MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Τσάρλιν Τσάπλιν του Daniel Colas στο θέατρο Ακροπόλ

Το βραβευμένο έργο του Daniel Colas «Tσάρλι Τσάπλιν», μετά την επιτυχία που γνώρισε στο Παρίσι, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, στις 6 Νοεμβρίου 2017, σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.

Monopoli Team

Στο έργο ξεδιπλώνεται με αριστοτεχνικό τρόπο και καταιγιστικό κινηματογραφικό ρυθμό όλο το παρασκήνιο της μυθιστορηματικής ζωής του αγαπημένου σε όλη την υφήλιο αλητάκου «Σαρλώ», που στιγμάτισε την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογράφου. Ο Τσάρλι Τσάπλιν ξεκίνησε ένα πάμπτωχο ορφανό παιδί του δρόμου, για να εξελιχθεί σε ένα διάσημο και πάμπλουτο καλλιτέχνη παγκόσμιας αναγνώρισης. Η ζωή του ήταν γεμάτη αντιθέσεις, ανατροπές, έρωτες, με στοιχεία ενός τρελού παραμυθιού.

Στην παράσταση που ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος, ο ρόλος του πολυαγαπημένου Σαρλώ εναλλάσσεται με αυτόν του αληθινού προσώπου που τον υποδύθηκε, του Τσάπλιν.

e2a1d496 3de3 456c 8f41 9a3ca584401f

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης μεταμορφώνεται τον ομώνυμο ρόλο, με τα δύο αυτά γοητευτικά, αλλά τόσο αντίθετα πρόσωπα. Η Μαρίνα Ψάλτη ερμηνεύει τη μητέρα του, ενώ η Τζένη Θεωνά τις τρεις από τις νεαρές γυναίκες της ζωής του. Ο Χρήστος Σπανός κρατά το ρόλο του αδελφού του, Σίντνεϊ, που είχε σημαντική επιρροή στη ζωή και στην καριέρα του Τσάπλιν. Ο Σωκράτης Πατσίκας ερμηνεύει τον Μακ Σένετ, τον παραγωγό του Hollywood, που πρώτος ανακάλυψε το ταλέντο του νεαρού Τσάρλι. Τέλος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου τιμά την παραγωγή με τη συμμετοχή του, παίζοντας το διάσημο για τις ίντριγκες και το πολιτικό παρασκήνιο, αρχηγό του FBI, Χούβερ. 

Η παράσταση μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής με τα σκηνικά της Μαίρης Τσαγκάρη, τα κοστούμια Παναγιώτας Κοκκορού, χορογραφίες της Άννας Αθανασιάδη, μουσική Παναγιώτη Αυγερινού και φωτισμούς Λευτέρη Παυλόπουλου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Daniel Colas
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Μουσική: Παναγιώτης Αυγερινός, Σπύρος Λούκος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη

Παίζουν: Στο ρόλο του Τσάρλι Τσάπλιν ο Θανάσης Τσαλταμπάσης / Μαρίνα Ψάλτη, Τζένη Θεωνά, Χρήστος Σπανός, Σωκράτης Πατσίκας Στο ρόλο του Χούβερ ο Γιώργος Κωνσταντίνου / Βασίλης Χαρίσης, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, James Rodi, Φοίβος Παπακώστας, Μυρτώ Σχοινοπλοκάκη και ο μικρός Theodor Kona

Διάρκεια: 120’
Τιμές Εισιτηρίων: 16 ευρώ (κανονικό εισιτήριο) & 13 ευρώ (μειωμένο εισιτήριο)
Πληροφορίες: Κρατήσεις: 2103648303 (ώρες ταμείου: 10.00-22.00)
Παραστάσεις: Κυριακή στις 21:15, Δευτέρα στις 20:00 και Τρίτη στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Μαριάννα Τουντασάκη
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b