MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O Allan Harris στο Half Note

Εντυπώσεις από το live του κορυφαίου jazz τραγουδιστή της σύγχρονης αμερικάνικης σκηνής που εμφανίστηκε στη σκηνή του Half Note από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου 2017.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Ο γεννημένος στις λαϊκές γειτονιές του Harlem είχε την τύχη να θητεύσει στον ζωντανό θρύλο της soul jazz Tonny Bennet που πρόσφατα γιόρτασε τα 92 γενέθλιά του. Η συνέχεια ήταν πολύ ενδιαφέρουσα αφού καλλιτεχνικά «στάθηκε» δίπλα σε ονόματα σταθμούς στην jazz όπως οι Roy Brown,Benny Queen και Μark Whitefield. Oλη αυτή η ζωντανή μουσική ιστορία που συνεχίζεται να γράφεται του έδωσαν συμβολικά έναν τίτλο που αντικατοπτρίζει και την αξία του «Ο Nat King Cole του 21 ου αιώνα».

Ιδιαίτερα επικοινωνιακός με το κοινό του Half Note ο Αllan Harris αντάλλαξε πολλούς αυτοσχέδιους ρυθμούς μαζί του δημιουργώντας παλμό στην γεμάτη από κόσμο ιστορική σκηνή της πόλης. Όλοι σχεδόν σιγοτραγούδησαν μαζί του το “Εxtraordinary” και το “What a wonderful world” του Άρμστρονγκ.

Ιδιαίτεροι και οι μουσικοί που τον συνόδευσαν με ενορχηστρωτή τον νεαρό Γάλλο Πιανίστα-Οργανίστα Pascal Le Boeuf που είχε και τον μουσικό συντονισμό των παραστάσεων. Καινοτομία επίσης η γυναικεία παρουσία στα κρουστά Shirazette Tinnin.Τέλος τελευταίο μέλος του γκρουπ ήταν ο Leon Bonkins με το μπάσο του να αναδύει μία βελούδινη έκφραση.

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b