MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πέθανε ο ηθοποιός Πέτρος Φυσσούν

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 83 ετών, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φυσσούν. Ο ηθοποιός που άφησε ανεξίτηλες ερμηνείες στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ο ψιλόλιγνος γοητευτικός άνδρας, με τη βραχνή φωνή και τη σταθερή όσο και λεπτή κίνηση.

Monopoli Team

Ο Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στη Ρωσία το 1933 (σύμφωνα με άλλες πηγές στο Αγρίνιο). Η οικογένειά του είχε μεταναστεύσει στην Ελλάδα μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία. Ολοκλήρωσε τις θεατρικές του σπουδές στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, το 1954 και μέχρι το 1956 συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης. Μετά συμμετείχε σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, αλλά και ιδιωτικών θεάτρων και θήτευσε σε όλα τα είδη θεάτρου, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

Πήρε μέρος σε πολλά φεστιβάλ, και είχε επισκεφτεί αρκετές φορές την Επίδαυρο. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, όπως του Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου το 1964 και το 1965 και στο Φεστιβάλ Ιθάκης το 1975. Διετέλεσε και θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας.

petros fussoun pethane 5 dec 2016 3

Ζούσε μόνιμα στην Αθήνα, και μιλούσε αγγλικά, ρωσικά και σουηδικά. Ηταν παντρεμένος με την Τέτα Χατζηχρήστου, κόρη του ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από 1,5 περίπου χρόνο, με την οποία είχαν αποκτήσει μια κόρη, την Αννια, που έχει ακολουθήσει τη ζωή της μοναχής.

Ο θάνατος της συζύγου του δεν ήταν το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια ο καλός ηθοποιός. Φαίνεται όμως ότι το μόνο που δεν άντεξε ήταν η απουσία της αγαπημένης του Τέτας. Και τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, ξεκίνησε να τη συναντήσει.

petros fussoun pethane 5 dec 2016 2

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b