MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Η Φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Παλαιό Ελαιουργείο

Στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2017 θα λάβει μέρος την τετάρτη 30 Αυγούστου και ώρα 20:30 μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “H Φόνισσα” σε σκηνοθεσία του Γιάννη Νικολαϊδη.

Monopoli Team

Σύμφωνα με το σημείωμα του σκηνοθέτη: “Αυτό ο λιτός Ιερομόναχος του λόγου και της σκέψης. Αυτός ο μοναδικός δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων που ο ίσκιος του σκεπάζει και οδηγεί τη φαντασία μας μετατρέποντας την σε εικόνες και έννοιες που οδηγούν τον άνθρωπο σε διαλείμματα υψηλής αισθητικής. Η «Φόνισσα» μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου, για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών. Η «Φόνισσα» αυτή η γυναίκα σύμβολο, η πολυσυζητημένη ηρωίδα του  «κυρ Αλέξανδρου», εγκαταλείπει τον μάταιο αγώνα της για Λύτρωση και παραδίδεται στο “Υδωρ το Εξιλαστήριον”  όπως το χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης, βρισκόμενη εις το μέσον της Θείας και της Ανθρωπίνης Δικαιοσύνης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαϊδης

Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά
Μουσική: Στέφανος Νικολαϊδης
Φωτισμοί: Γιάννης Νικολαϊδης

Παίζουν: Παπαδιαμάντης: Γιάννης Νικολαϊδης Φραγκογιαννού: Φωτεινή Φιλοσόφου Δελχαρώ-Γριά : Χρυσούλα Παπαδοπούλου Αμέρσα-Μαρουσώ: Βούλα Κώστα Κωνσταντής- Ανακριτής Λυρίγκος: Θοδωρής Προκοπίου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b