MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαν σήμερα, 24 Νοεμβρίου, πεθαίνει ο Πατ Μοριτα

Ο Πατ Μορίτα, γνωστός στο ευρύ κοινό για τον ρόλο του Μr Μιγιάγκι στην ταινία “Καράτε Κίντ”, ήταν Αμερικανός stand up κωμικός και ηθοποιός.

Monopoli Team

Ο Μορίτα γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου του 1932 στην Καλιφόρνια, ενώ ο πατέρας του είχε γεννηθεί στην Ιαπωνία και μετανάστευσε στην Αμερική. Η μητέρα του όμως, ήταν από την Ιαπωνία και επέλεξε και αυτή να μετακομίσει μόνιμα στην Αμερική. Ο Πατ, ή Νοριγιούκι, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε έναν αδελφό τον Ίντεο (Χάρι) – 12 χρόνια μεγαλύτερό του.

Όταν ήταν πολύ μικρός αρρώστησε σοβαρά και πέρασε τα επόμενα 9 χρόνια της ζωής του σε νοσοκομεία της Βόρειας Καλιφόρνια. Για πολύ καιρό οι γιατροί του έλεγαν πως δεν θα καταφέρει να περπατήσει ποτέ, αλλά αυτός στα 11 του χρόνια και αφού υπέστη μια δύσκολη εγχείρηση, έμαθε να περπατάει. Κατά την διάρκεια αυτών των χρόνων, του δόθηκε και το όνομα “Πατ”.

patmorita 23noembriou 1 2017

Για ένα διάστημα η οικογένεια διατηρούσε ένα εστιατόριο στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια και ο Πατ διασκέδαζε τους πελάτες με ανέκδοτα. Για αρκετά χρόνια ήταν stand up κωμικός. H Σάλι Μαρ, μητέρα του Λεννι Μπρους, υπήρξε ατζέντης του στο ξεκίνημα του. Ο Μορίτα πολλές φορές  εργαζόταν στο εναρκτήριο πρόγραμμα για τους τραγουδιστές Βικ Ντάμον και Κόνι Στίβενς και τον κωμικό Ρεντ Φοξ.

Ο Φοξ του έδωσε αργότερα έναν ρόλο σε μια σειρά του με τίτλο “Sanford and Son”, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Οι πρώτοι του ρόλοι ήταν στις ταινίες “Thoroughly Modern Millie” (1967) και “The Shakiest Gun In The West” (1968) υποδυόμενος τον “ακόλουθο”. Αργότερα πήρε μέρος και στην σειρά M*A*S*H , που τον βοήθησε πολύ σαν κωμικό ηθοποιό. Ρόλο επίσης είχε και στη σειρά “Happy Days” (1975–1976), όπου υποδυόταν έναν ιδιοκτήτη μικρού ρεστοράν. Την περισσότερη αναγνώριση όμως, την έλαβε στην καριέρα του, από την ταινία “Καράτε Κίντ”, που ως  Μr Μιγιάγκι δίδαξε στον μικρό Ντάνιελ την τέχνη του Καράτε. Για αυτές τις ταινίες ήταν που προτάθηκε για βραβείο καλύτερου δεύτερου ρόλου.

Ο Μορίτα πέθανε στις 24 Νοεμβρίου 2005 στο σπίτι του στο Λας Βέγκας από νεφρική ανεπάρκεια, σε ηλικία 73 ετών. 

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b