MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η Ομάδα Θεάτρου Αrs Moriendi παρουσιάζει “Το αριστούργημα ή The Re-Mohammed-Ty Show” του Κριστιάν Λόλλικε, από τις 3 Οκτωβρίου 2016 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το Αριστούργημα είναι ένα έργο με θέμα την Τέχνη, την Πίστη και την Τρομοκρατία, του σύγχρονου θεατρικού συγγραφέα Κριστιάν Λόλλικε (Christian Lollike), ο οποίος στην χώρα του, τη Δανία, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και υποσχόμενους σήμερα συγγραφείς, καθώς τολμά να θίξει επίκαιρα, ευαίσθητα, κοινωνικά θέματα όπως είναι η τρομοκρατία, το προσφυγικό, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός στον 21ο αιώνα.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο κόσμος άλλαξε και μαζί του άλλαξε και η έννοια της ανθρώπινης απώλειας. Το γεγονός έγινε εικόνα και εισέβαλε σε κάθε σπίτι μετατρέποντας την πραγματικότητα σ’ ένα ψηφιακό συμβάν.

to aristourgima kristian lollike theatro tou neou kosmou 2016 2

Σύμφωνα με τον γερμανό συνθέτη Καρλ Στόκχαουζεν, η πτώση των Δίδυμων Πύργων ήταν το σπουδαιότερο έργο τέχνης.
Με αφορμή αυτό, ο Λόλλικε στήνει ένα θραυσματικό κείμενο, όπου τρεις παρουσιαστές ενός ριάλιτι σόου αγωνίζονται να πείσουν το κοινό που τους παρακολουθεί για το ποιο είναι το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό δημιούργημα. Η πτώση των δίδυμων πύργων στην Αμερική, η γενοκτονία στην Ρουάντα ή η σφαγή στο Μπελσάν της Ρωσίας. Το έργο καταδεικνύει και καυτηριάζει την απόσταση ασφαλείας του δυτικού κόσμου ανάμεσα στην αλληλεγγύη των καλών προθέσεων και την επιδερμική, σχεδόν ελιτίστικη αντίληψη του προβλήματος. Ο πόνος και η τραγωδία ενοθονίζονται και δημοπρατούνται στον βωμό της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης. Στον 21ο αιώνα ο θάνατος είναι θέμα γεωγραφίας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης
Σκηνοθεσία: Θάνος Νίκας

Σκηνικά: Πηνελόπη Χατζηδημητρίου
Φωτισμοί: Θάνος Νίκας

Παίζουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κατερίνα Συναπίδου, Δημήτρης Φραγκούλης

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 12€ Φοιτητικό 10€ Ανέργων 8€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 3 Οκτωβρίου 2016 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2016
Παραστάσεις: Δευτέρα 21:15 Τρίτη 21:15
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b