MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Splinters της Νίνας Ράπη στο Θέατρο Αργώ

Το έργο “Splinters” της Νίνα Ράπτη θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μιχαήλ στη σκηνή A Small Argo full of art, στο θέατρο Αργώ, από τις 18 Δεκεμβρίου.

Monopoli Team

Επίκαιρα και διαχρονικά, 7 μονόπρακτα για όλα αυτά που (δεν) τολμάμε. Επιθυμίες και όρια, ελευθερία, σχέσεις ερωτικές, σχέσεις ανθρώπινες, σχέσεις εξουσιαστικές–ελπίδες που δεν πεθαίνουνε, το εδώ, το αλλού, το σώμα που ψάχνει.

Splinters είναι

Οι ακίδες που τρυπούν το δέρμα. Θραύσματα σχέσεων. Καθημερινών. Ή όχι; Οι μικρές λεπτομέρειες στην επικοινωνία, που ξεσκεπάζουν τα χάσματα.

Ό,τι σημαίνει «έλξη / επαφή / έρωτας / αγάπη» όταν ξύσεις την επιφάνεια. Επτά στιγμιότυπα εικονογραφούν σχέσεις μεταξύ φίλων, φύλων και φυλών ανθρώπων.

Μια ιστορία που δεν λέγεται με λόγια. Συμβαίνει, εξελίσσεται υπόγεια, ωριμάζει και ξεσπά. Ανάμεσα στις λέξεις, πίσω από τα πρόσωπα, κάτω από τους ρόλους.

Μια γραφή που κατανοεί βαθιά και ανατρέπει τους ορισμούς του λεξικού των ηρώων της. Αφήνει τον λόγο στην ηδονή και επιτρέπει την οδύνη. Επτά μονόπρακτα που συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο έργο. Ένα ταξίδι από την ορμή προς την ωριμότητα. Από την κοινωνική σύμβαση προς την ελευθερία της συνείδησης. Και από το ζωτικό ψέμα στην εντροπία του ασυνείδητου.

Α Small Argo full of Art


Το νέο όνομα “A Small Argo full of Art” σηματοδοτεί την επανεκκίνηση – υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χρύσας Καψούλη – της Δεύτερης Σκηνής του θεάτρου Αργώ ως χώρου ανοιχτού σε καινούργιες ιδέες, στη σύγχρονη δραματουργία, και σε νέες ομάδες καλλιτεχνών. Φιλοδοξεί να είναι ένας χώρος που θα ενδυναμώσει τόσο τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό του, ένας οργανισμός που θα αναπτυχθεί στο τώρα και για το μέλλον, μέσα από την έρευνα και την υπέρβαση. Μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο, αλλά κινείται στο περιθώριο, αγαπά το ρίσκο και το λάθος, αντλεί από τη φαντασία, επενδύει στην handmade Τέχνη και την Αrte Povera.

Μετά την Αθήνα, η παράσταση θα παρουσιαστεί και στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη, 5-28 Φεβρουαρίου 2018.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Νίνα Ράπη
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μιχαήλ

Κοστούμια: Μάρθα Φωκά
Μουσική: Μαρία Βουμβάκη
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Παίζουν: Νίκος Βατικιώτης, Μελίνα Γαρμπή, Χριστίνα Γυφτάκη, Νίκος Τσολερίδης

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 12€, Μειωμένο: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 18 Δεκεμβρίου 2017 έως 30 Ιανουαρίου 2018
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και το ταμείο του θεάτρου
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Νίκος Κουσούλης
Φωτογραφίες: Χρήστος Κυριαζίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b