MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Βιβλία στο… κομοδίνο: 5 μυθιστορήματα που επιλέγουμε αυτή την εβδομάδα

Από σήμερα και κάθε εβδομάδα θα σας παρουσιάζουμε προτάσεις για τα βιβλία που κυκλοφορούν, για όσα νομίζουμε ότι θα καλύπτουν τις αναζητήσεις σας, τις ώρες της μοναχικής αναγνωστικότητας, αλλά και τις ώρες της συναναστροφής με τους ανθρώπους του βιβλίου.Όλγα Σελλα

author-image Όλγα Σελλά

Τα πρώτα 5 βιβλία που διαλέξαμε να σας προτείνουμε «περπατούν» στους δρόμους του μυθιστορήματος. Ελληνικού και ξένου.

  • Η συλλογή διηγημάτων του πεζογράφου που εκπροσωπεί επάξια τη Σχολή της Θεσσαλονίκης, του Περικλή Σφυρίδη, με τον τίτλο «Τα Κοινωνικά» (εκδ. της Εστίας), διηγήματα που αγγίζουν θέματα που απασχολούν ή διχάζουν την κοινωνία και αγγίζονται με τον τρόπο της λογοτεχνίας.
SFIRIDIS

  • Η Κωνσταντία Σωτηρίου τις προηγούμενες μέρες τιμήθηκε με το Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος του Athens Prize for Literature για το μυθιστόρημά της «Η Αϊσέ πάει διακοπές» (εκδ. Πατάκης), που όπως κι εγώ τώρα -μόνο- έμαθα, ο τίτλος του μυθιστορήματος ήταν η κωδικοποιημένη ειδοποίηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας για την έναρξη της εισβολής στην Κύπρο, το 1974. Μια συγγραφέας που γεννήθηκε έναν χρόνο μετά την εισβολή, σε μια διχοτομημένη Κύπρο. «Πρόκειται για την ιστορία μιας Ελληνοκύπριας χωριατοπούλας που ορφανεύει νωρίς, αναθρέφεται από τη μεγαλύτερη αδερφή της στην πόλη και, την εποχή που Έλληνες και Τούρκοι συγκατοικούν στις κυπριακές πόλεις, παντρεύεται έναν Τούρκο αλλάζοντας και το δικό της όνομα σε Χατισέ. Ο άντρας της, ο Αρίφ, σκοτώνεται από ένοπλους Ελληνοκύπριους, τους ομοεθνείς της, που σταματούν το λεωφορείο στο οποίο επιβαίνει. Ο Τουρκοκύπριος είναι ο μόνος από τους επιβάτες που μιλάει ελληνικά, και βγαίνει για να μεσολάβησε στους ενόπλους, λέγοντάς πως είναι αδέρφια τους και αδέρφια δικά του. Κύπριοι, γεννημένοι και τούτοι όπως κι εκείνοι στο ίδιο χώμα, στο ίδιο νησί. Η Χατισέ βλέπει από τη μια στιγμή στην άλλη τον κόσμο της να γκρεμίζεται» σημειώνεται ανάμεσα στα άλλα στο σκεπτικό της βράβευσης του πρώτου βιβλίου αυτής της νέας συγγραφέως.
AISE

  • Ο Φίλιπ Κερ έχει κερδίσει εδώ και καιρό και τους Ελληνες αναγνώστες, γιατί καταπιάνεται με κάτι σύνθετο και αγαπημένο: και αστυνομικό και ιστορικό μυθιστόρημα. Ετσι, στο νέο του βιβλίο «Αν οι νεκροί δεν ανασταίνονται» (εκδ. Κέδρος), βρισκόμαστε στο Βερολίνο του 1934, όταν η πόλη προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 και οι Εβραίοι αποκλείονται από όλους τους γερμανικούς αθλητικούς ομίλους. Και τότε είναι που ο ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ ανακαλύπτει δύο πτώματα στο ξενοδοχείο Αντλον. Το ένα είναι μιας αριστερής δημοσιογράφου και το άλλο ενός γκάνστερ. Και οι δύο εμπλέκονται με έναν τρόπο με τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.
philip kerr


  • Μετρ του ευρωπαϊκού αστυνομικού μυθιστορήματος και ο Μάσιμο Καρλότο στο νέο του βιβλίο «Η συμμορία των εραστών» (εκδ. Μεταίχμιο) μας ταξιδεύει στην Πάντοβα, όπου ο Γουίντο ντι Λέλο, ένας χαμηλών τόνων καθηγητής πανεπιστημίου εξαφανίζεται. Δεν πρόκειται μόνο για τη λύση ενός αστυνομικού μυστηρίου που ξεκινά από αυτή την εξαφάνιση, αλλά ακολουθώντας την παράδοση του σύγχρονου ευρωπαϊκού αστυνομικού μυθιστορήματος, ξεδιπλώνει κόσμους, συμπεριφορές, «νικητές» και «νικημένους» στη σύγχρονη Ευρώπη.


KARLOTO

  • Η ξένη σειρά λογοτεχνίας των εκδόσεων «Ικαρος» έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των αναγνωστών, ποντάροντας όχι μόνο στα ιδιαίτερα αφηγήματα αλλά και στα εξαιρετικά εξώφυλλά. Νέο βιβλίο της σειράς το «Μπρούκλιν» του Colm Toibin, που μας μεταφέρει σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας στις αρχές της δεκαετίας του ’50, στη μετανάστευση στην Αμερική μιας νεαρής γυναίκας που αναζητεί το μέλλον της και στα διλήμματα που καλείται να αντιμετωπίσει.
BROUKLIN
 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και αγοράστε online τα βιβλία στις καλύτερες τιμές στο cosmotebooks.gr

 
 

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b