MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ! στο Θέατρο 104

Απο 22 Απριλίου και μόνο για 6 Σάββατα, στην Black Box σκηνή του Θεάτρου 104, ανεβάινει η παράσταση της Αγγελίτας Τσούγκου και της Μερόπης Παπαστεργίου, “Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!”, στις 22.30.

Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!| Θέατρο 104
Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!| Θέατρο 104
author-image Ευδοκία Βαζούκη

Είστε στο Facebook από τότε που πρωτοήρθε στην Ελλάδα; Είστε κάτω από σαράντα χρόνων; Είναι και οι γονείς σας στο Facebook; Αν απαντήσατε ναι σε δύο τουλάχιστον από τις παραπάνω ερωτήσεις, τότε αυτή η παράσταση αυτή, απο την ομάδα Safe Stage, είναι για εσάς. Διότι οι νέοι αυτής της χώρας έχουμε πλέον να αντιμετωπίσουμε, εκτός από την κρίση και την ανεργία, κι άλλο ένα σοβαρότατο πλήγμα: την ανεπιθύμητη εισβολή των γονιών μας στη διαδικτυακή μας ζωή. Η παράσταση “Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!” είναι μία κοινωνική κωμωδία που δανείζεται στοιχεία από το stand-up comedy. Eίναι επίσης η παράσταση που εκφράζει και συσπειρώνει τους Έλληνες millenials προκειμένου να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνοι σ’ αυτή τη ζωή. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ελληνικό φαινόμενο. Όμως, η επέλαση της Ελληνίδας μάνας στο Facebook δεν μοιάζει σε τίποτα με την παρουσία στο Facebook του γονιού από άλλες χώρες της γης.

Η Μερόπη, ο Χάρης και η Κάλι θα μας αφηγηθούν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες. Με τους δικούς τους, ιδιαίτερους γονείς. Ελάτε να τους συμπαρασταθείτε, να μοιραστείτε μαζί τους τη δική σας εμπειρία και να ψηφίσετε σε ποια από τις 15 ακραίες κατηγορίες φεϊσμπουκικού γονιού ανήκει ο δικός σας γονιός. Τρεις εξομολογήσεις, ένα live online poll και πολύ γέλιο συνθέτει την παράσταση Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!, μια παράσταση που δεν φοβάται να μοιραστεί αλήθειες και να αναρωτηθεί: μπορούμε να μπλοκάρουμε εξάπαντος τους γονείς μας από το Facebook ή πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει σωτηρία από την ελληνίδα μάνα; Σε κάθε περίπτωση, το Facebook είναι ο δικός μας χώρος δράσης, το δικό μας territory. Δεν μπορούμε να τους το παραδώσουμε χωρίς να αγωνιστούμε.

Λίγα λόγια για την ομάδα Safe Stage:

H νεοσύστατη ομάδα Safe Stage αποτελείται από τους Αγγελίτα Τσούγκου, Σπύρο Δ. Μιχαλόπουλο και Μερόπη Παπαστεργίου. To όνομα Safe Stage είναι παράφραση του όρου safe space, ενός πολύ διαδεδομένου όρου στην Αμερική τα τελευταία χρόνια, που αναφέρεται σε έναν χώρο όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούν με ασφάλεια να μιλούν για τα προβλήματά τους. Απευθύνεται κυρίως σε άτομα που έχουν βρεθεί ή βρίσκονται στο περιθώριο και έχουν βιώσει ή βιώνουν περιθωριοποίηση. Μέσα στον ασφαλή αυτό χώρο δεν υπάρχουν διαχωρισμοί και ιεραρχίες και οι παρόντες δεν κρίνουν, δεν κατακρίνουν, δεν εκφοβίζουν, δεν τραμπουκίζουν. Η κωμωδία “Παιδί μου, κάνε με αντ, είμαι μπλοκ!” είναι η πρώτη παράσταση της ομάδας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου


Παίζουν: Κάλι Μαυρομάτη, Μερόπη Παπαστεργίου, Χάρης Χιώτης

Διάρκεια: 60 Λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 22 Απριλίου και για 6 μόνο παραστάσεις
Πληροφορίες: Τηλέφωνο κρατήσεων: 2103455020
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b