MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Στη χώρα του Βασιλιά Κλόουν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Θέατρο του Νέου Κόσμου στο πλαίσιο της δράσης του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, παρουσιάζει από τις 9 Οκτωβρίου το έργο “Στη χώρα του Βασιλιά των κλόουν” της Συμέλας Μεσβελιάνη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.

Μαρίνα Πυλαρινού

Για 15η χρονιά συνεχίζει τη δράση του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, δηλαδή της κινητής του μονάδας θεάτρου για παιδιά που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και ιδρύματα ή ανήκουν σε άλλες ευαίσθητες ομάδες. Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε το 2002 με παραστάσεις για παιδιά σε νοσοκομεία και ιδρύματα, πολύ σύντομα όμως απλώθηκαν και σε άλλους χώρους, όπως ειδικά σχολεία, καταυλισμούς τσιγγάνων, προσφυγικούς καταυλισμούς, στέκια μεταναστών, γυναικείες φυλακές, προγράμματα απεξάρτησης για μητέρες με τα παιδιά τους κλπ. Τα τελευταία χρόνια απευθύνονται και σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο θέατρο όχι εξαιτίας κάποιας ασθένειας, αλλά λόγω οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Παίζουν λοιπόν και σε σχολεία όπου φοιτούν παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών, σε υποβαθμισμένες περιοχές κλπ. Στη δράση τους για τη νέα χρονιά, 2016-2017, σκοπεύουν να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, σε όποιες δομές φιλοξενούνται παιδιά, είτε με τις οικογένειές τους είτε ασυνόδευτα. Οι παραγωγές γίνονται με επαγγελματικούς όρους, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την αισθητική τους λόγω του ειδικού χαρακτήρα τους. O εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός χαρακτήρας αυτών των παραστάσεων, που παράλληλα προσφέρουν ψυχολογική στήριξη στα παιδιά, είναι αναπόσπαστα δεμένος με το καλλιτεχνικό τους αποτέλεσμα.

Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο με τίτλο «Στη χώρα του Βασιλιά των κλόουν» είναι μια παράσταση που από συνειδητή επιλογή αποδίδεται κυρίως… χωρίς γλώσσα! Τα πρόσωπα του έργου μιλούν μια επινοημένη, «ακαταλαβίστικη» γλώσσα, που ακριβώς γι’ αυτό θα γίνεται εύκολα αντιληπτή από όλα τα παιδιά, είτε μιλούν ελληνικά είτε όχι.

Η Λούνα και ο Σαμάν φτάνουν στη χώρα του βασιλιά των Κλόουν. Έρχονται από πολύ μακριά και ονειρεύονται να ζήσουν σ’ αυτόν τον θαυμαστό τόπο και να γίνουν κι αυτοί δύο μικροί κλόουν. Όμως, ο βασιλιάς της χώρας, Φαμπ, τους υποδέχεται με καχυποψία και αυστηρότητα. Οι διαφορετικές γλώσσες που μιλάνε, ο φόβος του ξένου, του άγνωστου και του αλλιώτικου θα δημιουργήσουν ανάμεσα στους τρεις ήρωες κωμικές παρεξηγήσεις και συγκρούσεις, αλλά σιγά σιγά θα βρεθεί ο τρόπος να επικοινωνήσουν και να ενωθούν μέσα από το γέλιο και το παιχνίδι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Λευτέρης Βενιάδης
Χορογραφία: Σεσίλ Μικρούτσικου

Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Νάνσυ Σιδέρη, Θοδωρής Σκυφτούλης

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 5€ προαιρετικό
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 9.10.2016 μέχρι 9.4.2017
Πληροφορίες: Καθημερινά παραστάσεις σε νοσοκομεία, ιδρύματα, δομές αλληλεγγύης και σχολεία
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 12:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b