MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αθήνα, Γραμμή 1 του Volker Ludwig στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Αθήνα, Γραμμή 1: Ένα ξεχωριστό μιούζικαλ για θεατές κάθε ηλικίας, που καταπιάνεται με τη ζωή των νέων σε μια μεγάλη, χαοτική και, συγχρόνως, σαγηνευτική πόλη παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από 15 έως 19 Φεβρουαρίου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ένα κλασικό έργο του σημαντικού Γερμανού συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιχ, το Linie 1, παρουσιάζεται σε μια νέα εκδοχή που φέρνει επί σκηνής την Ελλάδα του 2017, σε μουσική του Μπίργκερ Χάιμαν. Η Σοφία Βγενοπούλου μαζί με ένα θίασο που αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά και έφηβους της ομάδας Grasshopper youth, επιστρέφουν σε αυτό το συναρπαστικό κείμενο για να φωτίσουν τις αγωνίες, τις επιθυμίες και τα όνειρα των νέων μέσα στο κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο της σημερινής Αθήνας.

athina grammi 1 miouzikal stegi 2017 2.jpg

Γραμμένο το 1986, πριν από την πτώση του Τείχους –ειδικά για τον καινοτόμο βερολινέζικο θίασο για νέους Grips-Theater, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον ίδιο τον Φόλκερ Λούντβιχ (συγγραφέα, μεταξύ άλλων, των έργων Μορμόλη, Μια γιορτή στου Παπαδάκη, Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης, Είστε και φαίνεστε)–, το Linie 1 είναι στην πραγματικότητα η πορεία ενηλικίωσης μιας κοπέλας και, ταυτόχρονα, η τοιχογραφία μιας ολόκληρης πόλης, η ακτινογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Το έργο πραγματεύεται το ταξίδι μιας έφηβης, που έρχεται από την επαρχία στο Δυτικό Βερολίνο με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της. Ένα έργο για την ελπίδα και τη ματαίωση, το όνειρο και την ψευδαίσθηση, την ανάγκη συντροφικότητας και τη μοναξιά. Η Σοφία Βγενοπούλου και οι συνεργάτες της, κρατώντας τα δομικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου έργου και τη βασική ιδέα της πλοκής, αλλά αντλώντας επιπλέον υλικό από συνεντεύξεις και εξομολογήσεις σημερινών Αθηναίων, αναδιαμορφώνουν το χάρτη των προσώπων, ώστε η νέα παράσταση να αντανακλά επείγοντα θέματα της εποχής: την οικονομική κρίση, την εμφάνιση ακραίων συμπεριφορών και τάσεων, το προσφυγικό ζήτημα.

athina grammi 1 miouzikal stegi 2017 3

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Φεστιβάλ
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ο Οσκαρικός Paweł Pawlikowski στη Σίφνο για το Bring Your Chair – Cozy Festival 2026
Φεστιβάλ
Φεστιβάλ Γλυφάδας και αυτό το καλοκαίρι: Δωρεάν παραστάσεις, συναυλίες και προβολές πλάι στο κύμα
Θεατρικά Νέα
Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2026: Μουσική και θέατρο για 4η εβδομάδα στη Ρεματιά
Θεατρικά Νέα
Το 16ο Dance Days Chania πλησιάζει: Η εικαστική ταυτότητα, το πρόγραμμα και όσα χρειάζεται να ξέρεις
Επίκαιρα
«Εκεί που γεννήθηκε η μουσική, δεν πρέπει να σωπάσει»: Συλλογή υπογραφών για να συνεχίσει το Ziria Festival στη Ζήρεια
Θεατρικά Νέα
9ο Hola Flamenco Festival: Αυτό το καλοκαίρι η Αθήνα, η Υπάτη και η Ύδρα κινούνται σε ρυθμούς φλαμένκο
Art & Culture
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Η δύναμη ενός πολιτισμού για όλους
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ στο 35ο Φεστιβάλ Ναυπλίου με το «Κοντσέρτο της Κορίνθου» του Λέο Μπρόοουερ
Cine News
Kimolos Experience Festival 2026: Οι προβολές ξεκινούν στο πιο μαγικό θερινό σινεμά
Εκδηλώσεις
Τοπίο και Σώμα: Το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης 2026 δίνει ραντεβού με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την 3η εβδομάδα (13-18 Ιουλίου)
Μουσικά Νέα
Ο Πάνος Βλάχος επιστρέφει στη Φωκίδα για μια συναυλία στο 8ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»