MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Ο Δήμος Χαλανδρίου μας προσκαλεί να πάρουμε μέρος στις εκδηλώσεις που έχει οργανώσει στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – Νύχτες Αλληλεγγύης, που θα διαρκέσει από τις 2 Ιουλίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2017.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων (ΦΙΛ.Ο.Ν.) άνοιξε το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, το Σάββατο 1η Ιουλίου αψηφώντας τον καύσωνα, με την αριστουργηματική παρουσίαση κλασικών έργων. Οι φίλοι και οι φίλες της Ρεματιάς δεν έλειψαν όμως από το θέατρο ούτε την Κυριακή 2 Ιουλίου γιορτάζοντας σε ένα μεγάλο πάρτυ με τους DA BAND και τους LOS DEL SUR την έναρξη της διοργάνωσης σε soul, funk και latin ρυθμούς.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, φυσικά, δεν σταματούν εδώ αλλά συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες, ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων φιλοδοξεί να προσφέρει πλούσια καλλιτεχνικά ερεθίσματα κατά τη διάρκεια όλων των καλοκαιρινών μηνών στο Θέατρο Ρεματιάς. Ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί τους πολίτες να υπάρξουν και φέτος, όπως και πέρυσι, ενεργοί συμμέτοχοι στη μεγάλη γιορτή της πόλης, παρακολουθώντας έργα θεάτρου, μουσικής, χορού, με ελεύθερη είσοδο στην πλειονότητά τους, και συνεισφέροντας με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές της πόλης και τους πρόσφυγες.

festival rematias kalokairi 2017 xalandri eyripideio 3

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναλυτικά:

Ιούλιος

Σάββατο 1/7: Συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων (ΦΙΛ.Ο.Ν.) με κλασικά έργα των Albinoni, Beethoven, Verdi, Ravel, Shostakovich, Offenbach, Vivaldi και γνωστά έργα με ελληνικό χρώμα.

– Κυριακή 2/7 : Πάρτυ με τους DA BAND και τους LOS DEL SUR. Χορός σε Soul, Funk και Latin ρυθμούς.

– Δευτέρα 3/7: * «Πέτρες στις τσέπες του» της Μαρί Τζόουνς, από το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Σκηνοθεσία και ερμηνεία: Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χρυσοστόμου.

– Τετάρτη 5/7: * «Ωραία κοιμωμένη». Σκηνοθεσία Γιώργος Γιανναράκος.

Πέμπτη 6/7: * «Ωραία κοιμωμένη». Σκηνοθεσία Γιώργος Γιανναράκος.

Πέμπτη 6/7: Συναυλία των «Magic De SPELL» με συμμετοχή του Δημήτρη Πουλικάκου.

– Παρασκευή 7/7: «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου από τον Πολιτιστικό Επιστημονικό Σύλλογο Χαλανδρίου ΑΡΓΩ.

– Σάββατο 8/7: Μουσικοχορευτική παράσταση «Παίξαμε κι εμείς με τ΄όνειρο» βασισμένη σε στίχους του Ν. Γκάτσου, από την Ένωση Αρκαδών Χαλανδρίου.

Κυριακή 9/7: Μουσικοχορευτική παράσταση « Σήμερα γάμος γίνεται…» από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου.

– Δευτέρα 10/7: Έργα του Μίκη Θεοδωράκη από τη Φιλαρμονική και τη Xορωδία του Δήμου Χαλανδρίου. Μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά με νοητική υστέρηση σε συνεργασία με την Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π. – Ν.Υ. Χαλανδρίου.

– Τετάρτη 12/7: Μουσικό σύνολο 8tetto. Ένα μουσικό ταξίδι από την ελληνική παραδοσιακή μουσική έως τα έργα κλασικών και σύγχρονων ξένων συνθετών.

Πέμπτη 13/7: «ΟΛΟΙ ΕΝΑ Φίλα με… κι’ άλλο». Συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.

– Παρασκευή 14/7: Συναυλία με τους «Χειμερινούς Κολυμβητές ».

Σάββατο 15/7: «Fly Me To The Moon». Συναυλία με τους TEREZA & Friends. Jazz, Swing, Rock n Roll, Bossa Nova, Mambo, ξένα και ελληνικά.

Κυριακή 16/7: 2η Συνάντηση Μουσικών Συνόλων από τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων.

Δευτέρα 17/7: «Το Όνειρο ενός Γελοίου» του Φ. Ντοστογιέφσκι, από το θέατρο ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ. Σκηνοθεσία Άννας Τζίμα. Ερμηνεύει ο Θωμάς Κινδύνης.

Τετάρτη 19/7: Μουσικοθεατρική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» με την Άννα Μπουρμά.

Πέμπτη 20/7: “Νύχτα γεμάτη θάματα, νύχτα σπαρμένη μάγια…”. Μελοποιημένη ποίηση ελλήνων δημιουργών με τους: Άννη Ονουφρίου (τραγούδι), Μάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικες, φλογέρες, φωνή), Φώτης Παπαντωνίου (βιόλα, μαντολίνο, κιθάρα, φωνή), Σοφία Καμαγιάννη (πιάνο, φωνή).

Παρασκευή 21/7: Συναυλία από τον Δημήτρη Ζαφειρέλη με τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Σάββατο 22/7: WATOTO AFRIKA, Παραδοσιακή μουσική και χοροί από χώρες της Αφρικής και παράλληλο παζάρι με φαγητά από την τοπική κουζίνα και είδη λαϊκής τέχνης.

Δευτέρα 24/7: Μουσικό αφιέρωμα στον συνθέτη Νίκο Τσολάκη από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου.

Τρίτη 25/7: Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τη γυναικεία ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής Smyrna με τα χορευτικά τμήματα του Ιδρύματος ΖΗΣΗ.

Τετάρτη 26/7: Συναυλία της Καλλιόπης Βέττα και του Χάικ Γιαζιτζιάν όπου το έθνικ συναντά αυτοσχέδιες συλλήψεις.

Πέμπτη 27/7 & Παρασκευή 28/7: * «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη και τον Ζαχαρία Καρούνη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ευταξόπουλου.

Σάββατο 29/7: * «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2». Διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ». 

festival rematias kalokairi 2017 xalandri eyripideio 4

Αύγουστος

Τρίτη 22/8 & Τετάρτη 23/8: * «Καρνάκ: Το διαστημόπλοιο του σύγχρονου μάγου» από τη Μουσική Ομάδα ΡΟΔΑ. Συναυλία με έργα των Γκουρτζίεφ, ντε Χάρτμαν. Καλλιτεχνική επιμέλεια και ενορχήστρωση Μαρίας Περετζή. Με τον Τάκη Πατερέλη και την Μαρία Θωίδου.

Παρασκευή 25/8: «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου. Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου. Πρωταγωνιστεί ο Φώτης Μακρής.

Σάββατο 26/8: Συναυλία με την Αλεξάνδρα Λέρτα και τη Τζένη Καπάδαη. Folk Music, Jazz Blues.

Κυριακη 27/8: «Το ρομάντζο της πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Μουσικό αναλόγιο βασισμένο σε μουσική και τραγούδια του Κούρτ Βάιλ και κείμενα από το ομώνυμο μυθιστόρημα. Επιμέλεια: Βύνη Φουντά.

Δευτέρα 28/8: * «Η Αλίκη στη χώρα των Ψαριών» του Γιάννη Ξανθούλη. Σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη.

Τρίτη 29/8: Συναυλία του Group PάrΩdy με τραγούδια των Σ. Μάλαμα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Χαΐνηδων, Γ. Μαρκόπουλου, Μ. Πασχαλίδη, Ορφ. Περίδη, Π. Σιδηρόπουλου, Μ. Λοΐζου , Ν. Παπάζογλου κ.α.

Τετάρτη 30/8: “Χορωδία Ανέργων”: μια προσέγγιση της ανεργίας μέσω της τέχνης του θεάτρου, της μουσικής και του κινηματογράφου. Σκηνοθεσία – έρευνα – δραματουργία Ε. Ευθυμίου, Δ. Ζάχου.

festival rematias kalokairi 2017 xalandri eyripideio 5

Σεπτέμβριος

Παρασκευή 1/9: ” Lies – A Kosmic Utopia Distortion”. Συναυλία από τους Modern-e-Quartet (audio visual show).

Σάββατο 2/9: Cinema Paradiso Project. Μουσική και τραγούδια από τον παγκόσμιο και ελληνικό κινηματογράφο από το δεκαμελές μουσικό σχήμα.

Κυριακή 3/9, Δευτέρα 4/9, Τρίτη 5/9: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου | Underground youth orchestra. Διεύθυνση Κώστα Ηλιάδη. Έργα συνθετών της Σοβιετικής Ένωσης και μέρος από τη 2η Συμφωνία του Α. Ξένου.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου | Μιχάλης Τρανουδάκης. Χορωδιακά επαναστατικά τραγούδια, μελοποιημένα αποσπάσματα από το «Κομμουνιστικό μανιφέστο», «Πέτρογκραντ 1917» – καντάτα σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ με τη Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου (διεύθυνση/ διδασκαλία: Γιάννης Βρυζάκης) και τον Δημήτρη Βουτσά.

Τρίτη 5 Σεπτεμβριου | Εntre Amigos. Επαναστατικά τραγούδια από όλον τον κόσμο.

Τετάρτη 6/9: * «Γουρούνι στο σακί» του Ζωρζ Φεϋντώ από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κρήτης. Σκηνοθεσία Γιάννη Καραχισαρίδη. Με τον Δημήτρη Πιατά.

Πέμπτη 7/9: * Συναυλία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Παρασκευή 8/9: * Συναυλία με το συγκρότημα Χατζηφραγκέτα.

Σάββατο 9/9: * Συναυλία με το συγκρότημα ΣΤΙΧΟΙΜΑ και τους ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ και TwinSanity.

Κυριακή 10/9: * «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη.

Δευτέρα 11/9: Συναυλία από τη Φιλαρμονική του Δήμου Χαλανδρίου με κλασικά μουσικά αποσπάσματα από κινηματογραφικά έργα του Walt Disney.

Τετάρτη 13/9 έως και Τρίτη 19/9: Our Festival 3 | Φεστιβάλ εναλλακτικών καλλιτεχνικών σχημάτων που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό και μικτά θεάματα.

Τετάρτη 20/9: Συναυλία από την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

* Οι εκδηλώσεις με αστερίσκο θα έχουν αντίτιμο το οποίο θα καθορίσουν οι αντίστοιχες παραγωγές που μισθώνουν το θέατρο από το Δήμο. | Προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr και στα βιβλιοπωλεία Ευριπίδης (Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, τηλ. 2106800644 – 6).

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b