MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Εξομολόγηση της Άννας Ματθαίου στο Θέατρο Αλκμήνη

Το πρώτο μέρος, η “Εξομολόγηση”, της τριλογίας “Νυχτερινή Σονάτα” της Άννας Ματθαίου παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Θάνου Σιδηρά.

Monopoli Team

Πρόκειται για ένα έργο εμπνευσμένο από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένο με το προσωπικό ύφος της συγγραφέως Άννας Ματθαίου, όπου ο ποιητικός λόγος γίνεται, για χάρη της υποκριτικής τέχνης, θεατρικός λόγος.

Οι ήρωες τής Εξομολόγησης εμφανίζονται τρισυπόστατοι. Ο ηθοποιός που δρά ως χαρακτήρας του έργου και υποδύεται ένα πρόσωπο, αποθεώνει την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα από τις αντιθέσεις της. Καταλυτικός παράγοντας ο χρόνος, που φέρνει τη φθορά, ενώ η νιότη χάνεται, το γήρας θυμάται και το φεγγάρι γίνεται εξομολογητής. Έξι πρόσωπα σε μία σύμβαση, μία οντότητα, αλλά σε ξεχωριστές θεατρικές υποστάσεις. Σε αυτό το σύγχρονο όσο και κλασικό έργο, όπου ο ρεαλισμός συναντά το όνειρο και την υπέρβαση, ο ποιητικός λόγος, μετασχηματισμένος σε θεατρικό, ταξιδεύει τον θεατή στον δικό του εσωτερικό κόσμο, στα δικά του ερωτηματικά και στις πιο ενδόμυχες δικές του σκέψεις. Μία παράσταση που θα μείνει ως προσωπική εξομολόγηση του κάθε θεατή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άννα Ματθαίου
Σκηνοθεσία: Θάνος Σιδηράς

Σκηνικά: studio faros
Κοστούμια: Ηλέκτρα Κουλκουβίνη
Μουσική: Iron Than
Φωτισμοί: Μάρκος Παπαιωάννου

Παίζουν: Μαρία Αλιφέρη, Βύρωνας Κολάσης, Εύα Γαλάνη, Γιώργος Τσακίρης, Ιφιγένεια Θεοχαρίδη, Ισίδωρος Σταμούλης

Διάρκεια: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: 12€, 10€ (μειωμένο), 6€ (ατέλειες)
Παραστάσεις: Κάθε Πέμπτη στις 18.30
Βοηθός Σκηνοθετη: Γιώργος Σιέκρης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b