MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Το άγαλμα που κρύωνε Χρήστου Μπουλώτη στο Μουσείο Μπενάκη

Ένα ξεχωριστό δείγμα της σύγχρονης ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας, «Το άγαλμα που κρύωνε» του Χρήστου Μπουλώτη, μεταφέρεται στη σκηνή από τον Λευτέρη Γιοβανίδη και παρουσιάζεται από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15.00, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Το βραβευμένο μυθιστόρημα πραγματεύεται ένα πολύ επίκαιρο και σημαντικό θέμα: την προσφυγιά. Έχει ως πρωταγωνιστή το μικρό μαρμάρινο άγαλμα που άφησε την πατρίδα του στη Μικρά Ασία, απ’ όπου το φυγάδεψαν το 1922, και στεγάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Εκεί, το αγόρι με την κάπα και το σκυλάκι, το «Προσφυγάκι», όπως το βάφτισε η κυρία Σέμνη, η διευθύντρια του Μουσείου, δεν έχει πάψει να κρυώνει από μοναξιά και από νοσταλγία για την πατρίδα του.

to agalma pou krywne mouseio mpenaki 2017 oktwvrios 2

“Το άγαλμα που κρύωνε”, μια ιστορία στα όρια πραγματικότητας και φαντασίας, πραγματεύεται με τρόπο που να καλλιεργεί όχι μόνο τις ιστορικές γνώσεις αλλά και την ενσυναίσθηση των παιδιών, ένα πολύ επίκαιρο και σημαντικό θέμα: την προσφυγιά. Μέσα από τις περιπέτειες του μικρού μαρμάρινου αγοριού, φωτίζει με ευαισθησία τη νοσταλγία που νιώθουν οι πρόσφυγες για τις πατρίδες που αναγκάστηκαν να χάσουν και τη λαχτάρα τους να επιστρέψουν εκεί, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει την αξία της αληθινής φιλίας και την αποδοχή των προσφύγων στα νέα περιβάλλοντα που εκείνοι καλούνται να ζήσουν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Χρήστος Μπουλώτης
Σκηνοθεσία: Λευτέρης Γιοβανίδης

Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια: Άρτεμις Φλέσσα
Μουσική: Θοδωρής Λεμπέσης
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Παίζουν: Γιώργος Παπαπαύλου, Βασιλική Σουρρή, Έλενα Μεντζέλου, Ειρήνη Καζάκου, Σταυρούλα Μάκρα

Διάρκεια: 90’ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο)
Διάρκεια Παραστάσεων: από Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017
Πληροφορίες: Πληροφορίες και κρατήσεις για σχολεία: Μυθωδία SchoolArt - Ελένη Κότταρη Τηλέφωνο: 6955966559, 6972983228 //Κρατήσεις θέσεων και προπώληση από την ticket services
Παραστάσεις: Κυριακή στις 15.00 ** Παραστάσεις για σχολεία τις καθημερινές
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b