MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Η 8η Ημέρα από τον Ηλία Κουνέλα στο Από Μηχανής Θέατρο

Η 8η Ημέρα, που την προηγούμενη σεζόν έκανε ξεχωριστή εντύπωση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ζυρίχη, συνεχίζει το ταξίδι της και παράλληλα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 13.00 στο Από Μηχανής Θέατρο.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Δύο φίλοι, απόγονοι τρίτης μεταπολεμικής γενιάς, συνειδητοποιούν πως οι παππούδες τους ήταν αντίπαλοι στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο. Άραγε τι να έγιναν οι ψυχές τους; Σώθηκαν ή όχι; Οι ίδιοι τι θα έπρεπε να κάνουν; Να παραμείνουν εχθροί ή θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν την μνήμη και την σωτηρία των προγόνων τους;

i 8h imera apo mixanis theatro 2016 2

Το δίλημμα θα πάρει μέγεθος, όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με την αληθινή ιστορία ενός φτωχού ιερέα, που σε κάποιο ορεινό χωριό της Μολδαβίας αποφασίζει εν καιρώ πολέμου να ενταφιάσει έναν ανώνυμο νεκρό, που βρέθηκε αδέσποτος έξω από το νεκροταφείο του χωριού.

i 8h imera apo mixanis theatro 2016 3

Ο Virgil Georghiou αφηγείται την αληθινή ιστορία του προλετάριου ιερέα πατέρα του. Οι δύο φίλοι (Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας) που ξεκίνησαν να διαβάζουν από κοινού την ιστορία αυτή τις έντονες ημέρες του Ελληνικού δημοψηφισματος τον Ιούλιο του 2015, έρχονται αντιμέτωποι με την ηθική του ελέους. Με μεγάλη αμηχανία εντοπίζουν έναν κοινό τόπο για να μνημονεύουν τις ψυχες των παππούδων τους. Το πρόσωπο του άλλου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Virgil Georghiou
Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας


Παίζουν: Παναγιώτης Καμμένος, Ηλίας Κουνέλας

Διάρκεια: 100 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10€ (Γενική είσοδος)
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 13.00
Φωτογραφίες: Μιχάλης Ραφαήλ
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b