MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φωνές απ’ όλο τον κόσμο στην Κυψέλη

Μουσικές και τραγούδια από τη Ρωσία, το Ιράν, την Κάτω Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Συρία, τη Σλοβακία, αλλά και… την Παπούα Νέα Γουινέα θα πλημμυρίσουν την Κυριακή 18 Ιουνίου, στις 20.00, την συνήθως πολύβουη, εκείνη την ώρα, πλατεία Κυψέλης, μια από τις κατεξοχήν πολυπολιτισμικές γειτονιές της Αθήνας, που ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο συχνά βιώνει εντάσεις και βρίσκεται στο στόχαστρο ακροδεξιών κύκλων…

Monopoli Team
Ακριβώς εκεί θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ένα σχήμα που δημιουργήθηκε τον Γενάρη του 2017, με μόνιμα μέλη που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και πολιτιστικές παραδόσεις, τόσο κοντινές, όπως της Ιταλίας και της Συρίας, όσο και μακρινές, όπως της Παπούα Νέας Γουινέας. Κοινό στοιχείο όλων, η εγκατάστασή τους στην Αθήνα.

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών και κοινωνικών προγραμμάτων του οργανισμού, με σκοπό να φέρει κοντά αυτούς τους μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της Αθήνας: πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και ντόπιους. Συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων με το κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο, έχει εξελιχθεί σε χώρο δημιουργίας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης των μελών της, που συμμετέχουν ενεργά στην έρευνα και επιλογή του ρεπερτορίου.

Η συναυλία της Κυριακής συνδιοργανώνεται με το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net), στοχεύοντας, μεταξύ άλλων στην επικοινωνία με νέα μέλη και ακόμα περισσότερες ξένες κοινότητες, προκειμένου να αναπτυχθεί και να εξερευνήσει νέους πολιτισμούς.

«Τα μέλη της Διαπολιτισμικής Χορωδίας κατάγονται από την Ιταλία, την Ουαλία, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Συρία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα, την Κύπρο, χώρες από τις οποίες προέρχεται το μουσικό ρεπερτόριο της χορωδίας και όχι μόνο. Μόνιμα και περαστικά μέλη της χορωδίας μοιράστηκαν τραγούδια και αφηγήσεις από τις χώρες και τους διαφορετικούς πολιτισμούς τους», σημειώνει η Αυγερινή Γάτση, μαέστρος της Χορωδίας. Την Κυριακή «θα παρουσιάσει στο κοινό τραγούδια από χώρες του κόσμου, προβάλλοντας την ομορφιά της πολυφωνίας αλλά και τον καρπό της καλλιτεχνικής αλληλεπίδρασης και συνύπαρξης των συμμετεχόντων, στην Αθήνα του σήμερα».

Την χορωδία αποτελούν οι Άσπα Κόκκαλη, Εύα Καρτερού, Λουίζα Κουλά, Μαρία Εύα Μαυρίδου, Εύη Νάκου, Βασίλης Πελαντάκης, Ντίνα Στράνη, Κώστας Χρονόπουλος (Ελλάδα), Ανδρέας Παπαδόπουλος, Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου (Κύπρος), Joseph Evans (Ουαλία), Joseph Fillow (Συρία), Χριστίνα Σήλα Μοντζέλλι (Ιταλία), Gabriela Νussi, Darina Pantoula, Μάγδα Τζανιδάκη (Σλοβακία), Louis Nussi (Παπούα Νέα Γουινέα). Τη διεύθυνση έχει η Αυγερινή Γάτση, ενώ συνοδεύει στα κρουστά ο Θανάσης Μάκος.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b