MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συν & Πλην: Τι Ζούμε; στο Θέατρο Βέμπο

Θετικές και αρνητικές σκέψεις για το έργο που έχει γράψει ο Λάμπρος Φισφής και παρουσιάζεται στο θέατρο Βέμπο.

author-image Νίκος Ρουμπής

Μια έξυπνη και μοντέρνα επιθεώρηση με στοιχεία stand up comedy από τους κατεξοχήν γνώστες του είδους αυτού είναι η γενική εντύπωση για το «Τι ζούμε».

Πρωτότυπη ιδέα που απέχει από ό,τι έχουμε στο νου μας για την επιθεώρηση. Η δουλειά του ταλαντούχου Λάμπρου Φισφή –την συνσκηνοθετεί με τον Γιάννη Σαρακατσάνη– έχει πρωταγωνιστές – ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας, καθημερινούς τύπους, που χτίζουν τις ιστορίες τους με ωραίο χιούμορ, χωρίς βωμολοχίες -κύριο χαρακτηριστικό που έχει ταυτίσει την επιθεώρηση με ένα “παρεξηγημένο” θεατρικό είδος-.

Μακριά λοιπόν από τα συνήθη και κορεσμένα στερεότυπα της επιθεώρησης παρακολουθούμε αυτόνομα νούμερα παρμένα από την επικαιρότητα, κάποια συγκριτικά λίγο αδύναμα, ως συνολικό αποτέλεσμα όμως ευφάνταστα, με τις περιπέτειες συνηθισμένων ανθρώπινων τύπων -που δεν προσβάλλονται ή κατακρίνονται- μέσα σε σκηνικά της καθημερινής ζωής. Περιστατικά και πρωταγωνιστές τους είναι συντονισμένα στο παρόν, το αστείο περιεχόμενο είναι προσαρμοσμένο στο σήμερα, με αποτέλεσμα από τις πρώτες κιόλας στιγμές να κερδίζεται η οικειότητα με το νεανικό κυρίως κοινό.

TI ZOUME 2

Ξεχωρίσαμε το νούμερο στο γυμναστήριο με συμμετοχή από το κοινό και το ρεσιτάλ του Γιώργου Αγγελόπουλου, τον μεταθανάτιο διάλογο, το γύρισμα της ταινίας πορνό. Όλοι οι ηθοποιοί (Γιώργος Αγγελόπουλος, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Δημήτρης Μακαλιάς, Αλεξάνδρα Ούστα, Ζήσης Ρούμπος, Γιάννης Σαρακατσάνης, Ειρήνη Ψυχράμη) δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, συντονίζονται άψογα μεταξύ τους προσφέροντας μέσα από παρεΐστικη διάθεση τους πηγαίο γέλιο. Ο Λάμπρος Φισφής που αναλαμβάνει τον ρόλο του παρουσιαστή – συνδετικού κρίκου στις ιστορίες, “παίζει” με το κοινό, είναι άμεσος, διαδραστικός, ετοιμόλογος, δεξιοτέχνης στον χειρισμό, καθοριστικός για το δεμένο σύνολο που διατηρεί συνεχώς το ενδιαφέρον του, χωρίς να γίνεται κοιλιά κατά τη διάρκεια. 

TI ZOUME 3

Τα Συν (+)

  • Η επανασύσταση της επιθεώρησης και η απόδειξη ότι ακόμα και σε αυτήν μπορεί να υπάρχει ποιότητα
  • Η κεφάτη παρέα επί σκηνής που περνάει καλά και μεταδίδει το κέφι και τη χαρά και στο κοινό
  • Το ωραίο χιούμορ από σύγχρονα πρόσωπα και καταστάσεις χαρίζει άφθονο γέλιο
TI ZOUME 4

Τα Πλην (-)

  • Κάποιες από τις ιστορίες- σκετς δεν έχουν δυναμική με αποτέλεσμα να υστερούν στη φόρα των υπολοίπων -που είναι και οι περισσότερες-.

Το άθροισμα (=)

Παράσταση με νεανική ενέργεια, γρήγορο ρυθμό, σουρεαλισμό. Ωραίο αποτέλεσμα – απόδειξη μιας ομαδικής δουλειάς με φαντασία και κέφι, που έχει ως κύριο στόχο κάτι απλό και ειλικρινές: να περάσει ο κόσμος καλά. Με έντιμο τρόπο το καταφέρνει και μάλιστα με το παραπάνω! 

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
VIMA_WEB3b