MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα

Το Θωρηκτό του Σωτήρη Πατατζή στο Bios

Η θεατρική σκηνή του Bios παρουσιάζει τη παράσταση “Το Θωρηκτό”, βασισμένο σε ένα απόσπασμα από τη “Μεθυσμένη πολιτεία” του Σωτήρη Πατατζή, σε σκηνοθεσία Ασπασίας-Μαρία Αλεξίου και Βασίλη Βηλαρά.

Monopoli Team

Δεν έβρισκαν να πούνε τίποτα

Η ιστορία του Θωρηκτού βασίζεται σε ένα μικρό επεισόδιο από το μυθιστόρημα “Μεθυσμένη Πολιτεία” του Σωτήρη Πατατζή. Ένας Γυμνασιάρχης και μια καθηγήτρια Γαλλικών που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά, τρώνε μαζί βραδινό. Συζητάνε, προσπαθούν να μιλήσουν για τα αισθήματά τους και τελικά μια αδέξια ερωτική εξομολόγηση θα προκαλέσει μια ακόμη πιο αδέξια αντίδραση.

Στην παράσταση δύο ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αφηγηθούν τα λόγια αλλά και τις σκέψεις των ηρώων αναδημιουργώντας με χιούμορ την αμήχανη σχέση δύο πολύ μοναχικών ανθρώπων. Σε ένα περιορισμένο κόσμο γεμάτο με βιβλία, μικροαντικείμενα, μαγειρικά σκεύη και πιάτα με φαγητό, εισβάλλουν παλιά τραγούδια που διακόπτουν τη ροή της δράσης και μεταφέρουν τους ήρωες στο χώρο της φαντασίας. Όλα αυτά δημιουργούν μια παράδοξη σκηνική σύνθεση, η οποία στο τέλος σβήνει για να δώσει τη θέση της στη σιωπή. Τίποτα σημαντικό δεν έγινε, αλλά όλα όσα ακούστηκαν ή εννοήθηκαν αφήνουν το δικό τους απόηχο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Βασίλης Βηλαράς

Σκηνικά: Σωτήρης Βασιλείου
Κοστούμια: Σωτήρης Βασιλείου
Φωτισμοί: Σωτήρης Βασιλείου

Παίζουν: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Βασίλης Βηλαράς

Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Διάρκεια Παραστάσεων: 9 Μαρτίου - 8 Απριλίου
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη με Σάββατο στις 21.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Αθανασία Αγοράκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b