MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Φάντο και Λις του Φερνάντο Αραμπάλ στο Vis Motrix Performance Studio

Το Vis Motrix Performance Studio παρουσιάζει το έργο του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Φερνάντο Αραμπάλ, “Φάντο και Λις”, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Ζήκα. Το έργο κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017.

Monopoli Team

Το έργο αφηγείται την ιστορία δυο χαρακτήρων, του Φάντο και του Λις , οι οποίοι αναζητούν την πόλη της Ταρ, μια πολιτεία που χαρίζει την ευτυχία σε όσους καταφέρουν να ταξιδέψουν μέχρι εκεί. Γραμμένο το 1958 στο Παρίσι , το καταφύγιο του συγγραφέα κατά την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο στην πατρίδα του, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του. Εκφραστής του Θεάτρου του Παραλόγου και συνιδρυτής του Θεάτρου του Πανικού, κίνημα του οποίου η έμπνευση πηγάζει από τον θεό Πάνα και με επιρροές από τον Μπουνιουέλ και τον Αρτώ , ο συγγραφέας αντλεί το “παράδοξό” του μέσα από την προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης υπό το πρίσμα  της παιδικής αθωότητας. όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Έσσλιν , το “Φάντο και Λις”  είναι ένα μίγμα κομέντια ντελ άρτε και γκραν γκινιόλ και “αποτελεί μια ποιητική επίκληση της αντινομίας της αγάπης, της αγάπης που νιώθει ένα παιδί για το σκυλί του, που άλλοτε του φέρεται τρυφερά και άλλοτε το βασανίζει.»

Είναι η δεύτερη φορά που το έργο παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη μετά την παράσταση που ανέβασε το «Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης» σε σκηνοθεσία Στέλιου Γούτη το 1970. Απόρρια μιας ομαδικής ερευνητικής διαδικασίας βασισμένης στις αρχές διδασκαλίας σημαντικών δημιουργών του σύγχρονου θεάτρου, η παράσταση σπάει τα όρια της κλασικής θεατρικής ιταλικής σκηνής. Σημαντική για την εμπειρία αυτή ειναι και η συμβολή της μουσικής του Πασχάλη Ιγνατιάδη που δημιουργεί μια υποβλητική ατμόσφαιρα και συμβάλει ώστα το κοινό να βιώνει το έργο ως μάρτυρας και όχι ως θεατής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φερνάντο Αραμπάλ
Μετάφραση: Μικέλα Συμεωνίδου – Οδυσσέας Ζήκας
Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Ζήκας

Σκηνικά: Λέα Κούση
Κοστούμια: Λέα Κούση
Μουσική Διεύθυνση: Πασχάλης Ιγνατιάδης
Μουσική: Πασχάλης Ιγνατιάδης
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Χορογραφία: Ειρήνη Καλογηρά

Παίζουν: Γιώργος Γιαννάκης (Φάντο), Μαρία Αρβανίτη (Λις), Αντώνης Μιχαλόπουλος (Μιτάρο), Γιώργος Βραχνός (Ναμούρ), Paolo Gruni (Τόζο), Μουσικός επί σκηνής: Πασχάλης Ιγνατιάδης

Τιμές Εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος | 8€ φοιτητών, ανέργων & ατέλειες
Διάρκεια Παραστάσεων: από 1 Δεκεμβρίου 2017 έως 30 Ιανουαρίου 2018
Πληροφορίες: Τηλέφωνο κρατήσεων: 6979 323 061 Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/FandoKaiLis
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα στις 21:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Ηλιάνα Αντωνιάδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b