MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Lebensraum του Θανάση Τριαρίδη στο Faust

Το “LEBENSRAUM”, “Ζωτικός χώρος” το ελληνικό του αντίστοιχο, του Θανάση Τριαρίδη και σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου, ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του FAUST.

Monopoli Team

Πρόκειται για ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή, στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα. Το έργο έχει ως αφετηρία την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα.

«Συναυτουργούς» στο εγχείρημά της η Πηγή Δημητρακοπούλου θα έχει τους ηθοποιούς Πάνο Ζουρνατζίδη και Σήφη Πολυζωίδη στους δύο ρόλους του Χειριστή και του Αποδέκτη του εφιαλτικού πειράματος.

Zotikos Xoros 1

Το “Lebensraum” ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά – σε σκηνοθεσία της Έλ. Σωκράτους) και “ταξίδεψε” σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις, με μεγάλη επιτυχία.

Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή ενός θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, ώσπου κάποια στιγμή τα πράγματα “στραβώνουν” και το Πειραματόζωο έρχεται αντιμέτωπο με την ηθική του. Πόση διαπραγμάτευση του είναι επιτρεπτή; Και πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση και να παραμείνουν “θεατές”;

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου

Σκηνικά: Κώστας Παππάς
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης

Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 12€, μειωμένο-φοιτητικό 10€, ανέργων-ΑμεΑ 5€
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b