MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Θα πεθάνω αν πεθάνεις της Anna Maria Nygren στο Χώρος Θέατρο

Το θεατρικό έργο της Anna Maria Nygren “Θα πεθάνω αν πεθάνεις”, σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα, παρουσιάζεται στο “Χώρος Θέατρο”. Μια παράσταση για την κατεστραμμένη αθωότητα…

Monopoli Team

Κάπως έτσι είναι… Αυτή είναι η γαμημένη επιθανάτια αγωνία… Τώρα όμως θα διασκεδάσουμε μέχρι θανάτου. Όλοι μας.A.M. Nygren

Η Έλενα Πέγκα μας συστήνει μία συγγραφέα, την Anna Maria Nygren κι ένα έργο παραβατικό το οποίο θίγει το ζήτημα σε τι κόσμο ζούμε και σε τι κόσμο μεγαλώνουν οι σημερινοί νέοι άνθρωποι, ένα έργο για νέους άνω των 18 χρονών που θέλουν να εξηγήσουν τι συμβαίνει μέσα τους και πέρα απ’ αυτούς.

Γιατί άραγε η κανονικότητα φλερτάρει με το ακραίο; Η αθωότητα με την παραβατικότητα; Γιατί η ελευθερία χάνει τα όρια;

tha pethano an pethaneis 2

Το έργο
Δύο κορίτσια και δύο αγόρια καταφεύγουν πίσω από ένα δημόσιο κτίριο και πειραματίζονται με τα όρια, τον κίνδυνο, τον έρωτα, τη βία, την παραβατικότητα. Απόλυτα και ακραία συναισθήματα σε νεαρά σώματα και ψυχές επιδιώκουν σχέσεις αγάπης και φιλίας, σχέσεις συνύπαρξης, που εύκολα καταλήγουν επικίνδυνες και βίαιες, εύθραυστες και ασταθείς.

Το έργο μιλά για το τι σημαίνει εγκατάλειψη, μη αποδοχή, άρνηση. Τα παιδιά που δεν είναι παιδιά, που δεν ξέρουν πώς να ζήσουν, που είναι αποκομμένα από τον κόσμο των ενηλίκων, μιμούνται πράξεις και λόγια ενός κόσμου σκοτεινού και κατεστραμμένου. Στον κόσμο τους όλα είναι αμφίσημα. Η αγάπη έχει τη δύναμη να σώσει αλλά και να καταστρέψει την ίδια στιγμή. Αυτά που τους προκαλούν πόνο είναι και αυτά που επιθυμούν γιατί είναι γεμάτα φόβο, αγριεμένα από την απουσία χαράς.

Μετά την Αθήνα, η παράσταση θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη μόνο για 5 παραστάσεις ( 29 Μαρτίου 2017 – 2 Απριλίου 2017 ) και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας7 και 8 Απριλίου – για να κλείσει το Φετσιβάλ Φιλίππων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Anna Maria Nygren
Μετάφραση: Βασίλης Παπαγεωργίου
Σκηνοθεσία: Έλενα Πέγκα

Σκηνικά: Valentino Marengo
Κοστούμια: Valentino Marengo
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Παίζουν: Γιώργος Βουβάκης Ορέστης Καρύδας Κατερίνα Μισιχρόνη Αλεξάνδρα Ταβουλάρη

Διάρκεια: 80 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 14€, 12€, 10€
Πληροφορίες: Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210-3426736 Προπώληση: Viva.gr Απαγορεύεται η είσοδος σε νέους κάτω των 18. Επιβάλλεται η θέαση από τους γονείς.
Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 20.00
Βοηθός Σκηνοθετη: Λήδα Μανουσάκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b