MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Haig Yazdjian και Δημήτρης Υφαντής στο φεστιβάλ “Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα”

Δύο ξεχωριστοί μουσικοί, με διαφορετικές μουσικές καταβολές, ο Αρμένιος Haig Yazdjian και ο Ηπειρώτης Δημήτρης Υφαντής, θα συμπαρουσιάσουν μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά, την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017, στη σκηνή του φεστιβάλ «Λιπάσματα 2017 – Φεστιβάλ στη θάλασσα», που διοργανώνεται από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στο νέο πολυχώρο που δημιουργήθηκε πλάι στο εργοστάσιο Λιπασμάτων.

Monopoli Team

Σεμνοί και ιδιαίτεροι και οι δύο, έχουν δώσει, ο καθένας από την πλευρά του, τη δική τους αισθητική προσέγγιση στο σύγχρονο ελληνικό “έθνικ” ήχο. Ενας κόσμος πλούσιων εμπειριών από προηγούμενες μεγάλες συνεργασίες, ευφάνταστες ενορχηστρώσεις και δικές τους συνθέσεις, ξεδιπλώνεται στη σκηνή, παντρεύοντας τα φαινομενικά αντίθετα . Χιούμορ, ρυθμός, ταξιδιάρικες μελωδίες, προσφέρονται ειλικρινά και άμεσα στον κόσμο. Τέσσερις υπέροχοι μουσικοί προσθέτουν το ταλέντο τους σ’ αυτή την υπέροχη παρέα που έρχεται να μας ταξιδέψει.

Ο Haig Yazdjian (Χάϊκ Γιαζιτζιάν) γεννήθηκε στo Χαλέπι της Συρίας. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ήρθε στην Ελλάδα, όπου και ζει μόνιμα. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς βιρτουόζους στο ούτι κι ένας ιδιαίτερος συνθέτης, ανήκοντας, πλέον, στο μουσικό δυναμικό του τόπου μας, χωρίς, φυσικά, να χάνει την παγκοσμιότητά του σαν άνθρωπος και καλλιτέχνης.

Ο Δημήτρης Υφαντής προερχόμενος από τα Γιάννενα πρωτοπαρουσιάστηκε από τη Δήμητρα Γαλάνη με το “Καίγομαι και σιγολιώνω” το 1997 και συνέχισε με δύο προσωπικούς δίσκους cd με τίτλους «Από χώμα και νερό» (1998) και «Η μια ζωή μες’ την άλλη» το (2000). Το 2002 μαζί με την Ερωφίλη και το Νίκο Κουρουπάκη δημιούργησαν το φωνητικό σχήμα Τρίφωνο. Στα 11 χρόνια της παρουσίας του Τριφώνου, αποκόμισε σαν τραγουδιστής και σαν τραγουδοποιός δύο πλατινένιους και τρεις χρυσούς δίσκους.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b