MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

100 Φωτογραφίες δρόμου της “γενιάς του διαδικτύου”

O επιμελητής και συγγραφέας David Gibson έβγαλε σε κυκλοφορία μια συλλογή 100 φωτογραφιών, υπό τον τίτλο 100 Great street photographs, from the screen to printed page.

Monopoli Team

Οι παρακάτω εικόνες όντας σύγχρονες εκδοχές της φωτογραφίας δρόμου ήταν το αποτελέσματα και που ο ίδιος αποκάλεσε «η γενιά του διαδικτύου» λόγω ότι οι φτογραφίες παρέχονται μέσα από τα website, το facebook, το Flickr, το tumblr, το instagram. Ορισμένες φωτογραφίες τραβήχτηκαν μέσω του κινητού τηλεφώνου, χωρίς να μπαίνει σύγκριση από τον επιμελητή για την ποιότητα που δημιουργείται από την μεριά της κάμερας και από αυτή του τηλεφώνου. Όσο μια φωτογραφία μπορεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή της κερδίζοντας την προσοχή της, η προέλευση της είναι λιγότερο σημαντική.

Αυτό που κρύβεται πίσω από την αυτοσχέδια φύση της φωτογραφίας του δρόμου είναι η υπομονή και το διακριτικό μάτι του φωτογράφου, ανεξάρτητα από το πού έγινε η εικόνα. Ο δρόμος Shinjuku στο Τόκιο είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος, όπου καθημερινά χιλιάδες άνρθωποι τον διαβαίνουν, ανταλλάζουν κρυφές ματιές και γκριμάτσες. ο Dan Szpara περίμενε για είκοσι λεπτά να πατήσει την σκανδάλη της φωτογραφικής μηχανής στο κοίταγμα μια εικόνας που θα τον ικανοποίησε. Το αποτέλεσμα, μια ακατάστατη συλλογή πεζών και καταναλωτών, μία συνεχή ροή της καθημερινής ζωής σε ταχύτητες που ξεπερνάν τα όρια μιας απλής μεγαλούπολης.

5809c74b 5417 494b 8199 42919d07f750

Tokyo, 2016 © Dan Szpara. Από το βιβλίο “100 Great Street Photographs.” Επιλογή φωτογραφιών και συγγραφή κειμένου από τον David Gibson. Εκδόθηκε από Prestel.

Οι διασταυρώσεις κυκλοφορίας στο Ανόι δημιουργούν σύγχυση τόσο στους οδηγούς όσο και στους πεζούς. Ο φωτογράφος Richard Hernandez καταφέρνει να προτείνει κάτι διαφορετικό με την έντονα κομψή βολή πεζών, των μηχανοδηγών και του ποδηλάτη. Η συνολική σύνθεση και η απόσταση έχει καθαρή, γεωμετρική ποιότητα, καθώς τραβάει το βλέμμα μας προς τις δύο γυναίκες στο κέντρο. Έχοντας ένα iPhone, ο Hernandez επικεντρώθηκε στη φωτογράφηση των γυναικών, που στέκονταν χαλαρά και αγνοούσαν την κυκλοφορία του ανθρώπου και των οχημάτων

Hanoi Vietnam 2013

Hanoi, Vietnam, 2013 © Richard Koci Hernandez. Από το βιβλίο “100 Great Street Photographs.” Επιλογή φωτογραφιών και συγγραφή κειμένου από τον David Gibson. Εκδόθηκε από Prestel.

 Graciela Magnoni

Singapore, 2016 © Graciela Magnoni. Από το βιβλίο “100 Great Street Photographs.” Επιλογή φωτογραφιών και συγγραφή κειμένου από τον  David Gibson. Εκδόθηκε από Prestel.

Shin Noguchi

Tokyo, 2016 © Shin Noguchi. Από το βιβλίο “100 Great Street Photographs.”Επιλογή φωτογραφιών και συγγραφή κειμένου από τον David Gibson. Εκδόθηκε από Prestel.

Pau Li Buscato

Barcelona, 2015 © Pau Li Buscato. Από το βιβλίο “100 Great Street Photographs.”Επιλογή φωτογραφιών και συγγραφή κειμένου από τον David Gibson. Εκδόθηκε από Prestel.

Marcin Ryczek

Krakow, 2013 © Marcin Ryczek. Από το βιβλίο “100 Great Street Photographs.”Επιλογή φωτογραφιών και συγγραφή κειμένου από τον David Gibson. Εκδόθηκε από Prestel.

Michelle Rice Chan

Vietnam, 2015 © Michelle Rice Chan. Από το βιβλίο “100 Great Street Photographs.”Επιλογή φωτογραφιών και συγγραφή κειμένου από τον David Gibson.Εκδόθηκε από Prestel.

 

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b