιτάκης
Φωτισμοί: Αζαρίας Μιχαηλίδης, Ηλίας Μπέλμπας
Χορογραφία: Μαρίτα Βλασσοπούλου

Παίζουν: Ανδρέας Κανελλόπουλος: Fellps, Δημήτρης Ψύλλος: Helps

Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ: Γενική είσοδος, 7 ευρώ: Φοιτητές και άνω των 65 ετών, 5 ευρώ: Άνεργοι και ατέλειες ηθοποιών
Διάρκεια Παραστάσεων: έως 24/2
Σενάριο: Δημήτρης Ψύλλος
Παραστάσεις: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b