MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ο Αμερικάνος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Από Μηχανής θέατρο

Η παράσταση “Ο Αμερικάνος” συνεχίζει για 8 η συνεχή χρονιά και θα παιχτεί εκ νέου για λίγες μόνο παραστάσεις στο Από Μηχανής Θέατρο από 16 Δεκεμβρίου 2017.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου κλασικού διηγήματος «Ο Αμερικάνος» του Σκιαθίτη συγγραφέα για έναν ηθοποιό και έναν μουσικό, που υπενθυμίζει τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η ανθρώπινη μοναξιά και η «αθεράπευτη» καχυποψία απέναντι σε οτιδήποτε άγνωστο ή φαινομενικά «ξένο». Ο ήρωας είναι «ξένος μέσα στον κόσμο του». Φυσικά, δεν είναι ούτε ξένος ούτε Αμερικάνος.

Ο «Αμερικάνος», o Τζων Στόθισον, είναι ένας Έλληνας μετανάστης, που ύστερα από 25 χρόνια επιστρέφει στο νησί του και δεν τον αναγνωρίζει κανείς. Περιπλανάται μόνος στην αποβάθρα του λιμανιού και τριγυρνά στα σοκάκια της μικρής συνοικίας και στα χαλάσματα του πατρικού σπιτιού του. Το μόνο που τον κάνει να συνεχίζει να ελπίζει είναι ο έρωτας:  η ελπίδα ότι η αγαπημένη του ίσως είναι ακόμα εκεί και τον περιμένει. Ακριβώς όπως ο Οδυσσέας, που γύρισε για να ξαναβρεί τη χαμένη του Ιθάκη στα μάτια της πιστής του Πηνελόπης.

 7

Ο «Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι μια ιστορία αγάπης και ξενιτιάς. Θα μπορούσε να είναι η ιστορία κάθε μετανάστη. Ίδια κι απαράλλαχτη με αμέτρητα προσωπικά και οικογενειακά δράματα, που γνώρισε η Ελλάδα εκείνης της εποχής, αλλά και  κάθε εποχής. Αμέτρητοι ήταν οι νέοι που μπροστά στην αμείλικτη φτώχεια και την επιτακτική ανάγκη εγκατέλειψαν σπίτι, γονείς, αγαπημένες, αποφασίζοντας τη βουτιά στο άγνωστο: Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία – το όνομα που έπαιρνε ανάλογα με την περίσταση ο τελικός προορισμός, η ονειρεμένη «γη της Επαγγελίας». Ο «Αμερικάνος» του Παπαδιαμάντη δεν είναι παρά ο μετανάστης απανταχού της γης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Θανάσης Σαράντος

Σκηνικά: Λίνα Μότσιου
Μουσική: Λάμπρος Πηγούνης
Φωτισμοί: Θανάσης Σαράντος

Παίζουν: Θανάσης Σαράντος, Μουσικός επί σκηνής: Γιώργος Τζιαφέττας

Τιμές Εισιτηρίων:  Κανονικό εισιτήριο: 17€ , Μειωμένο εισιτήριο (άνεργοι, άνω των 65, φοιτητικό, ΑμεΑ): 12€ , Ομαδικές κρατήσεις άνω των 20 ατόμων: 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου 2018
Πληροφορίες: Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-5232097// Προπώληση:  15€ και 10€ από την VIVA.GR και από το ταμείο του θεάτρου. Η προπώληση θα γίνει για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:00 (εκτός από 24 και 31 Δεκεμβρίου 2017)
Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου, Μαριλένα Σταφυλίδου, Γεράσιμος Νεόφυτος
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b