MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Αρχαία Τραγωδία

Βάκχες του Ευριπίδη στο Ηρώδειο

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες» σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου στις 11 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Monopoli Team

Ο θεός Διόνυσος φτάνει στην πόλη με ανθρώπινη μορφή και ο βασιλιάς Πενθέας παλεύει να οχυρώσει εαυτόν και άστυ απέναντι στην έλευση μιας θρησκείας που εξισώνει τους πάντες –νυν και πρώην βασιλιάδες, θεούς και δούλους, μάντεις και αγγελιοφόρους, γυναίκες και άνδρες – σε έναν κόσμο συμφιλίωσης του ανθρώπου με τα πιο ζωώδη αλλά και αγνά του ένστικτα.

Η μοναδική σωζόμενη τραγωδία στην οποία ο Διόνυσος συμμετέχει ως πρόσωπο του δράματος αλλά και ως παντεπόπτης σκηνοθέτης – συγγραφέας, σε μια εκδοχή που θα εξερευνήσει τη σύγκρουση ανάμεσα στην ατομικότητα του ήρωα και την πολυφωνικότητα του χορού. Μια εκδοχή για οκτώ αφηγητές που – με την ένταξη των χορικών στη βασική πλοκή – θα παρακολουθήσει τη διαδικασία τής σταδιακής σύνθεσης και αποσύνθεσης ενός μεικτού χορού, την αντίσταση αλλά και τη λαχτάρα οκτώ ατόμων να ανέβουν φαντασιακά στο ιερό βουνό ως μαινάδες και να μετατραπούν σε βάκχες. Μια τελετή μύησης στη λατρεία του «άλλου», της οποίας πρώτο στάδιο είναι να σταθούν δύο άτομα ενώπιος – ενωπίω υπό το βλέμμα ενός θεατή-μάρτυρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευριπίδης
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος

Σκηνικά: Κλειώ Μπομπότη
Κοστούμια: Κλειώ Μπομπότη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Έκτορας Λυγίζος, Βασίλης Μαγουλιώτης, Άρης Μπαλής, Αργύρης Πανταζάρας, Ανέζα Παπαδοπούλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστος Στέργιογλου.

Διάρκεια: 90 ΄
Πληροφορίες: Εισιτήρια προπωλούνται -Κ.Ε.Π. Ελευσίνας, Δευτ.-Παρ. 8.00-20.00 και Σαβ. 8.00-13.30. ΤΗΛ. 2105565613 -Διαδικτυακά μέσω viva.gr -Κ.Ε.Δ.Ε., Παγκάλου & Κίμωνος 11, Δευτ.-Παρ. 8.00-14.00 - Παλαιό Ελαιουργείο, κατά τη διάρκεια των Αισχυλείων, 19.00-22.00.
Παραστάσεις: 11 Σεπτεμβρίου 2017
Διασκευή: Έκτορας Λυγίζος
Βοηθός Σκηνοθετη: Εύα Βλασσοπούλου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b